AeL - din nou în elita europeană a proiectelor de eGovernment

BUCURESTI - 30 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Experţii europeni au nominalizat platforma AeL la eEurope Awards

AeL - din nou în elita europeană a proiectelor de eGovernment

După două luni de analiză şi evaluare a cazurilor de succes înscrise în competiţia „eEurope Awards for eGovernment”, juriul format din experţi europeni a anunţat finaliştii. Platforma de eLearning AeL, dezvoltată de SIVECO Romania şi propusă în concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării este selectată pentru marea finală care va avea loc în luna Noiembrie, la Manchester.
Premiile “eEurope Awards” se acordă iniţiativelor inovatoare în sfera proiectelor europene de eGovernment şi e Health. Scopul principal al competiţiei este promovarea cazurilor de success în domeniu în rândul statelor member din Uniunea Europeană (incluzând aici şi statele candidate).
Anul acesta au fost înscrise în competiţie 234 de aplicaţii din 28 de ţări. Cele mai valoroase, printre care şi platforma de eLearning AeL, au fost selectate să participe la Gala finală, unde câştigătorul va fi recompensat cu prestigiosul trofeul eEurope Awards.

Specialiştii din juriul eAward au motivat nominalizarea AeL pentru finala competiţiei astfel:
„AeL este folosit în numeroase locaţii, iar informaţiile legate de modul de funcţionare şi impact au fost foarte consistente şi convingătoare.Pe termen lung, este foarte interesant să vedem impactul asupra rezultatelor şcolare. AeL are numeroase facilităţi , iar conceptele şi procesele sunt transferabile. Este o abordare globală foarte utilă a strategiei educaţionale, şi va fi foarte interesant să vedem dacă aceasta funcţionează şi în sistemele didactice mai puţin centralizate”.

Anul acesta, experienţa şi profesionalismul companiei în dezvoltarea de proiecte de eLearning au adus în portofoliul SIVECO Romania trei noi distincţii: Premiul „Best Bridge over the Digital Divide” pentru proiectul de informatizare a învăţământului preuniversitar (SEI), premiul naţional de eContent şi nominalizarea la faza mondială a concursului World Summit Award pentru conţinutul multimedia dezvoltat pe platforma AeL, şi nominalizarea la eAward for eGovernment pentru AeL.

„Această nouă recunoaştere europeană pentru AeL la mai puţin de un an de la nominalizarea produsului nostru la European IST Prize este deosebit de onorantă nu doar pe noi ca producători, ci şi pentru utilizatorii actuali şi viitori ai platformei: elevii şi profesorii din întreg sistemul de învăţământ preuniversitar. Aprecierile favorabile, exprimate în repetate rânduri de experţi europeni sunt cea mai bună dovadă că în România elevii şi profesorii folosesc un produs performant, competitiv pe plan european”, spune Irina Socol, Directorul General al companiei SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro