Programul “Cel mai promitator brand romanesc” si-a desemnat castigatorul

BUCURESTI - 7 iulie 2011

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Media / Publicitate

Bucuresti, 7 iulie 2011 - Seed Consultants, partener exclusiv Landor Associates in Romania, anunta astazi castigatorul programului “Cel mai promitator brand romanesc”, prima competitie din tara noastra adresata reprezentantilor comunitatii de afaceri la finalul careia un brand romanesc beneficiaza de un proces gratuit de re-branding. In urma evaluarii juriului, din care au facut parte specialisti din economie, research, branding si imagine, castigatorul desemnat al concursului este brandul Plantavorel - Piatra Neamt.

Plantavorel este un producator local cu istorie de la 1825 si traditie in domeniul cercetarii si fabricarii produselor fitoterapeutice, suplimentelor alimentare, produselor nutritionale, cosmetice si de uz balnear din plante medicinale, aromatice, cereale, legume, fructe si produse apicole, ce detine in portofoliu branduri precum Sedocalm, Hepatobil, Voseptol, Carmoplant. „Competitia a fost stransa, misiunea juriului nu a fost deloc una usoara. Brandul castigator a fost cel care a raspuns celor mai multe dintre criteriile pe baza carora membrii juriului au evaluat aplicatiile in concurs. Le multumim tuturor participantilor la concurs pentru increderea pe care ne-au acordat-o si pentru daruirea cu care construiesc branduri romanesti” declara Dochita Zenoveiov, Managing Director Seed Consultants.

In etapa de jurizare s-au clasat companii din toate zonele tarii - atat cu traditie de zeci de ani pe piata romaneasca, cat si firme nou infiintate, cu domenii de activitate foarte variate: de la industria alimentara, pana la constructii si industria farmaceutica, turism, on-line sau industria cosmetica. „Problema cel mai frecvent mentionata de firmele participante in concurs se refera la nevoia acuta de notorietate pe piata autohtona. Acesta este si motivul pentru care am initiat programul Cel mai promitator brand romanesc – pentru a sprijini comunitatea de afaceri de la noi - si suntem convinsi ca programele de re-branding pe care le vom dezvolta in cadrul editiei curente si a celor viitoare vor avea o contributie semnificativa pentru cresterea brandurilor romanesti.”, adauga Dochita Zenoveiov.

In intervalul iulie – sept 2011 Seed Consultants va dezvolta impreuna cu echipa Plantavorel proiectul de re-branding, urmand ca acesta sa fie lansat în toamna acestui an.

Toate detaliile despre competitie, precum si cele despre castigatorul primei editii sunt disponibile pe www.celmaipromitatorbrandromanesc.ro

Despre Seed Consultants Branding & Design

Seed Consultants este singura agentie de branding din România care are un parteneriat cu o companie internationala de consultanta de brand si design. Landor Associates este una dintre cele mai importante companii de branding globale, prezenta pe toate continentele cu peste 20 de birouri locale.
Seed Consultants, partener exclusiv în România, beneficiaza de o metodologie de lucru care a stat la baza crearii unor branduri internationale de renume, devenite “lovemarks”.
Programele noastre de branding implica workshop-uri si dezbateri derulate împreuna cu clientii, care sunt astfel parte activa în (re)definirea brandurilor lor. Printre clientii Seed Consultants se numara branduri românesti renumite precum: Scandia Food, Angst, Radio ZU, Petrom City, MedLife, Antena 1, GSP TV, Galador, Ovidiu, Intact Media Academy, Novatik, Final Distribution, VipAir, HERT Design.