Elevii şi profesorii români au acces la un conţinut didactic educaţional de excepţie

BUCURESTI - 13 februarie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Profesorii care doresc să se iniţieze în utilizarea calculatorului şi a platformei AeL pot urma acum cursuri organizate de Casa Corpului Didactic

Elevii şi profesorii români au acces la un conţinut didactic educaţional de excepţie

In etapa a IV-a a Programului Sistem Educaţional Informatizat (SEI) care se defaşoară în prezent, continuă cu succes implementarea laboratoarelor AeL.
În curând alte 3228 de şcoli vor beneficia de aceste laboratoare.
Elevii şi profesorii români au acum acces la un conţinut didactic educaţional de excepţie format din lecţiile AeL (1225 lecţii noi se adaugă celor deja existente în laboratoarele AeL) dar şi din materiale educaţionale conexe: 16 dicţionare, 8 tutoriale, 3 enciclopedii, 4 editoare specializate (grafice de funcţii, expresii şi formule matematice, expresii şi formule chimice, electrotehnica), lecţii MacMillan de limba engleză care acoperă 8 ani de studiu.

\'SEI este considerat drept unul din cele mai avansate proiecte de utilizare a tehnologiei informaţiei în educaţie la nivel european, iar conţinutului educaţional dezvoltat pentru Sistemul Educational Informatizat a primit de curând prestigiosul World Summit Award la Tunis. S-au depus eforturi uriaşe pentru a ajunge aici, iar lecţiile AeL, prin varietatea şi calitatea conţinutului, uşurinţa în utilizare, interactivitate şi design sunt un instrument extraordinar care vine in sprijinul procesului de predare-învăţare” spune Irina Socol, Director General al SIVECO România.

De altfel, cea mai valoroasă carte de vizită pentru lecţiile AeL este chiar aprecierea juriului World Summit Award, format din 37 de experţi mondiali în eLearning, care şi-au motivat alegerea astfel :
“Lecţiile AeL reprezintă un execelent exemplu de abordare inovativă a eLearning-ului. Materialele digitale pot fi folosite în diverse medii de instruire şi acoperă o varietate mare de materii: matematică, fizică, chimie, istorie, istorie, biologie, informatică, geografie şi tehnologie. Lecţiile AeL oferă profesorului flexibilitate şi reprezintă o unealtă excepţională care promovează abordarea centrată pe student. Au un design foarte clar, plăcut, care contribuie în mod semnificativ la înţelegerea conceptelor şi fenomenelor prezentate.
Bogate in funcţionalităţi multimedia, lecţiile AeL sunt un exemplu de bună practică pentru noile tendinţe din eLearning.”

Unul din obiectivele SEI 4 vizează instituţionalizarea instruirii profesorilor pentru utilizarea TIC (Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor) şi a eLearning-ului în educaţie, prin cursuri acreditate oferite de Casele Corpului Didactic din toate judeţele.
Profesorii care doresc să se iniţieze în utilizarea calculatorului şi a platformei AeL (obţinând astfel atestate purtătoare de 25 de credite), pot urma acum cursurile “Iniţiere IT” şi “ Utilizare AeL” organizate de Casa Corpului Didactic.
60.000 profesori de profesori vor fi instruiti pană la sfarsitul etapei a IV-a a programului SEI. In primele etape a le programului au fost instruiti 25.000 profesori.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România
Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România - AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP - dar si a unor importante organisme internationale - Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei (EITA), UNPD Global Compact, WEF Transparency si UNESCO.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/elevii-si-profesorii-romani-au-acces-la-un-continut-didactic-educational-de-exceptie