Scoala Internationala CLAS - unica scoala privata din Romania care aplica Proiectul Zero Harvard

Snagov - 30 aprilie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Cursuri

Live site

Este posibila educatie de calitate si in Romania. Oare de ce este nevoie? De resurse umane competente, viziune internationala si mult efort. Gasiti toate acestea la Scoala Internationala CLAS din Snagov. Fondatorii scolii, experti in educatia internationala, reusesc sa implementeze Proiectul Zero al Universitatii Harvard cu profesionalism si daruire. Este un proiect revolutionar care presupune metodologia Cooperative Learning, Project-based learning, Invatare experientiala, integrarea artelor in literatura, matematica, stiinte, geografie si istorie, Content Language Integrated Learning (CLIL), proiectare didactica bazata pe Teoria Inteligentelor Multiple (H. Gardner), dezvoltarea gandirii critice si creative prin aplicarea strategiilor CoRT ale lui de Bono si Tony Ryan's Thinkers Keys, elemente de Forest Schools si pedagogia fericirii.

Think ahead, think CLAS!

Think ahead, think CLAS!

 “The power of education extends beyond the development of skills we need for economic success. It can contribute to nation-building and reconciliation.” 

Nelson Mandela

Lucio Benetti, antreprenor italian, pasionat de pedagogia lui Malaguzzi, originar din Verona si Julieta Petre, invatatoare si profesoara de limba engleza cu experienta de 28 de ani in invatamantul din Romania, Italia si Anglia, formator si autorul cartii " Cooperative Learning in CLIL Contexts", au fondat Scoala Internationala CLAS in Snagov, Ilfov in 2017. In doi ani, au demonstrat ca educatia de calitate este posibila si in Romania. De ce este nevoie?

1. Cadre didactice competente, dornice de dezvoltare profesionala continua, creative si pasionate.

2. Viziune internationala si expertiza didactica bazata pe cele mai bune practici educationale

3. Atitudine pozitiva si efort sustinut.

Ce poate sa fie mai frumos pentru un copil decat sa invete jucandu-se in aer liber, in padure sau in clase colorate si prietenoase alaturi de profesori dedicati? Un copil este fericit cand invata "altfel" prin experimente, proiecte, art therapy, mindfulness, invatare vizibila si zile tematice.

Pentru indeplinirea misiunii scolii, profesorii CLAS aplica Proiectul Zero al Universitatii Harvard in scoala primara urmand sa se continue si la ciclul gimnazial. O scoala inovativa, nu departe de Bucuresti.

Every child matters!

Despre Scoala Internatonala CLAS

Școala Internațională CLAS (acronim Cooperative Learning Academy of Snagov) este o școală primară româneasca bazată pe filozofie internațională care aplică programa românească în baza Ordinului de ministru nr 4647 din data 17.08.2017 privind acordarea autorizației de funcționare provizorie, începând cu anul școlar
2017/2018. Programa școlară, impusă de Ministerul Educației Naționale, este îmbogățită cu un pachet curricular opțional bilingv, de natură integrativă, dintr-o perspectivă holistică. Disciplinele școlare obligatorii sunt secondate de cursuri specifice Curriculum-ului Angliei (trunchi comun) si de pregatire a examenelor Cambridge ESOL, recunoscute la nivel international. Manualele sunt avizate de Ministerul Educației Naționale, iar documentele școlare eliberate de Școala Internațională CLAS au valoare recunoscută de Ministerul Educației Naționale și produc efectele de studii în învățământul românesc.