OnLine Educa Berlin 2006 – noi dimensiuni globale ale educatiei

BUCURESTI - 7 decembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Românii au impresionat din nou în capitala Germaniei. SIVECO România este pentru al patrulea an consecutiv prezentă la Conferinţa Internaţională OnLine Educa Berlin. Adevăraţi ambasadori ai inteligenţei româneşti, elevii, profesorii şi specialiştii SIVECO România au adus un plus de valoare unanim recunoscut in cadrul Conferinţei.

A 12-a Conferinţă Internaţională OnLine Educa Berlin s-a desfăşurat în perioada 28 noiembrie-1 decembrie în Berlin.

Reunind peste 2000 de participanţi din 73 de ţări această ediţie a avut mai mult decât precedentele o componentă clară de globalizare prin diferenţiere, prin identificarea multiplelor conexiuni ale conceptului, procesului numit eLearning.

Conjugându-se cu alte direcţii prioritare, cum ar fi asigurarea calităţii în educaţie, învăţarea pe parcursul întregii vieţi, profesionalizarea meseriei didactice, ceea ce în lumea largă se numeşte eLearning a atins dimensiuni extraordinare la cea de a 12-a Conferinţă Internaţională OnLine Educa Berlin.

Se vorbeşte tot mai mult de o accelerare a procesului de asimilare a tehnologiilor eLearning de către societate, însă premisele se modifică sensibil şi continuu, prin prisma necesităţii de fundamentare teoretică psihologică şi pedagogică, spre formarea de competenţe transferabile şi construirea de structuri şi operaţii mentale, spre o regândire a strategiilor de predare-învăţare şi a sistemului de educaţie în sine.

Ceea ce la începutul acestui secol părea a fi o industrie de nişă poate fi astăzi reprezentată într-o geometrie arborescentă cu ramificaţii practic spre toate activităţile sociale, industiale, culturale, economice sau educaţionale.

Printre cei peste 480 de participanţi invitaţi să susţină comunicări ştiinţifice la Berlin s-au aflat şi trei români: Prof. Univ Dr. General Mircea Mureşan, Rectorul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Prof. Univ. Dr. Ion Roceanu, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Prof. Radu Jugureanu, SIVECO Romania SA.

Lucrarea „Building a Better Future is Equivalent with Investing in our Educational System” susţinută de prof. Radu Jugureanu a fost o prezentare a SEI (Sistem Educaţional Informatizat), program guvernamental românesc recunoscut pe plan internaţional ca exemplu de best practice al unui proiect de eLearning.

„Prezenţa României la OnLine Educa Berlin adaugă valoare acestei conferinţe. SIVECO România este pentru al patrulea an consecutiv printre participanţi şi alături de companiile poloneze singura reprezentantă a Europei Centrale şi de Est. „Proiectele de eLearning pe care dumneavoastră le derulaţi în România sunt un exemplu elocvent de succes al unui proiect în spaţiul european” a declarat Rebecca Stromeyer, Directorul Conferinţei OnLine Educa Berlin.

În mod tradiţional la OnLine Educa Berlin au participat şi câştigătorii Concursului Naţional de software educaţional „Cupa SIVECO” precum şi un reprezentant al Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV): Prof. Ema Cerchez, Prof. Marinel Şerban, Alexandru Perieţanu şi Dragoş Răducanu de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi şi Prof. Univ. Dr. Grigore Albeanu de la Catedra UNESCO a Universităţii din Oradea au fost prezenţi la conferinţe şi au prezentat rezultatele lor în cadrul expoziţiei.

Alături de ei au fost prezenţi şi câştigătorii Premiului Microsoft de la Cupa SIVECO: Echipa Colegiului Naţional 'Nicolae Iorga' din Vălenii de Munte, Prodesorii Adrian Mihalcea, Stefan Crivat şi elevii Matei Liviu Codrut, Alexe Radu Sebastian, Gabriel Tomescu.

„Adevăraţii ambasadori ai învăţământului asistat de calculator din România sunt aceşti elevi şi profesorii lor. Este cu adevărat uimitor cum aceşti tineri de 17 ani au cunoaşterea necesară şi suficientă pentru a susţine teme şi idei referitoare la eLearning în prezenţa experţilor în domeniu, de oriunde ar fi ei. Sunt absolut convins că prin ei, prin profesorii campioni care îi formează şi îi îndrumă în direcţia asta România va deveni foarte repede un pol de cunoaştere şi de putere al eLearning-ului mondial” a declarat Prof. Radu Jugureanu, AeL eContent Project Manager în cadrul SIVECO România.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/online-educa-berlin-2006-noi-dimensiuni-globale-ale-educatiei