“Training for success”- un debut promitator

Curtea De Arges - 26 august 2005

Comunicat tip General in Sanatate

Curtea de Arges, august 2005 - Asociatia de tineret SENS a desfasurat primul sau proiect: „Training for Success”. Acest proiect şi-a propus dezvoltarea cunoştinţelor şi abilitatilor de management de proiect ale tinerilor implicaţi în ONG-uri şi asociaţii de tineret.

Proiectul „Training for Success” a fost finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret. Prima etapa a constat in organizarea pe durata a 3 zile a unei sesiuni de traininguri, ai carei beneficiari directi au fost chiar membrii SENS. Initiativele viitoare vor fi deschise catre membrii altor ONG-uri şi vor presupune continuarea activităţilor de formare în domeniul managementului de proiect specific mediului organizatiilor non-guvernamentale.
Pe durata a 3 zile au fost sustinute in localitatea Capataneni, judetul Arges, 4 module de training :
• „Proiectul si managementul de proiect ca abordare prezenta si viitoare a problemelor societatii”,
• „Surse de finantare disponibile pentru ONG-uri”,
•„Echipa – factor vital in cadrul proiectelor”,
•„Gestionarea resurselor umane in cadrul unui ONG”.
In plus, au fost desfasurate si diferite activitati de team building.
Au participat 4 traineri cu experienta in derularea/implementarea de proiecte cu finantare europeana ( 3 cadre didactice – Universitatea din Bucuresti, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, Universitatea din Pitesti si 1 trainer care activeaza in cadrul unui proiect Phare).
Activitatile desfasurate in proiectul „TRAINING FOR SUCCESS” sunt o parte din planul de dezvoltare al Asociatiei SENS. Pe termen scurt si mediu, SENS isi propune sa dezvolte spiritul de echipa, toleranta, si cooperarea (initial in cadrul propriei echipe, iar ulterior in alte echipe de proiect sau ONG), sa contribuie la dinamizarea activitatile culturale, civice si educative ale tinerilor din comunitatea locala prin dezvoltarea si implementarea urmatoarelor proiecte:

-schimb bilateral de tineri intre SENS si AUEL - Association Universitaire Européenne de Louvain, Belgia (tinerii din AUEL vor participa la o serie de intalniri cu aproximativ 100 de tineri romani) ;

-organizarea unor evenimente cu ocazia Ziua Europei in anul 2006;

-dezvoltarea de centre de sprijin si consiliere pentru persoanele defavorizate;

-sprijinirea tinerilor la inceputul activitatii profesionale prin informarea si consilierea acestora privind cariera, valorificarea oportunitatilor si facilitatilor de care dispun ca viitori intreprinzatori sau angajati;

-organizarea de competitii sportive si evenimente culturale adresate tinerilor.

Despre SENS

Despre SENS
Asociatia SENS este o organizatie neguvernamentala de tineret, care se afla in primul an de existenta si care are in prezent 14 membri.
SENS isi propune sa contribuie la dezvoltarea societatii civile si la promovarea valorilor europene prin cultivarea spiritul de echipa si a tolerantei. In acest SENS punem accentul pe dinamizarea activitatilor culturale, civice si educative ale tinerilor din comunitatea locala.

Despre Autoritatea Nationala pentru Tineret
Este un organ de specialitate al administratiei publice centrale care are ca obiective stategice importante cresterea autonomiei tinerilor, implicarea tinerilor in viata publica, educatia si formarea profesionala continua. Prin intermediul unor programe specifice, ANT are in vedere promovarea voluntariatului, a mobilitatii tinerilor, sustinerea cooperarii internationale si integrarea europeana in domeniul tineretului.

Cristina Popescu
Coordonator proiect TRAINING FOR SUCCESS

sens_ong@yahoo.com