Photosetup sustine studentii pasionati de fotografie printr-un seminar dedicat fotografiei

BUCURESTI - 4 aprilie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Seminarul foto, organizat cu sprijinul Photosetup - Magazin foto specializat (www.photosetup.ro) , este un preambul al concursului de fotografie "Fotograful Politehnist", organizat de Liga Studentilor din Facultatea de Autoatica si Calculatoare.
Seminarul are menirea de a-i introduce pe studenti in arta si tehnica fotografica si de a le oferi cateva sfaturi de la lectori competenti , fotografi profesionsiti, asa incat sansele de a inscrie o fotografie castigatoare in concursul foto "Fotograf Politehnist", sa fie crescute. Astfel, seminarul va cuprinde trei teme: portret, peisaj si fotografie de spectacol/concert. Aceleasi teme se vor regasi ulterior si in concursul foto cu premii, dedicat studentilor.
Evenimentul face parte din suita de evenimente dedicate studentilor pasionati de fotografie, intitulata "Fotograful Politehnist"

N
Fotograf Politehnist: seminar foto, concurs de fotografie si expozitie foto

Fotograf Politehnist: seminar foto, concurs de fotografie si expozitie foto

 Seminarul foto, organizat cu sprijinul Photosetup, este un preambul al concursului de fotografie "Fotograful Politehnist". Acesta are menirea de a-i introduce pe studenti in arta si tehnica fotografica si de a le oferi cateva sfaturi de la lectori competenti , fotografi profesionsiti, asa incat sansele de a inscrie o fotografie castigatoare in concursul foto "Fotograf Politehnist", sa fie crescute.  

Photosetup

Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare, invita toti studentii la o suita de evenimente, intitulata „Fotograful Politehnist", ce isi propune sa promoveze fotografia ca arta, in special, in domeniile tehnice.

Evenimentul ofera studentilor sansa cunoasterii unui alt domeniu, diferit de activitatile lor zilnice, in care pot gasi un refugiu o escapadă din rutina zilnică sau de ce nu un mijloc relaxant prin care pot realiza arta. Se doreste stimularea creativitatii studentilor, dar si scoaterea din anonimat a noilor valori, inca nedescoperite, in domeniul fotografiei.

Desfasurarea evenimentelor: Evenimentele se vor desfasura in perioada 2 aprilie 2013 - 24 mai, dupa cum urmeaza:

2 aprilie - 11 aprilie - Înscrierea participanților la seminar;• 13 aprilie - Seminar Foto (organizat cu sprijinul Photosetup);• 15 aprilie - 25 aprilie - Inscrierea in concurs a participantilor;• 26 aprilie - 9 mai - Votul publicului si jurizarea lucrarilor;• 10 mai - Premierea si prezentarea publicului larg a lucrarilor castigatoare;• 10 mai - 24 mai - Expunearea lucrărilor castigatoare.

Seminarul  foto: Seminarul foto, organizat cu sprijinul Photosetup - Magazin foto specializat (www.photosetup.ro) , este un preambul al concursului de fotografie "Fotograful Politehnist". Acesta are menirea de a-i introduce pe studenti in arta si tehnica fotografica si de a le oferi cateva sfaturi de la lectori competenti , fotografi profesionsiti, asa incat sansele de a inscrie o fotografie castigatoare in concursul foto "Fotograf Politehnist", sa fie crescute. Astfel, seminarul va cuprinde trei teme: portret, peisaj si fotografie de spectacol/concert. Aceleasi teme se vor regasi ulterior si in concursul foto cu premii, dedicat studentilor. Seminarul se va desfasura in data de 13 aprilie incepanad cu ora 10:00, in Amfiteatrul Ec 105.

Programul seminarului foto:• 10:00- 10:30 prezentare Photosetup (Valeria Galea, Director Marketing- Photosetup)• 10:30-12:30 fotografia de portret (lector Adrian Nasturica )• 13:00-15:00 fotografia de peisaj (lector Calin Stan)• 15:00- 17:00 fotografia de concert (lector Miluta Flueras)

Inscrierea la seminar: Inscrierea la seminar se face in perioada 2 aprilie 2013 - 11 aprilie 2013 pe site-ul concursului, concurs.Lsacbucuresti.ro, la sectiunea "Inscrieri". Sunt acceptati toti studentii pasionati de fotografie, indiferent de anul de studiu sau facultatea pe care o urmeaza. Participarea la concursul foto "Fotograf Politehnist" nu este conditionata de participarea la acest seminar. Accesul la seminar este gratuit, dupa confirmarea inscrierii.

Despre Photosetup:

In calitate de reprezentant oficial in Romania pentru brand-urile Manfrotto, Kata, Sigma, Gitzo, Hensel, Photoflex, Proline, Schneider B+W, Colorama, Visible Dust, Orbitvu si Cosmolight, Photosetup detine in stocul propriu peste 10.000 de produse cu peste 2000 de repere unice. Totodata, avand o prezenta de peste 14 ani pe piata foto profesionala din Romania, Photosetup este principalul furnizor de accesorii foto Kata, Manfrotto, Sigma si Schneider B+W pentru magazinele cu specific foto, din Romania. Photosetup este o marca inregistrata a firmei Simus Trading [www.simus.ro].

Despre lectori: Adrian Nastuirca - fotograf pofesionist /lector. Conduce cu succes scoala de fotografie acreditata CNFPA, New Age Photography. Detalii: www.scoala-fotografie.ro

Calin Stan - are o experienta de peste 7 ani in fotografia de peisaj si turistica si este fondatorul revistei on-line www.ClubulFoto.com . A publicat imagini si interviuri in diferite reviste de specialitate, iar fotografiile sale au fost expuse in sase expozitii personale sau colective. Cu un background tehnic si interesat de tot ce inseamna tehnologie foto, de la captarea imaginii si pana la procesare si print, Calin va prezenta cateva moduri de abordare in fotografia de peisaj, de la planificarea turei foto si alegerea momentelor propice fotografieii si pana la tehnica si accesoriile care ajuta la surprinderea unei fotografii reusite.Portofoliu: www.calinstan.com

Miluta Flueras - fotograf de concert din anul 2008, fiind fotograful oficial al publicatiilor online metalhead.ro si bestmusic.ro precum si lector de fotografie al ArtKlub. De-a lungul acestor ani numarul concertelor la care a participat a depasit cifra sutelor, iar in portofoliul artistilor fotografiati se afla nume precum Bon Jovi, AC/DC, Metallica, Guns ‘n Roses, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith precum si trupe din scena underground. Detalii: www.miluta.ro

Concursul de Fotografie Concursul de fotografie este etapa cea mai importanta a evenimentului, etapa in care participantii isi vor putea pune in practica cunostintele cumulate la seminarul foto si creativitate. Inscrierea la concurs Inscrierea la concurs se va face in perioada 15 aprilie 2013 - 25 aprilie 2013 pe site-ul concursului, concurs.Lsacbucuresti.ro, la sectiunea "Inscrieri". Sunt acceptati toti studentii pasionati de fotografie, indiferent de anul de studiu sau facultatea pe care o urmeaza. Accesul la concurs este gratuit, dupa confirmarea inscrierii.Desemnarea Castigatorilor Desemnarea câștigătorilor se face prin votul juriul specialist, de unde vom afla primele trei cele mai impunătoare portofolii, dar și prin vot online pe pagina evenimentului, concurs.lsacbucuresti.ro, la sectiunea „Fotografii". Premierea Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 8 mai prin intermediul e-mail, pe site-ul concursului și pe pagina de socializare a organizației. Premierea va avea loc pe data de 10 mai, in Facultatea de Automatica si Calculatoare, sala EC 105, ora 10:00.

 

Expozitia lucrarilor Expozitia lucrarilor castigatoare va fi deschisa in data de 10 mai 2013, dupa desemnarea castigatorilor si decernarea premiilor, in holul Facultatii de Automatica si Calculatoare si se va incheia pe data de 24 mai 2013.