Argumentarea logica si exercitiul dezbaterii sunt elemente definitorii pentru un cetatean european autentic

BUCURESTI - 9 iunie 2009

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO Romania sprijina initiativele care conduc la mai buna folosinta a democratiei

Un maraton de discursuri publice, devenit deja traditie, a incheiat cea de-a treia serie de conferinte civice ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica) “Despre buna folosinta a Democratiei”. Sambata 6 iunie, incepand cu ora 10.00 s-au derulat in paralel doua evenimente cu tema “Multiculturalismul este o utopie?”. Cele doua dezbateri au avut loc la Muzeul National “George Enescu” (curtea interioara) in Bucuresti si la Centrul Ratiu pentru Democratie, in Turda.

Discursurile elevilor de liceu si studentilor au alternat cu ale invitatilor speciali Magda Matache -director Romanicriss, Cristian Parvulescu - presedinte Asociatia Pro Democratia si Csaba Asztalos - presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Pe durata celor doua evenimente, tinerii elevi au avut ocazia sa isi exerseze abilitatile de comunicare in spatiul public demonstrand ca au invatat in cadrul cluburilor de debate ce inseamna toleranta pentru opiniile celorlalti.

SIVECO Romania, partener oficial al proiectului ARDOR, sprijina in mod constant initiativele care ii familiarizeaza pe tineri cu valorile civice si exercitiul unui dialog civilizat.

„Toleranta, argumentarea logica si exercitiul dezbaterii sunt elemente definitorii pentru un cetatean european autentic. Sunt de admirat atat tinerii care se preocupa de acest subiect cat si organizatorii care stiu sa ii motiveze, sa ii informeze si sa le ofere constant teme interesante pentru dezbatere”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager in cadrul SIVECO Romania.

La mai bine de 3 ani de la lansare, proiectul ARDOR se bucura de mare succes pentru ca propune spre dezbatere subiecte relevante si de importanta majora pentru democratia din Romania.

Pe parcursul conferintelor din seria de evenimente „Despre buna folosinta a democratiei”, elevii au avut ocazia sa discute pe teme precum: „Absenteismul este legitim?”, „Dau noile media mai multa putere cetateanului modern?”, „Votul ar trebui sa fie obligatoriu?”, „Ar trebui introduse reglementari legislative pentru ca posturile comerciale de televiziune sa aiba responsabilitati educationale fata de public?” etc.

Informatii suplimentare despre seria conferintelor civice ARDOR, precum si transcrierile acestora pot fi accesate la adresa: www.conferintelecivice.ro.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de ”Best Practice” din partea Comisiei Europene si ”Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/argumentarea-logica-si-exercitiul-dezbaterii-sunt-elemente-definitorii-pentru-un-cetatean-european-autentic