Un Parteneriat De Incredere in E-Commerce Intre Trusted si SilkWeb

Baba - 2 iulie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Internet

Pentru ca buna dezvoltare a comertului electronic din Romania depinde atat de platformele utilizata dar si de incredere consumatorilor in magazinele online locale, incredere care trebuie "castigata" si promovata de catre comercianti.

parteneriat ecommerce silkweb trusted

parteneriat ecommerce silkweb trusted

TRUSTED este programul national de certificare a magazinelor online din Romania, infintat in 2011 de catre trei entitati neutre din punct de vedere al implicarii directe in activitatile de e-commerceGala Premiilor eCommerceLegi-internet.ro și Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România). Scopul Trusted.ro este acela de a asigura clientul oricarui magazin online, faptul ca acesta respecta legislatia in vigoare si standardele impuse de acest program.

Cum ajuta TRUSTED comerciantii online ?

In primul rand indeplinerea standardelor impuse ii asigura identificarea si rezolvarea problemelor de ordin legal care sunt sau pot sa apara in timp.

Pe urma : “Din rezultatele chestionarului administrat în 2008 de echipa Link 2 eCommerce pentru consumatori a rezultat că 85% dintre cei care cumpără online şi 65% din cei care nu au cumpărat încă pe Internet, ar avea încredere mare şi foarte mare într-un site de comerţ electronic care ar afişa o marcă de încredere.

Mai mult decât atât, potrivit Studiu Comerț Electronic 2010, procentul celor cărora le-ar crește încrederea într-o măsură foarte mare în magazinele online certificate de o entitate neutră, a crescut semnificativ – cu peste 12 procente.

Cum ajuta TRUSTED consumatorii online ?

Analizand informatiile prezentate mai sus si obsevand faptul ca marca TRUSTED.ro apare pe magazinele online de incredere, consumatorii pot fi sigur de urmatoarele lucruri:

- siguranta indeplinirii conditiilor legale ale unui magazin;

- faptul ca magazinul este de incredere si are o anumite experienta (avand in vedere faptul ca  marca de incredere  se ofera numai dupa 6 luni de activitate a unui site.)

- accesul la o baza de date de magazine certificate;

- accesul la anumite informatii despre magazine (datele de contact, procesatorii de platii, zone de livrare, contractul cu consumatorul etc.)

SilkWeb si TRUSTED Pentru Clientii E-Commerce

Avand in vedere faptul ca platfoma noastra de e-commerce are implementate toate standardele si informatiile legale, dar si codul de bune practici in comertul online, iar procesele de functionalitate pentru client se desfasoara fara probleme, am realizat un parteneriat cu TRUSTED.ro , prin care clientii nostri beneficiaza de :

- discount de 15% la Trusted.ro – 100 de euro in loc de 120 euro, suma initiala de platit fiind 10 euro in loc de 30 de euro
- verificare site la momentul dorit (inainte de 6 luni), doar afisarea marcii se face la exact 6 luni vechime.
- Sigla pe Trusted.ro in sectiunea Parteneri
- Acces la Forumul Trusted.ro cu toate magazinele inscrise