Skill Team prezinta planul de instruire la Training’08

BUCURESTI - 9 octombrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Ce tratăm prin construirea unui plan de training: efectul sau cauza? Aceasta a fost tema seminarului sustinut de Nicoleta Udrea, Director de Consultanta al Skill Team-Human Resources Company pe 8 octombrie, in cadrul Conferintei Training ’08.

Prezentarea Nicoletei a starnit numeroase discutii si intrebari, participantii fiind extrem de interesati de dezbaterea lansata pe marginea faptului ca Resursele Umane in Romania se afla astazi, cel putin in privinta training-urilor, in etapa stilului “pompier”. S-a ajuns aici dupa ce s-a trecut prin etapa inceputurilor, in care se considera ca trainingul nu reprezinta o investitie pentru anumite companii si prin etapa pasilor timizi in domeniu (mai mult o munca de analiza a felului in care desfasoara trainingul, a expertizei straine cu livratori din afara). Astazi, oamenii de Resurse Umane cauta sa stinga “incendii”, provocate de faptul ca angajatii nu dau rezultate, de fascinatia managerilor pentru instruirea angajatilor, de teama de a nu pierde bugetul daca nu-l cheltuim, de adeziunea fara discernamant la un anumit tip de training pe care il practica “toti ceilalti”, etc.

Pentru a opta pentru programe de instruire care chiar sa duca la cresterea performantei, Nicoleta le-a sugerat participantilor sa porneasca intotdeauna de la cauza, si nu de la efect. Astfel, reprezentanta Skill Team a prezentat o schema elocventa a unui model de instruire, pornind de la exemplul…medicinei.

Pentru a influenta rezultatul (performanta vizata), spune Nicoleta, putem sa pornim de la intrebarea : « Ce fac doctorii inainte de a pune un diagnostic? » si sa urmam etapele acestora:
1.Anamneza. In aceasta faza, trainerul va acorda atentie unor aspecte, legate de organizatie si de angajati, precum: cultura organizationala, standardele, conditiile, competentele, masurabilitatea, recompensa si motivarea, capacitatea angajatilor.
2.Investigatiile si Analiza, aceasta din urma putand utiliza ca instrumente: observatia, chestionarul, interviul, focus-grupul, documentarea;
3.Diagnosticul. In urma acestei analize, cel care construieste programul de training, poate determina care este capacitatea angajatilor (experienta, capacitate psihica si sociala), care este performanta necesara pentru individ, grup si organizatie si ce tip de training se impune pentru cresterea performanteti.

Psiholog de profesie, Nicoleta si-a construit o cariera de expert consultant in domeniul Resurselor Umane in mod natural si dintr-o dorinta de a lucra cu oamenii si de a le aduce plus de valoare atat personal, dar mai ales profesional.
In cadrul Skill Team, este Consulting Manager, oferind consultanta in domeniul Recrutarii si Selectiei de Personal, Identificarea Nevoilor de Training, Performance Management, Evaluarea Gradului de Satisfactie a Angajatilor, Coaching, dar sustinand si training-uri ca Motivarea Angajatilor, Recrutare si Selectie, Management Strategic, Coaching si Comunicare.
Nicoleta este si coordonatorul studiului salarial 4 Power, lansat de Skill Team in aceasta toamna si care ofera angajatorilor din Romania date actuale la nivel national, ce le permit sa-si realizeze analize complexe in domeniul resurselor umane.

Despre Skill Team

Skill Team este un integrator de solutii de resurse umane, care va ofera servcii de training, teambuilding, recrutare, si consultanta HR. Suntem recunoscuti pentru eficienta programelor noastre, pentru inovatia pe care am adus-o pe piata HR si pentru ritmul rapid in care ne-am dezvoltat.

Putem sa va asiguram ca va vom trimite cei mai buni candidati pentru posturile de care aveti nevoie, ca avem cele mai eficiente metode de training, ca din fiecare teambuilding al nostru cei ce vin colegi pleaca prieteni si ca aici veti gasi intotdeauna specialisti gata sa va dea cele mai bune sfaturi legate de resursele umane.


Strada Sandu Aldea nr. 95
Sector 1, Cod postal: 012062, Bucuresti
Tel: +4021 314.25.60/+4021 318.55.58/+4031 405.57.89
Fax: +4031 405.57.90
Email: da@skillteam.ro
www.4power.ro

pr@skillteam.ro