1035 de tabere de voluntariat peste tot in lume

BUCURESTI - 31 martie 2008

Comunicat tip General in ONG

Incepand cu data de 17 Martie s-a deschis noul sezon de tabere de voluntariat organziate de Service Civil International (SCI). In acest an sunt disponibile un numar de 1035 de tabere de volunatariat in apropae toate colturile lumii, la care pot lua parte peste 11000 de voluntari.

Service Civil International – Romania (SCI-RO) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, apolitica, infiintata in 1993. SCI-RO este Ramura Romana a Service Civil International (SCI) - o organziatie pacifista care promoveaza toleranta si intelegerea internationala prin intermediul muncii voluntare. SCI este membru al European Youth Forum, AVSO, CCIVS si este un ONG care desfasoara relatii operationale cu UNESCO si care are statut consultativ cu Consiliul Europei.

SCI-RO si SCI urmaresc promovarea pacii, solidaritatii nationale si internationale prin activitati de voluntariat, combate intoleranta, rasismul si orice manifestari de extremism si militarism ce pun in pericol viata si libertatea fiecaruia.

SCI organizeaza in fiecare an peste 800 de proiecte internationale de voluntariat in intreaga lume, deoarece avem convingerea ca pacea poate fi atinsa numai daca oameni cu experiente si din culturi diferite se intalnesc si invata sa coopereze si sa lucreze impreuna.

Programele desfasurate de SCI-RO se adreseaza tuturor, indiferent de sex, de apartenenta culturala sau statut social, nationalitate, religie sau varsta si se bazeaza pe principiul voluntariatului ca mijloc de realizare al schimburilor sociale.

Taberele de voluntariat propuse de SCI sunt grupate pe 11 domenii diferite, printre care se numara:
•Activitati in sprijinul pacii, dezarmarii si solidaritatii cu lumea a treia;
•Antirasism si toleranta etnica;
•Sprijinirea categoriilor sociale defavorizate;
•Protectia mediului;
•Activitati artistice si culturale.

Pentru a vizualiza intreaga lista a taberelor SCI din acest an este necesara accesarea motorului de cautare camps.sciint.org , unde cei interesati pot selecta tabara dorita in functie de o serie de criterii: tara, perioada si domeniu.

Despre Service Civil International Romania

Pentru date suplimentare despre activitatea organizatiei, programele desfasurate sau alte intrebari puteti contacta birou SCI-RO:
Tel: 021 230 30 10

Mobil: 07423 09 201 (persoana de contact: Ioana Zamfir - Office Coordinator)

office@sci.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/service-civil-international-romania/1035-de-tabere-de-voluntariat-peste-tot-in-lume