Repartizarea computerizata a candidatilor în licee si scoli de arte si meserii

BUCURESTI - 14 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Pe site-ul http://admitere.edu.ro au fost publicate rapoartele finale ale admiterii computerizate - prima repartizare

Pentru ca repartizarea sa se faca în mod corect si transparent, proiectul ADLIC 2006 a fost coordonat de specialistii MEdC înca din luna septembrie a anului 2005.

În cadrul proiectului a fost elaborata metodologia de desfasurare a repartizarii, apoi pe baza acesteia a fost proiectat si realizat de catre SIVECO România sistemul informatic ADLIC 2006, care face parte din programul guvernamental SEI - Sistem Educational Informatizat.

Anul acesta, aplicatia a fost utilizata de 326 de operatori de la nivelul MEdC si ISJ si de peste 679 operatori din centre de examinare din toata tara. Nu au putut fi repartizati 1731 de candidati (1, 23% din total) fiindca au completat prea putine optiuni în fisa de admitere. Cei care nu au fost repartizati mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata în data de 24 iulie.
Cei 1731 candidati nerepartizati în prima etapa au la dispozitie 6.598 locuri la licee si 84.841 locuri la scolile de arte si meserii, ramase neocupate. În Bucuresti, numarul locurilor neocupate dupa prima faza a admiterii este de 5.617.

Ca si în ceilalti ani, aplicatia ADLIC pune la dispozitie informatii utile privind preferintele elevilor si optiunile acestora pentru specializarile existente în licee. Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC:
- specializarea la care ultima medie de admitere a fost cea mai mare a fost Matematica-Informatica, bilingv engleza, de la Colegiul National 'Fratii Buzesti' din Craiova
- liceul fruntas în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National 'Mihai Viteazu', unde media ultimului admis a fost 9.52
- judetul unde toti candidatii au fost repartizati este Braila
- peste 51% dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, în timp ce procentul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 72.84%.

Aplicatia „Orientare Admitere' dezvoltata de SIVECO România a oferit candidatilor posibilitatea de a învata cum se completeaza fisa cu optiuni, astfel încât procentul celor care au ramas nerepartizati sa fie cât mai mic.

Despre admitere.edu.ro - Site-ul

admitere.edu.ro este o componenta a Portalului Educational SEI (portal.edu.ro), alaturi de alte situri precum forum.edu.ro, subiecte.edu.ro, titularizare.edu.ro si bacalaureat.edu.ro.
Site-ul contine informatii complete despre examenul de admitere precum metodologia, calendarul de desfasurare, subiectele date la examenele din anii anteriori, locurile disponibile la licee si scoli de arte si meserii, statistici la nivel national si judetean si un forum de discutii publice.

Director,
Mircea MURESAN

Despre SIVECO Romania

Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Str. Gen. Berthelot 28-30
Sector 1, 010174, Bucureşti
Tel. Centrală: 4056200;4056300
Tel. Ministru: 4056223;4056208
Tel. Cercetare: 3192326

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/repartizarea-computerizata-a-candidatilor-in-licee-si-scoli-de-arte-si-meserii