SIVECO Romania participa la Summitul International “Information Educational System”

BUCURESTI - 12 octombrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

In Tbilisi au inceput pregatirile pentru Summitul tarilor CSI - “Educational Information System”

Astazi a debutat Summitul statelor CSI - “Educational Information System”. Obiectivele principalele ale Summitului vizeaza prezentarea celor mai recente inovatii precum si schimbul de experienta privind implementarea celor mai noi tehnologii informationale destinate sistemelor de invatamant din tarile CSI si din alte tari europene. Organizatorii Summitului sunt Ministerul Educatiei si Cercetarii din Georgia si compania HP.

“Viitorul tarilor noastre depinde in mod direct de generatia tanara. Statul este obligat sa asigure un nivel corespunzator de educatie, utilizand cele mai noi tehnologii informationale. De aceea, misiunea de informatizare a scolilor reprezinta o responsabilitate importanta in toate aceste tari si noi facem tot posibilul ca incepand de azi sa asiguram copiilor nostri cunostintele si abilitatile necesare utilizarii tehnologilor la nivelul standardelor internationale” – a afirmat Ministrul Educatiei si Cercetarii din Georgia, Alexandru Lomaia la deschiderea Summitului.

La Summit participa reprezentantii sistemului educational preuniversitar din Georgia, Kazahstan, Armenia, Turkmenistan, Azerbaidjan, Ucraina, Belarus si Uzbekistan. La eveniment sunt invitate si cele mai importante companii de pe piata de IT, cei mai importanti experti IT (cu o vasta experienta in realizarea de proiecte educationale), precum si reprezentantii companiilor comerciale care participa activ la dezvoltarea tehnologiilor educationale destinate sistemului de invatamant.

Specializata in dezvoltarea si implementarea unor solutii complexe de software, SIVECO Romania a fost invitata sa impartaseasca audientei experienta sa in cadrul unor proiecte nationale si internationale de anvergura. Pentru solutiile de software educational SIVECO Romania a primit numeroase premii: 'Best practice in eGovernment' - Bruxelles 2001, la Conferinta Europeana la nivel ministerial asupra eGovernement „De la politica la practica”; Marele premiu al Comisiei Europene in domeniul cercetarii si dezvoltarii - IST Prize (pentru dezvoltarea AeL Learning Management System). Solutiile informatice ale companiei SIVECO Romania sunt implementate in peste 4800 de scoli.

Pe parcursul a 2 zile, in cadrul Summitului vor fi prezentate proiecte ICT deja implementate in sisteme de invatamant din diverse tari. In cadrul sesiunilor de lucru se vor analiza si principalele provocari privind informatizarea invatamantului din tarile CSI, efectele acestora in viitorul apropiat precum si modalitatile prin care acestea pot fi depasite.

In cadrul expozitiei, compania HP va prezenta versiunile demo ale solutiilor de software educational realizate de Microsoft, Canonical si SIVECO Romania, solutii educationale ce sunt deja utilizate de sisteme de invatamant din alte tari.

Despre HP
Compania HP are ca obiectiv simplificarea utilizarii tehnologiilor informationale urmarind sa sprijine rezolvarea problemelor tuturor clientilor sai, de la utilizatori individuali la cele mai mari corporatii. Portofoliul produselor si solutiilor HP include sisteme de imprimare si editare a imaginilor, PC-uri, software, servicii si infrastructuri in domeniul IT. HP este una dintre cele mai mari companii din lume cu o cifra de afaceri de peste 100.5 miliarde $ conform situatiilor financiare ce surprind ultimele 4 trimestre incheiate la 31 iulie 2007.
Pentru informatii suplimentare despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) se poate accesa web site-ul: www.hp.com.

Despre Ministerul Invatamantului si Cercetarii din Georgia si proiectul “Deer Leap ”

In anul 2005 Ministerul Invatamantului si Cercetarii a lansat programul special “Deer Leap”. Acest program va fi derulat pe o perioada de 4 ani si are ca scop dotarea cu calculatoare a tuturor scolilor din Georgia, reprezentand un proces complex de implementare a tehnologiilor ICT in procesul educational, precum si conectarea unitatilor de invatamant la Internet.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, documentManagement, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in in Romania si includ atat institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - cat si companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la Mondialele IT (WSIS), obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-romania-participa-la-summitul-international-information-educational-system