Cel mai bun continut educational din lume, AeL eContent, nominalizat la ICT Prize

BUCURESTI - 5 februarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Comisia Europeana a nominalizat Lectiile interactive AeL dezvoltate de SIVECO Romania la Premiile pentru Societatea Informationala (European ICT Prizes)

Comisia Europeana a anuntat recent nominalizarile pentru ICT Prize. Ca o inalta recunoastere internationala, continutul educational AeL eContent dezvoltat de SIVECO Romania este pe lista marilor finalisti (http://ict-prize.org).

Aceasta performanta este cu adevarat exceptionala, ICT Prize fiind cea mai importanta competitie europeana care rasplateste inovatia in domeniul tehnologiei informatiei – un echivalent al Premiilor Oscar pentru IT.

SIVECO Romania este nominalizata pentru a doua oara in numai 2 ani la aceasta prestigioasa competitie internationala.Este de mentionat exigenta deosebit de ridicata a concursului - pentru a fi nominalizat, un produs parcurge o procedura de evaluare extrem de dura, fiind examinat de 16 experti independenti din tot atatea tari.

Astfel, din cele 450 de produse din 30 de tari care au fost inscrise in competitie, au fost nominalizate cele mai inovatoare 70 de produse.Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul concursului (www.ict-prize.org) pe data de 19 februarie 2007.

Deja castigatoare ale concursului World Summit Award 2005, lectiile interactive AeL sunt un exemplu de buna practica pentru noile tendinte din eLearning, peste 1650 lectii de matematica, informatica, biologie, geografie, tehnologie etc. sunt disponibile in peste 4800 de scoli din Romania in cadrul programului Sistem Educational Informatizat, oferind astfel scolii romanesti oportunitatea de a utiliza cel mai bun produs de eLearning in lume, atat din punct de vedere didactic cat si informatic.

Sistemul Educational Informatizat este un program complex initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, al carui obiectiv de baza il reprezinta sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice. Programul sprijina obiectivele reformei educationale in conformitate cu planul de actiune eEurope 2005, demarat de Uniunea Europeana ca parte a initiativei europene eLearning. In cadrul proiectului au fost instruiti peste 65.000 profesori.

Despre ICT Prize

Incepand din 1995, concursul ICT Prizes este organizat anual de catre Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering – Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie) cu sprijinul Programului IST al Comisiei Europene. Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering) este o organizatie europeana non-profit ale Academiilor Nationale din 20 de tari.
Euro-CASE are acces la expertiza europeana de cel mai inalt nivel si asigura consiliere impartiala, independenta, echilibrata, si cu o dimensiune europeana consistenta in domeniul tehnologic.
Membrii Academiilor Euro-CASE sunt selectati pentru expertiza si notorietatea de care se bucura intr-un anumit domeniu de activitate si pentru contributia la progresul tehnologic, stiintific, economic si social. Nucleul central al activitatilor Euro-CASE, organism format din 6.000 de persoane din 20 Academii Nationale.
Cateva date statistice privind competitia in perioada 1995-2005:
- 3.358 participanti din 33 de tari diferite
- 257 nominalizati din 22 de tari (nominalizarile au fost introduse din anul 2002)
- 240 castigatori din 23 de tari
- 30 Grand Prize Winners din 12 tari

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/cel-mai-bun-continut-educational-din-lume-ael-econtent-nominalizat-la-ict-prize