Un producator international de acoperisuri investeste in solutii software pentru managementul afacerii din Romania

BUCURESTI - 29 noiembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Reprezentantul din Romania al principalului producator european de acoperisuri a implementat solutii software pentru managementul fluxurilor de lucru si al proceselor de analiza si raportare. Este vorba despre filiala din Cluj a companiei Bauder, un producator german cu o experienta de 160 de ani in industria constructiilor, care a implementat sistemele ERP si Business Intelligence de la Senior Software.

producator european de sisteme pentru acoperis

producator european de sisteme pentru acoperis

Cu o cifră de afaceri de peste 4,3 milioane de euro, Bauder România este filiala producătorului german Bauder de sisteme pentru acoperiș. Compania include șase fabrici în Germania și Austria, 13 filiale în Europa și peste 850 de angajați,  situându-se în top trei producători de membrane bituminoase la nivel european. Filiala Bauder din România și-a început activitatea în 2005 și principalele produse din portofoliul companiei sunt acoperișurile pentru terasă, acoperișurile verzi și cele șarpantă.

Dezvoltarea din ultimii ani a afacerii a determinat creșterea volumului de vânzări și, implicit, a volumului de date generat de Bauder România. Astfel, compania întâmpina dificultăți în emiterea de rapoarte și analize de business la timp, iar managementul operațiunilor a devenit o adevărată provocare. Pentru a rezolva aceste probleme, conducerea companiei a decis să implementeze soluțiile integrate SeniorERP – pentru managementul resurselor și SeniorVisualBI – pentru raportare și analiză avansată.

“Odată cu creșterea volumului de vânzări, implementarea unei soluții de tip ERP a devenit o necesitate. Programele pe care le foloseam nu mai făceau față cerințelor noastre. Aveam nevoie de rapoarte emise într-un timp mult mai scurt, cu informații la zi și cu date relevante și la obiect. Experiența pe piață și validarea dată de alte companii ne-au convins să colaborăm cu Senior Software. Totodată, am apreciat know-how-ul și profesionalismul echipei care ne-a ajutat să înțelegem cum se poate adapta sistemul în funcție de necesitățile companiei Bauder”, a declarat Abram Arpad, Director General Bauder România.

Cu ajutorul sistemului ERP de la Senior Software, compania urmărește mai ușor situația încasărilor și a altor parametri financiari. Soluția oferă echipei de management posibilitatea de a optimiza permanent fluxurile de documente și procesele din cadrul Bauder România prin accesul la date în timp real, asigurând o imagine completă și corectă asupra business-ului.

În același timp, furnizorul de acoperișuri de la Cluj utilizează cu succes și sistemul Business Intelligence de la Senior Software cu ajutorul căruia reușește să creeze analize de business complexe și astfel, să ia decizii mai rapide și informate. Mai mult, filiala din România și-a îmbunătățit comunicarea cu Bauder Internațional, reușind să întocmească și să trimită la timp rapoartele si bugetele de business.

“Aveam nevoie de un sistem de raportare și analiză intuitiv care să ne permită să trimitem producătorului din Germania rapoarte cu date relevante și precise, în timp real. Cel mai important beneficiu pe care ni-l oferă soluțiile este cel de a avea o situație la zi în privința raportărilor și a bugetării, ceea ce ne ajută să eliminăm problema întârzierilor. În industria în care noi activăm, implementarea soluțiilor ERP și BI sunt, fără îndoială, investiții necesare”, a adăugat directorul general Bauder România.