15 ani de performanta in invatamantul virtual romanesc

BUCURESTI - 1 noiembrie 2017

Comunicat tip General in IT&C

„Fenomenul” conferintelor de invatamant virtual , inclus de anul acesta si in agenda UE, dovedeste ca educatia romaneasca inca poate propune, pentru intreaga lume, modele

CNIV

CNIV

Ajunsa la a XV-a editie, Conferinta Nationala de Invatamant Virtual ( CNIV ) reprezinta unul dintre cele mai longevive proiecte educationale din Romania. 

Pasionatii de eLearning din intreaga lume au fost prezenti la Sibiu, la sfarsit de octombrie, la cea de a XV-a editie a Conferintei Nationale de Invatamant Virtual, care s-a desfasurat simultan cu a XII-a editie a International Conference on Virtual Learning ( ICVL ), sub auspiciile Ministerului Cercetarii si Inovarii, Universitatii din Bucuresti si Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul companiei SIVECO Romania

In amfiteatrul Facultatii de Inginerie de la Universitatea „L. Blaga” din Sibiu s-au reunit si anul acesta profesori din invatamantul superior si preuniversitar, elevi si studenti, cercetatori din mediul academic si privat, dar si din institutele nationale de cercetare din diverse tari, companii implicate in domeniul eLearning, decidenti ai sistemului educational romanesc. Manifestarile au inglobat prezentari si dezbateri; Concursul „Proiecte & Software Educational” (jurizat de profesori si elevi) si Expozitia de produse software, echipamente si produse IT destinate educatiei, cercetarii si inovarii. 

CNIV este evenimentul academic romanesc care ofera tuturor celor implicati ocazia de a face schimb de experienta, oportunitati pentru proiecte comune viitoare, constituindu-se, intr-o reala si inspirationala comunitate de practica a invatamantului virtual. Este „unul dintre locurile in care o experienta de atatia ani este valorizata si pretuita, spre deosebire de altele...”, cum declara prof. Felicia-Stela Ionescu, din Targu-Mures, la incheierea evenimentului. 

„Oameni care ne inspira entuziasm, bucurie, prietenie; intalnirea cu mentori, dialogul ideilor, impartasirea generoasa a cautarilor intru schimbarea perspectivei educatiei sunt cateva dintre marile castiguri ale elevilor care participa la asemenea evenimente ca cel de la Sibiu”, a postat in Social Media profesoara Georgeta Cozma, coordonator al echipei „Multitouchcnme”, de la Colegiul National „M. Eminescu” din Satu Mare. 

Cu ocazia celor 15 ani de activitate, in cadrul deschiderii Conferintelor CNIV si ICVL, au fost acordate 30 de diplome de excelenta pentru cadrele didactice din mediul universitar si din cel preuniversitar, pentru contributia lor la impactul acestui proiect asupra invatamantului romanesc. 

Proiectul CNIV a reusit sa puna bazele ”unei adevarate scoli de eLearning, ce are impact in procesul educational romanesc. Pentru ca mii de profesionisti ai educatiei au participat la prezentari, sute de lucrari au fost publicate. In 15 ani de activitate, proiectul CNIV si-a demonstrat valoarea de inovare in educatie si cercetare. Iar conferintele internationale, la randul lor, au reunit pana acum participanti din tari aflate pe 3 continente, aducand in atentia actorilor din educatia romaneasca si internationala proiecte autohtone aliniate la trendurile educationale in eLearning”, declara Conf. univ. dr. Marin Vlada, Universitatea Bucuresti, coordonatorul proiectelor CNIV si ICVL

Proiectele CNIV-ICVL au primit si recunoasterea Uniunii Europene, fiind inscrise de anul acesta in calendarul EU Agenda, la categoria „ Events in eLearning ”. Este important de mentionat ca in agenda UE sunt inscrise doar sapte evenimente romanesti! 

SIVECO sustine excelenta in educatie 

„Meritul rezistentei acestui proiect atat de longeviv, intr-o tara in care aproape totul este fluid, este al oamenilor, si ma refer, in primul rand, la contributia profesorului Marin Vlada, initiatorul si coordonatorul vizionar al ICVL si CNIV. Apoi, ma gandesc la toti cei pe care profesorul Vlada a reusit, cu multa rabdare si blandete, sa ii tina aproape, oameni ai scolii din toata tara, profesori formidabili din locuri de invatatura despre care nu auziti de la televizor”, spune Radu Jugureanu, directorul departamentului eContent SIVECO Romania

Biblioteca de lucrari rezultate din aceste conferinte (o parte dintre lucrari avand statut de citare al agentiei internationale Thomson Reuters!) reprezinta un adevarat tezaur public de cunoastere”, mai spune profesorul Jugureanu. 

Evenimentele CNIV si ICVL 2017 sunt organizate de Universitatea din Bucuresti, in parteneriat cu o universitate din tara (anul acesta fiind randul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Calculatoare si Inginerie Electrica), si cu sprijinul SIVECO Romania. 

Fenomenul CNIV in cifre:

- 53 de aplicatii de software educational dezvoltate si jurizate de elevi si profesori au intrat luna aceasta in competitia „Proiecte & Software”

- Din 2003, peste 700 de evaluatori, elevi si profesori, au jurizat lucrarile inscrise in aceasta competitie

- Au fost 850 de lucrari publicate de-a lungul timpului de editura Universitatii din Bucuresti

- Dintre acestea, 166 de proiecte si aplicatii au fost premiate, unele dintre ele fiind aplicate in scoala.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/15-ani-de-performanta-in-invatamantul-virtual-romanesc