Cum pot fermele agricole sa-si sporeasca rentabilitatea

BUCURESTI - 22 ianuarie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Agricultura

Utilizand solutii informatice, fermele agricole isi pot reduce costurile si creste productivitatea

Pentru orice manager de societate agricola care gestioneaza suprafete de teren este important sa detina controlul afacerii. Acesta se poate realiza cel mai eficient prin accesul rapid la informatiile relevante pentru procesul decizional. Unul dintre efectele imediate il reprezinta reducerea costurilor, cu implicatii directe in cresterea profitabilitatii operatiunilor.

SIVECO Romania vine in intampinarea acestor cerinte de business cu o solutie completa, intuitiva si eficienta - sistemul informatic de Management al Fermelor Agricole - care se bazeaza pe cunoasterea problemelor cu care se confrunta conducatorii acestor organizatii, gestionand toate activitatile care se desfasoara intr-o ferma de mici sau mari dimensiuni.

"In majoritatea fermelor din Romania, situatiile legate de activitatea desfasurata nu sunt centralizate sau corelate. Ajutorul informatic este mai mult decat necesar. Avem o experienta extinsa in proiectarea solutiilor informatice pentru agricultori si stim care sunt nevoile proprietarilor de ferme. Avem certitudinea ca solutia noastra informatica de Management al Fermelor Agricole aduce plus-valoare tuturor celor care o vor utiliza", spune Gabriel Lospa, Directorul departamentului de eAgriculture din cadrul SIVECO Romania.

Iata cateva dintre principalele avantaje de care beneficiaza fermierii prin implementarea sistemului de Management al Fermelor Agricole:

- Cunoasterea, in timp real, a situatiei lucrarilor agricole, inclusiv sub forma de harta.

- Cunoasterea si analiza istoricului culturilor, activitatilor, resurselor utilizate si rezultatelor obtinute.

- Controlul consumurilor de toate tipurile - seminte, materiale, combustibili, manopera etc.

- Generarea planului de rotatie a culturilor.

- Utilizarea hartilor tematice: harti cu lucrari executate, harti multianuale cu recolte realizate si cu fertilizari realizate, harti ale cheltuielilor realizate etc.

- Determinarea profitului la nivel de parcela sau pe tip cultura.

- Sistem integrat, flexibil, scalabil si robust.

- Eliminarea erorilor umane.

- Capacitatea de procesare a unor cantitati mari de informatii.

- Decizii proactive prin acces rapid la informatie de ultim moment.

Este important de precizat ca fermierii pot avea acces in orice moment la informatii privind eficienta fiecarei culturi agricole si statusul utilajelor agricole prin accesarea aplicatiei de pe mobil sau tableta. Astfel, ei pot sa rezolve in timp util orice situatie aparuta. 

Mai mult decat atat, sistemul asigura gestiunea proprietarilor de terenuri, a contractelor de arenda si a platilor aferente, gestiunea stocurilor de materii prime, materiale auxiliare si produse, gestiunea consumurilor efective de materii prime, forta de munca si gestiunea costurilor cu utilajele agricole.

Solutia nu necesita cunostinte avansate de informatica, fiind usor de utilizat deoarece are o interfata intuitiva. 

Fermierii beneficieaza de instruire pentru utilizarea solutiei si suport din partea echipei de specialisti SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/cum-pot-fermele-agricole-sa-si-sporeasca-rentabilitatea