Roxtec se dezvolta pe piata romaneasca cu sisteme ERP si CRM de la Senior Software

BUCURESTI - 28 februarie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Media / Publicitate

Cel mai mare producator de sisteme modulare de etansare la nivel mondial si furnizor in peste 80 de tari din lume sustine dezvoltarea reprezentantei din Romania cu sistemele ERP si CRM oferite de Senior Software. Pentru a acoperi nevoile specifice pietei locale si datorita cresterii volumului de munca managerii companiei Roxtec RO au ales sa implementeze SeniorERP, avand ca principal obiectiv imbunatatirea productivitatii prin reducerea timpilor operationali.

Compania Roxtec este lider mondial in productia si comercializarea de solutii complete de sigilare pentru cabluri si conducte, avand o experienta de peste 20 de ani in domeniu. Pentru a putea oferi sprijin direct si livrari rapide catre clientii din Romania, in 2010 Roxtec a infiintat o reprezentanta de distributie in Constanta, decizie bazata in special pe potentialul pietei locale, aflate in continua dezvoltare.

Datorita cresterii semnificative a volumului de munca, managerii companiei au decis implementarea unui sistem ERP care sa ofere suportul informational dorit si cu ajutorul caruia sa automatizeze procesele de lucru interne. SeniorERP a inlocuit astfel o solutie de contabilitate si un mod de lucru bazat in principal pe fisiere tip Excel, ce presupuneau un risc ridicat de aparitie a erorilor umane si un consum mare de timp. Acestora li s-a alaturat necesitatea unei solutii ERP specializate pe segmentul de distributie si mai ales adaptate pietei si legislatiei locale.

“Incepem cu incredere acest parteneriat cu Senior Software, incredere generata de nevoia de rezolvare a micilor probleme legate de productivitatea societatii Roxtec, de micsorare a timpilor de raspuns catre clienti si alte neajunsuri constatate pe parcursul desfasurarii activitatii.” declara domnul Mardare Claudiu, Director Tehnic al companiei Roxtec RO.

Prin utilizarea sistemului ERP compania urmareste cresterea productivitatii cu 30%, obiectiv realist in contextul beneficiilor pe care le implica utilizarea SeniorERP:

• Adaptabilitate crescuta la schimbarile interne si externe. Fiind la inceput de drum, compania Roxtec RO are nevoie de un sistem flexibil, care sa o poata sustine pe tot parcursul evolutiei sale. SeniorERP se adapteaza cu usurinta nivelului de dezvoltare al companiei oferindu-i exact functionalitatile potrivite nevoilor sale.

 Reducerea semnificativa a timpilor operationali. Datorita automatizarii unui numar mare de procese interne cu ajutorul sistemului ERP – emiterea de documente, introducerea datelor o singura data, realizarea de operatiuni contabile samd. -  timpul dedicat anumitor activitati repetitive va fi considerabil mai mic, la fel si riscul de aparitie a erorilor de natura umana.

• Controlul  constant al operatiunilor desfasurate in companie. Rapoartele din ERP generate in timp real si bazate pe informatie actualizata permanent ofera o imagine fidela a situatiei companiei si reprezinta un suport decizional de incredere pentru managementul Roxtec RO.

• Imbunatatirea comunicarii inter si intra departamentale si facilitarea accesului angajatilor la informatiile de care au nevoie intr-o singura platforma, ce integreaza date din toate zonele de activitate.

• Flexibilitatea crescuta a politicii comerciale a companiei. In functie de canalele de vanzare sau tipurile de clienti, in SeniorERP pot fi stabilite niveluri de discount pentru fiecare categorie, pot fi create liste de preturi personalizate sau stabilite limite de credit diferite.

• Suport informatic pe tot parcursul utilizarii sistemului SeniorERP, asigurandu-se astfel functionarea optima a sistemului in cazul in care apar modificari legislative sau survin schimbari la nivelul companiei. Toate acestea sunt asigurate de serviciile departamentului de suport post implementare al Senior Software.

Pentru un control mai bun al activitatii de vanzare, compania va implementa si sistemul SeniorCRM Express. Acesta va urmari intregul proces, din stadiul de prospectare pana la finalizarea vanzarii si ulterior acesteia, fiind un instrument capabil sa gestioneze eficient relatia cu clientii pentru fidelizarea acestora pe termen lung.

Compania Roxtec a fost fondata in Suedia in anul 1990, iar in prezent are 18 sucursale in toata lumea si comercializeaza peste 1000 de produse. Cresterea companiei este rapida, aceasta inregistrand in perioada 2010-2011 vanzari de peste 102 milioane de euro.

Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro

Despre SeniorERP:

SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:

• Primul ERP din Romania disponibil SaaS

• Primul ERP din Romania disponibil in Azure - solutia cloud de la Microsoft

• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare

• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 - care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor

• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software - lider mondial in vizualizarea datelor

Despre Senior Software:

Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM. Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows  Server, Web Services si .NET Framework. Senior Software este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii a avut ca scop principal definirea unor procese si obiective masurabile si garantarea replicarii calitatii la standarde inalte in orice activitate desfasurata pentru clientii companiei.