A doua editie a 'Premiilor pentru jurnalism de Educatie' si-a desemnat câstigatorii

BUCURESTI - 17 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO România şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO au premiat jurnaliştii pentru rolul fundamental jucat în modelarea tinerei generaţii

La sediul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în cadrul unui eveniment la care au participat oficialităţi, personalităţi culturale, ziarişti, prieteni ai şcolii, au fost decernate premiile celei de-a doua ediţii a Premiilor Jurnalismului de Educaţie, competiţie desfăşurată în colaborare cu Fundaţia pentru stimularea creaţiei tehnico ştiinţifice şi cu sprijinul SIVECO România.

Câştigătorii ediţiei din acest an sunt:

1. TELEVIZIUNE

Adrian Bănuţă, de la Societatea Română de Televiziune - TVR Cultural, pentru emisiunile "Citeşte cu mine", "Corect" şi anchetele culturale "Capidava, satul suspendat în timp", "Refugiaţii din fundul Galaţiului şi "Şcoala cu şase elevi"

2. RADIO

Elena Petrescu şi Maria Stana de la Radio România Cultural, secţiunea iniţiere, pentru proiectul "Şcoala pe uliţă"

3. PRESA SCRISA

Dan Lupescu, de la Asociaţia Culturală Pro Europa "Lamura", pentru colecţia revistei "Lamura" şi decupaje din presa scrisă despre "Lamura"

Melania Mandas Vergu, de la cotidianul Gândul, pentru articolele publicate şi suplimentul educaţional

4. CARTE , GRAFICA, FILM

Ştefan Marinescu, de la Societatea de Litere şi Arte "Placeba" şi Euro Generation Club Videle, pentru lucrările "Parteneriate educaţionale comunitare", "Romanul adolescentului clar văzător", "Un comando în imperiul fizicii" şi "O filieră educaţională neolationă în Dublin".

SIVECO România a acordat premii la toate secţiunile, în valoare de 4.000 de euro.

"Acest eveniment urmăreşte să încurajeze două categorii profesionale special şi populate de foarte puţini jurnalişti - căci e mult mai uşor să scrii sau să faci emisiuni despre politică şi fotbal -din păcate - decât despre ştiinţă, tehnologie şi educaţie. Mulţumesc companiei SIVECO pentru că face posibilă acordarea acestor recompense pentru jurnaliştii de educaţie", a declarat domnul Alexandru Mironov, Preşedintele juriului.

Viitoarea aderare la Uniunea Europeană pune problema alinierii sistemului de învăţământ la standardele europene, atât în ceea ce priveşte conţinutului programelor şcolare dar, mai ales a modului de implicare în procesul de predare şi învăţare - activităţi care calculatorul, tehnologia informaţiei în special, joacă azi un rol catalizator.

În domeniul proiectelor educaţionale, expertiza şi entuziasmul specialiştilor SIVECO România au facut posibile adevarate actiuni de pionierat. Platforma de eLearning AeL, aleasă de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării drept coloana vertebrală a aplicaţiilor software din cadrul programului de informatizare a şcolii româneşti, asigura azi accesul liceenilor din toata Romania la cuceririle tehnologice ale secolului 21.

Peste 750.000 de elevi şi profesori au astfel acces la materiale educaţionale de calitate, premiate şi elogiate la nivel mondial. Lecţiile AeL au primit recent premiul World Summit Award la secţiunea eLearning, plasând România în elita proiectelor monidale de utilizarea IT&C în educaţie.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455