Cum sa faci singur o plasa pentru tantari?

BUCURESTI - 21 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Plasele de tantari se pot gasi la majoritatea magazinelor ce se ocupa de comercializarea si montajul ferestrelor

Plasele de tantari se pot gasi la majoritatea magazinelor ce se ocupa de comercializarea si montajul ferestrelor. Chiar si asa, oricine are un buget mai restrans si putin timp liber, isi poate confectiona o asemenea plasa de insecte singur. Ustensilele necesare se gasesc la orice magazin ce vinde material de constructii, unele din ele fiind disponibile chiar si in anumite marketuri.
Pentru a monta plase tantari, este nevoie, in primul rand, de o plasa ce se poate achizitiona de la majoritatea supermarket-urilor sau magazinelor cu materiale de contructii, un metru, un ciocan, un vinclu, banda adeziva, cuie de 2,5 si de 4 cm, o cutie cu pioneze si o foarfeca. De asemenea, vor mai fi necesare 4 cubati de sipca avand dimensiunea de 2 x 2 cm si alte 4 bucati cu dimensiunile de 12 x 4 cm. Aceste bucati de sipca vor fi taiate corespunzator cu masurile geamului unde doriti sa montati plasa. Utilizand metrul, este necesar sa masurati lungimea si latimea ferestrei unde va fi montata plasa tantari, pentru a putea taia sipcile la marimea corespunzatoare.
Trebuie sa va asigurati ca aveti spatiu suficient in jur pentru a va ocupa de realizarea acestor plase de insecte deoarece, in cazul in care realizati o plasa pentru un geam mare, veti avea nevoie de o zona libera, o masa sau chiar o podea pentru a putea lucra linistit. Folosind vinclul, asezati doua bucati de sipca pe jos, tinand cont ca lungimea lor sa fie corespunzatoare cu dimensiunile geamului dumneavoastra. Folosind cuiele de 2.5 cm, puteti fixa o sipca plata in colt pentru a monta ulterior si sipcile patrate folosind cuiele de 4 cm. Procedati la fel pentru toate celelalte 3 colturi ale plasei.
Dupa crearea ramei, treceti la pasul care presupune montarea plasei. Aceasta se intinde peste rama, indoind marginea inspre interior si fixand aceasta margine folosind o pioneza. Continuati procesul de fixare al plasei, asigurandu-va ca aceasta este intinsa pe tot parcursul montarii sale. Pionezele pot fi fixate lasand o distanta de 4-5 cm intre ele.
Avand toata plasa fixata, este momentul sa taiem materialul in exces aflat in interiorul ramei. Folosind banda adeziva, puteti acum sa lipiti jumatate din largimea sa pe una din laturile ramei si apoi sa repetati procesul pentru celelalte margini. Plase insecte poate fi apoi montata in spatiul destinat folosind niste balamale speciale sau se poate pune si scoate de fiecare data cand aveti nevoie sa inchideti geamul.

Despre Kondor Invest

Mai multe detalii pe site-ul nostru