Tot ce trebuie să știți despre găzduirea VPS

Cluj-Napoca - 29 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie, Internet

Un VPS este un server virtual creat folosind un software special, numit hipervisor, pentru a împărți un singur server fizic în mai multe servere virtuale. Serverele virtuale au propriul sistem de operare și resurse dedicate, astfel încât acționează eficient ca un server dedicat în cadrul unui server comun.

Hosting SSD Skale Web

Există mai multe opțiuni diferite de găzduire web pe piață, dar este important să știi mai multe despre serverele VPS. Majoritatea oamenilor știu că un site web necesită o gazdă – adică hosting, dar nu trec de aceasta informație primara, nu va pot spune cu adevărat ce este un hosting web sau cum funcționează. Când ne referim la website-ul dumneavoastră sau la un magazin online, ar trebui să știți exact ce face gazda adică hosting web și cum funcționează. Daca optați pentru o firma găzduire, veți scăpa de problema alegerii celui mai potrivit hosting pentru afacerea dumneavoastră online.

Găzduirea web VPS este în mod constant una dintre cele mai populare opțiuni pentru proprietarii de afaceri, dar și una dintre cele mai neînțelese.

Ce sunt serverele VPS?

Un server VPS este creat folosind un software special, numit hipervisor, pentru a împărți un singur server fizic în mai multe servere virtuale. Serverele virtuale au propriul sistem de operare și resurse dedicate, astfel încât acționează eficient ca un server dedicat în cadrul unui server comun.

Dacă acest lucru pare confuz, gândiți-vă la o clădire de apartamente: în timp ce ocupanții împart structura fizică generală, fiecare apartament este un spațiu privat. Resursele, cum ar fi energia electrică și apa, nu sunt împărțite cu nimeni altcineva și nimeni nu poate intra în spațiul altcuiva fără permisiune.

Găzduire VPS versus Găzduire Partajată

Cu VPS, dar si in cazul hostingului partajat, utilizatorii partajează un server fizic. Acolo se termină asemănările.

În timp ce un VPS poate fi gândit ca o clădire de apartamente, găzduirea partajată seamănă mai mult cu traiul în comun - toată lumea are acces la orice. În teorie, resurse precum memoria, spațiul de disc și lățimea de bandă ar trebui să fie împărțite în mod egal, dar nu funcționează așa în mod obișnuit. Inevitabil, există întotdeauna un site care folosește mai mult decât cota respectiva. Și, din păcate, asta ii îndepărtează pe toți ceilalți.

Dacă orice site primește un nivel de trafic excepțional sau folosește mai mult decât ponderea proprie de lățime de bandă (poate, prin descărcări exagerat de mari sau aplicații pentru clienți), toate celelalte site-uri plătesc acest preț prin performanțe nesigure.

Serverele VPS, pe de altă parte, garantează fiecărui utilizator un anumit procent de resurse. Gândiți-vă la acel exemplu de apartament: ceea ce este în spațiul dumneavoastră este al vostru și nimeni altcineva nu îl poate lua.

Care sunt avantajele găzduirii VPS?

Este customizabilă. Majoritatea serverelor VPS vă vor permite să folosiți programe proprii și aplicații personalizate - adică ceva care nu este permis niciodată pe un server comun.

Aveți resurse dedicate. Cu VPS, nu trebuie să partajați niciodată procesorul, lățimea de bandă, memoria RAM sau spațiul de stocare cu altcineva (și chiar dacă un alt utilizator are o zi de trafic ridicat, nu va afecta niciodată performanțele site-ului dumneavoastră).

Oferă securitate sporita. Deoarece un VPS oferă un mediu izolat, website-ul dumneavoastră este mult mai puțin expus la virusare, malware, sau la acțiunea unor hackeri rău intenționați decât ar putea fi într-o rețea tradițională partajată.

Este rentabil. VPS oferă un teren de mijloc excelent celor care doresc unele dintre caracteristicile unui server dedicat, fără costuri mari. Deoarece hardware-ul real este partajat, costurile asociate acestuia (energie, întreținere, actualizări etc.) sunt împărțite între toți utilizatorii.

Tipuri de găzduire VPS

Găzduirea VPS se încadrează in două categorii: complet gestionat și autogestionat. Iată ce trebuie sa știți despre fiecare:

VPS complet gestionat (managed)

Cu VPS complet gestionat, toate responsabilitățile de întreținere și management revin furnizorului de găzduire. Aceste sarcini includ monitorizarea serverului, upgrade-urile software, patch-urile, instalațiile, protecția împotriva virușilor și malware, etc.

VPS autogestionat(unmanaged)

Cu aceasta opțiune, utilizatorul este responsabil pentru toate situațiile menționate mai sus. Un acest tip de VPS necesita un nivel înalt de înțelegere și capacitați tehnice și nu este recomandat persoanelor fizice fără sa aibă cunoștințele necesare. Un VPS autogestionat permite personalizarea si controlul complet asupra sistemului si este deseori preferat de dezvoltatorii web și administratorii de sistem.

Concluzii

Serverele VPS sunt o soluție excelenta pentru o afacere in dezvoltare, care nu este destul de pregătită pentru costurile (sau responsabilitățile) care vin împreună un server dedicat. Daca doriți informații suplimentare despre pachetele noastre VPS fiabile si rapide aveți informații pe situl nostru.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/skale-web-tech-srl/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-gazduirea-vps