Legile europene, pe intelesul tuturor

BUCURESTI - 23 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

In cadrul proiectului european ALIS, SIVECO Romania va integra intr-o platforma unica informatiile juridice utile cetatenilor

Cresterea considerabila a numarului de legi si reglementari la nivel european ingreuneaza intelegerea si aplicarea acestora.

Proiectul European Automated Legal Intelligent System (ALIS), in care SIVECO Romania este partener, are ca obiectiv reducerea barierelor dintre cetateni si companii private pe de o parte, si sistemul de legi si reguli pe de alta parte, urmarind explicarea corecta a acestora.

ALIS verifica daca actiunile si deciziile guvernamentale sunt stabilite in conformitate cu cadrul juridic si de reglementare european, sesizeaza contradictiile care pot aparea atunci cand mai multe sisteme de legi si reglementari trebuie luate in considerare in acelasi timp, pune la dispozitia cetatenilor informatii la zi din domeniul juridic.

SIVECO Romania are rolul de a integra intr-o platforma unica informatiile utile cetatenilor, si in special avocatilor.

Implicarea SIVECO Romania in proiectul ALIS a fost apreciata in cadrul conferintei „International Conference eSociety 2008”, desfasurata la Algarve, Portugalia. In cadrul acestei conferinte a fost prezentat articolul „Regulatory Compliance and Alternative Dispute Resolution in eSocieties”, scris de specialistii SIVECO Romania in colaborare cu un grup de cercetatori de la Imperial College London.

Datorita gradului de inovare prezentat in articol, dar si a bunei colaborari intre o companie romanesca si un institut de cercetare consacrat si recunoscut pe plan international, lucrarea a fost premiata cu distinctia „Outstanding Paper”.

Consortiul ALIS reuneste academicieni, avocati, judecatori si firme private. Partenerii SIVECO Romania in acest proiect sunt ORT France (coordonator), Alma Mater Studiorum Universita di Bologna (Italia), Sineura (Italia), Exalead (Franta), Peisse Dupichot Zirah et associés (Franta), Imperial College London (UK), ALMA Consulting Group (Franta), ATOS Origin (Spania), Research Centre for Legal and Economical Aspects of Electronic Communication (Polonia), TU Darmstadt (Germania).

Autoritatea contractanta este Comisia Europeana. Bugetul proiectului este de 4,6 milioane euro, iar durata acestuia este de 42 luni. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul http://www.alisproject.com/.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de „Best Practice” din partea Comisiei Europene si „Honourable Mention”, la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/legile-europene-pe-intelesul-tuturor