De Craciun, romanii consuma 14% din consumul anual de carne de porc

BUCURESTI - 15 decembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Un studiu recent arata ca, printre cel mai des intalnite alimente pe care romanii le prefera pentru masa de Craciun se numara cele cu care sunt obisnuiti, deja, an de an, iar carnea de porc nu lipseste din meniu.

De Craciun, romanii consuma 14% din consumul anual de carne de porc

Traditionalul porc, taiat conform traditiei inainte de Craciun, reuseste sa ramana pe locul I, cand vine vorba despre carnea cu care se vor prepara gustoasele mancaruri traditionale. Circa un milion de porci sunt sacrificati, acestia reprezentand un procent de 14% din totalul consumului anual de carne de porc. Gospodinele prepara carnati, slanina, caltabos si toba, sarmale si friptura, ciorbe delicioase din carne de porc si alte mancaruri atat de indragite de romani.

In cosul de cumparaturi al romanilor, in parg de sarbatori, se regasesc produse specifice acestei perioade, cand fiecare se intrece in a avea cea mai imbelsugata masa.

Din cosul de cumparaturi al romanilor nu lipsesc fructele si legumele

Un nou “obicei”, sanatos de altfel, al consumatorului din Romania, este de a-si umple cosul si de fructe si legume proaspete. De Craciun, casa trebuie sa miroasa a mandarine si a portocale, iar colindatorii primesc, pe langa bani, si fructe, bomboane, alte dulciuri sau covrigi calzi. De asemenea, pentru preparatele la cuptor, legumele reprezinta garnitura care nu are cum sa lipseasca. Savoarea preparatelor la cuptor este completata tocmai de aceste alimente sanatoase.

Un loc fruntas pe lista de cumparaturi, in prag de sarbatori, il ocupa si produsele de panificatie si de patiserie. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat mai bine. Aici, intalnim:

• Cozonaci traditionali cu mac sau cu susan, cu nuca, rahat sau/si cu cacao;
• Rulouri cu branza, saleuri cu branza si cascaval, triunghiuri cu ciuperci, triunghiuri cu carne;
• Paine calda, abia scoasa din cuptor.

Toate acestea sunt comandate, din timp, de la o cofetarie si patiserie online, care aduce produsele proaspete, atunci cand isi doreste clientul. La CofetariaArmonia.ro, se gasesc toate acestea; in plus, comenzile deja curg pentru prajiturile si torturile din noaptea de revelion.

Dulciurile nu lipsesc de pe masa de Craciun

Romanii stau bine si la capitolul dulciuri. De la bomboanele de ciocolata cumparate pentru a fi servite colindatorilor si pentru a impodobi bradul de Craciun, la savuroasele placinte de mere sau dovleac, toate isi au locul lor in casa. Cei care nu au timp sa isi faca prajiturile in casa, aleg sa le cumpere de la o cofetarie, iar varianta de online a devenit tot mai la indemana pentru acestia. Astfel, nu mai este nevoie sa piarda timpul gatind sau umbland in cofetariile si hipermarketurile atat de aglomerate in preajma sarbatorilor.

Ciorbele raman, si ele, preferate de romani. Ciorba de pui cu smantana, ciorba de pui a la Grec, ciorba de vita, cu fasole, ciorba cu carne afumata de porc, ciorba de perisoare, cea cu burta, sau cea radauteana se numara printre cele mai consumate de romanii pofticiosi. Iar, pentru ca tot se taie porcul, ciorba preparata cu carne de porc proaspata este pe gustul multora.

Specialistii in sanatate avertizeaza ca, totusi, sa se consume moderat preparatele de sarbatori, pentru ca multe dintre ele sunt greu de digerat. Iesirea brusca din postul Craciunului si intrarea intr-o perioada in care grasimile si dulciurile nu lipsesc de pe masa poate sa duca la un dezechilibru periculos al organismului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-cupcake/de-craciun-romanii-consuma-14-din-consumul-anual-de-carne-de-porc