Este plansul benefic? - de la horoscop ezodii.com

BUCURESTI - 31 octombrie 2019

Comunicat tip General in Religie, Social

Circula zvonul ca da! Plangem de cand ne nastem, din varii motive; beneficiile plansului nou-nascutului sent cunoscute. Imediat dup ace se naste, bebelusul isi elibereaza astfel caile respiratorii. Apoi, daca plange, anunta ca are un disconfort: ii este foame, trebuie schimbat, etc.

ezodii

ezodii

Circula zvonul ca da! Plangem de cand ne nastem, din varii motive; beneficiile plansului nou-nascutului sent cunoscute. Imediat dup ace se naste, bebelusul isi elibereaza astfel caile respiratorii. Apoi, daca plange, anunta ca are un disconfort: ii este foame, trebuie schimbat, etc. Cand ajungem adulti, multi dintre noi incercam sa ne retinem lacrimile, pentru ca, in acceptiunea generala a societatii in care traim, plansul este vazut ca semn de slabiciune sau este ceva rusinos. Este aceasta o perceptie corecta? Sau poate ca ne ajuta sa varsam cateva lacrimi….Haideti sa vedem ce parere au specialistii!

Citeste si: horoscop zilnic de la ezodii.

Pentru ca, uneori, chiar doctorul poate recomanda o doza buna de plans. Unii psihologi, in urma unor studii proprii, spun chiar ca ar trebui sa ne facem un obicei din a plange, la intervale regulate, pentru ca astfel, corpul uman se activeaza intr-o maniera sanatoasa. Psihologul clinician Stephen Sideroff sustine ca plansul inseamna o deschidere a mintii, un declic absolut necesar.  Este ca atunci cand privim un film si plangem pentru ca ne impresioneaza; ne face bine.

 Japonezii, pe de alta parte, sustin atat de fervent ideea ca plansul e benefic, incat au trecut la un alt nivel; in unele orase din Japonia au aparut “cluburi pentru plans”  (rui-katsu), unde oamenii vin sa-si verse nadufurile,  sa se descarce psihic. Unii ar putea sa ia in ras o astfel de initiativa, insa folosul a devenit evident in timp.

Poti vedea si: horoscop dragoste.

 Plansul ajuta la eliberarea stresului, iar acest lucru este vital pentru mentinerea sanatatii mentale. Studiile clinice efectuate sustin aceasta ipoteza. Cercetatorii au aratat ca lacrimile eliberate prin plansul emotional contin un nivel ridicat de hormon al stresului, mult mai mare decat in lacrimile bazale (cele care lubrifiaza ochiul) sau cele reflexe (cele eliberate ca raspuns de aparare, cand ceva agreseaza ochiul). S-a demonstrat ca stresul incordeaza muschii si creste tensiunea arteriala, asa ca, dupa un  plans bun, aceste simptome se regleaza. Tot  Stephen Sideroff sustine ca plansul  activeaza sistemul nervos parasimpatic si readuce corpul la stare de echilibru; Sideroff apreciaza ideea cluburilor de plans, care ar avea rolul de a furniza un mediu suportiv, un spatiu sigur pentru persoanele care lupta sa se exprime emotional, dar care sunt constranse de diverse restrictii culturale sau personale. Grupul valideaza demersul si incurajeaza manifestarea.

Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim ca lacrimile contin toxine, care, prin plans, sunt eliminate. Chimismul organismului ne avatajeaza, dupa un plans bun despre care, nu deageaba se spune ca este purificator.

Si totusi, exista si persoane care plang frecvent, dar carora nu pare sa le fie mai bine dupa. Exista vreo explicatie pentru acest fapt? Cu siguranta! Se pare ca un plans bun, vindecator, trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Autocritica anuleaza vindecarea. Trebuie sa existe un punct de vedere obiectiv asupra chestiunilor cauzatoare de suferinta; autovictimizarea nu este deloc o solutie. Un episod mai superficial, de acest gen, poate aduce, in prim plan, probleme mai vechi ramase nerezolvate. Poate fi un moment bun de a le lasa in urma. Insa asta se face numai cu o minte si o inima deschise. Lacrimile varsate trebuie sa conteze. Asa ca este bine sa plangem pentru propria persoana, nu pentru altii, sa plangem chiar pentru lucruri mai marunte, daca asta ne ajuta sa ne descatusam, sa plangem atat cat simtim nevoia, sa incercam sa ne intelegem si sa nu fim excesiv de duri cu noi insine. Plansul in public s-ar putea sa ne puna intr-o situatie pe care sa o consideram jenanta, insa s-ar putea sa fim surprinsi de cati oameni ne-ar inconjura cu bunatate, intr-o astfel de situatie.  Este bine sa avem un umar pe care sa plangem. Experienta poate fi mai folositoare, daca o impartasim cu cineva care incearca sa ne inteleaga. Trebuie sa fie o persoana de incredere, alaturi de care ne simtim confortabil.Plansul dupa rezolvarea problemei este eliberator. Atunci chiar se elimina orice urma de stres.Si locul este important. Daca locul in care plangem este nepotrivit, experienta poate fi dezamagitoare si nici pe departe atat de benefica pe cat ne-am dori. Existenta unei disfunctii a dispozitiei poate complica lucrurile. In cazul existentei unor afectiuni psihice, mai mult sau mai putin severe, plansul nu mai poate fi interpretat ca fiind eliberator. Trebuie luat in considerare in contextul afectiunii respective. Simptomele depresiei includ: sentimente de tristete fara motiv, de neputinta, de iritatbilitate sau frustrare, schmbari de apetit, lipsa de energie, apatie, disfunctii ale somnului, amorteli sau dureri inexplicabile, ganduri negre, suicidare. La modul general, in cazul persoanelor sanatoase psihic, s-a demonstrat ca atunci cand emotiile sunt coplesitoare, plansul poate fi insotit de o eliberare emotionala.

Cauta acum pe ezodii si compatibilitate zodii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-comweb/este-plansul-benefic-de-la-horoscop-ezodii-com