Nunta, visul oricarei fete sau o constrangere sociala?

BUCURESTI - 29 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Social

Indiferent daca te decizi sau nu sa angajezi persoane care sa te ajute sa-ti planifici nunta visurilor tale, va trebui sa devii tu insuti foarte organizata pe parcursul pregatirilor.

In zilele noastre, casatoria este ceva firesc, o alegere pe care o facem la un moment dat in viata. Insa, inainte sa ne ratacim in detalii precum invitatii nunta, colectii de nunta si multe altele, nu ar trebui sa uitam ca esenta acestei actiuni este in fond, iubirea. Lucrurile nu au stat intodeauna asa, veti afla in continuare de ce.

Inainte de mijlocul secolului al XIX-lea, fetele cresteau crosetand sau impletind pentru a umple „cuferele sperantei” ca intr-o zi vor fi mirese. Ele primeau mobilier nou, in anticiparea perioadei cand vor avea casele lor si abia asteaptau sa cumpere trusoul cu multe luni inaintea nuntii lor sau sa compuna invitatii de nunta. In acele zile, dinainte de Betty Friedan si cel de-al doilea val al miscarii feministe, casatoria era cea mai buna alegere de cariera disponibila unei femei. Femeile erau educate, mergeau la facultate, dar adevarul era ca ele faceau acest pas pentru a gasi cei mai promitatori parteneri de mariaj. Educatia le era de folos doar pentru a fi un companion mai bun de conversatie pentru sotii lor.

Cariera ei de casnica presupunea administrarea treburilor din casa si cresterea copiilor. O femeie locuia cu parintii, dupa, in caminul facultatii, apoi revenea acasa pentru vara si planifica nunta. Toata aceasta tranzitie dinamica se incheia cu ea devenind doamna X sau Y. Cu ocazia nuntii insa era tratata ca o printesa. Ziua casatoriei era tot ceea ce isi dorea, iar dupa acea zi isi petrecea restul vietii cu nostalgia trecutului. Singurul eveniment de aceeasi importanta era atunci cand planifica nunta fiicei ei.

In zilele noastre, toti, indiferent de sex alegem cariera si independenta. Suntem ganditori liberi, avem propriile noastre case si propriile noastre carduri cu bani. Traim pe cont propriu si asteptam sa ne castigam succesul profesional inainte de a ne gandi la casatorie si copii. Totul s-a schimbat. Deci, avand toata aceasta independenta, ce s-a intamplat cu extravaganta, cu rochia alba, cu tortul cu trei nivele, cu invitatii nunta, colectiile de nunta si toate celelalte detalii care ne transforma ziua nuntii intr-una memorabila? Vom continua in articolul viitor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/nunta-visul-oricarei-fete-sau-o-constrangere-sociala