DDS Group isi sustine cresterea cu sisteme ERP si BI oferite de Senior Software

BUCURESTI - 18 octombrie 2011

Comunicat tip Administrativ / Management in IT&C

DDS Group, al doilea mare distribuitor de materiale electrice din Romania va implementa SeniorERP si SeniorVisualBI pentru consolidarea pozitiei in piata de materiale electrice. Astfel, dezvoltarea companiei va fi sustinuta de un sistem ERP online de ultima generatie tehnologica. Acesta ii va permite sa optimizeze in timp real activitatile filialelor si in acelasi timp sa gestioneze eficient cele peste 150 000 de produse oferite si cei peste 10 000 de clienti.

Pentru a se mentine in topul preferintelor partenerilor sai, managerii DDS Group si-au propus sa creasca gama de servicii oferite precum si portofoliul de produse si clienti. In acest context, alegerea solutiilor SeniorERP si SeniorVisualBI a fost necesara pentru gestionarea schimbarilor si atingerea obiectivelor stabilite. “In conditiile upgradarii companiei pe toate nivelurile de lucru, suntem siguri ca sistemele Senior Software vor fi un adevarat suport pentru noi, pentru imbunatatirea calitatii ofertelor si serviciilor. Avem nevoie de acest sistem pentru a optimiza activitatea de back-office, activitate care a devenit mai importanta odata cu dezvoltarea pe verticala si orizontala a companiei noastre. Fara o organizare stricta, transparenta si un timp de raspuns rapid, nu avem nici o sansa in viitor, viitor care va apartine doar celor care acum fac acesti pasi.” - Eugen Constantin, Administrator al DDS Group

Cu o cifra de afaceri de 9 mil de euro, DDS Group este numarul 2 in distributia de materiale electrice din Romania. Compania are 4 puncte de vanzare in trei mari orase ale tarii: Bucuresti, Constanta si Galati si distribuie aproximativ 150 000 de produse catre 10 000 de clienti. Compania s-a remarcat ca fiind lider in topul distribuitorilor nationali de produse Eaton si unul dintre primii importatori ai produselor Gewiss pe piata romaneasca.

DDS Group se evidentiaza prin imbunatatirea constanta a relatiilor cu clientii: “Forta de vanzari este recunoscuta in piata ca fiind cea mai stabila, pregatita si motivata, clientii nostri avand o colaborare foarte veche si stransa cu reprezentantii DDS Group. Astfel am ajuns la performanta de a anticipa nevoile pietei, de a gestiona stocurile foarte corect din punct de vedere calitativ si cantitativ, acestea ajutand la impunerea noastra pe piata ca un jucator major.” - Gabriel Custurea, Director Comercial al DDS Group

Printre beneficiile pe care reprezentantii DDS Group si-au propus sa le obtina in urma implementarii SeniorERP si SeniorVisualBI se numara:- Cresterea vitezei de operare a documentelor si imbunatatirea tuturor proceselor interne datorita tehnologiei de ultima generatie incorporata in sistem;- Cresterea productivitatii angajatilor prin imbunatatirea schimburilor informationale dintre sediul central si punctele de lucru ale companiei;- Onorarea unui numar mare de comenzi intr-un timp mai scurt si reducerea costurilor specifice prin optimizarea stocurilor si posibilitatea de gestionare automata a mii de produse;- Cresterea satisfactiei clientilor datorita imbunatatirii calitatii serviciilor de livrare pe proiectele contractate;- Obtinerea unei vederi de ansamblu asupra intregii activitati prin intermediul unui sistem de raportare de ultima generatie ce poate fi utilizat cu minim de cunostinte IT, dar care ofera rezultate palpabile in timp real: SeniorVisualBI.

Pentru eficientizarea fluxurilor interne si un mai bun control al activitatilor, DDS Group a dorit un sistem ERP online, specializat pe activitatile de distributie, care sa acopere o serie de caracteristici specifice pietei de materiale electrice, precum trasabilitatea documentelor, posibilitatea de control riguros al stocurilor, controlul marjelor de profit, actualizarea permanenta si in timp real a informatiilor si disponibilitatea acestora oricand si oriunde.

“Softul utilizat nu mai reusea sa tina pasul cu dezvoltarea companiei noastre si s-a impus schimbarea lui. Avem nevoie de un sistem ERP online care sa ne fluidizeze procesele de business si sa ne ofere informatii actualizate si pertinente intr-un mod facil. Am ales SeniorERP deoarece vine in intampinarea nevoilor noastre de business prin controlul riguros al stocurilor, fluidizarea proceselor specifice activitatii si un sistem de raportare detaliat si intuitiv. De asemenea, un factor important a fost profesionalismul echipei Senior Software cu care am comunicat in conditii excelente” - Eugen Constantin, Administrator al DDS Group

Mai mult decat atat, sistemul ERP va oferi posibilitatea de control a discount-urilor oferite clientilor si al soldurilor acestora precum si al marjelor de profitabilitate la nivel de produs, ceea ce va duce la imbunatatirea procesului de vanzare.

Prin implementarea SeniorERP, managementul DDS Group va eficientiza activitatea zilnica a angajatilor urmarind intregul flux operational, de la alcatuirea ofertelor, inregistrarea comenzilor de vanzare si finalizand cu emiterea avizelor si a facturilor. Livrarile succesive ce au loc pe parcursul unui proiect se vor face la timp datorita posibilitatii de dimensionare optima a stocurilor necesare si corelarii comenzilor de clienti cu comenzile de aprovizionare.

Pentru a facilita procesul decizional, managementul companiei a ales SeniorVisualBI, singurul sistem de BI de tip Self Service din Romania, dezvoltat pe platforma Tableau Software – liderul mondial in analiza si vizualizarea datelor. Implementarea sistemului va oferi unui numar mare de utilizatori cheie acces la analize specifice, in vederea urmaririi si imbunatatirii indicatorilor necesari si luarii in timp util a deciziilor specifice departamentelor companiei.

Pentru detalii, accesatiwww.SeniorERP.ro

Despre SeniorERPSeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:- Primul ERP din Romania disponibil SaaS- Primul ERP din Romania disponibil in Azure - solutia cloud de la Microsoft- Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare - Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 - care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor- Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software - lider mondial in domeniu Despre Senior SoftwareInfiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM.Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows  Server, Web Services si .NET Framework. Senior Software este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii a avut ca scop principal definirea unor procese si obiective masurabile si garantarea replicarii calitatii la standarde inalte in orice activitate desfasurata pentru clientii companiei.