Sculptura Bisericească - Arta sculpturii în Bisericile Românești

Bacau - 24 iulie 2017

Comunicat tip General in Afaceri

Lemnul a fost din cele mai vechi timpuri un material sensibil, și plin de căldură, asupra căruia harul și mana pricepută a meșterului a intervenit pentru a crea cele mai frumoase obiecte tradiționale și de cult.
Meșteșugul lemnului a fost prezent încă din cele mai vechi timpuri în viata românilor. Chiar și astăzi, mulți dintre noi, pe langă ustensilele moderne din bucătărie, avem cel puțin o lingură de lemn. Se spune că românul este frate cu codrul, dovadă că acesta i-a oferit adăpost și prin lemn la încălzit și i-a oferit toate cele necesare în gospodărie și în viața de zi cu zi.

Ce este sculptura?

Sculptura este o ramură a artelor plastice.Sculptura înseamnă arta de a reda plastic imagini prin cioplirea sau modelarea unor materiale dure sau maleabile.

Sculptura este o minunată ramură a artei care dăinuiește în timp și care poate fi apreciată de cunoscători la adevărata sa valoare. Sculpturile au fost și vor rămâne de-a lungul timpului dovezi vii ale tuturor valorilor unei epoci și cu greu ne putem imagina de câtă migală, talent, răbdare și dedicație este nevoie în realizarea unei sculpturi.

Execuție mobilier bisericesc

Firma Art Mobirel se axează pe execuție de mobilier de artă și cult și de mobilier bisericesc la comandă. Art Mobirel asigură proiectarea lucrărilor sau acceptă proiectul beneficiarului, de asemenea asigură montarea lucrarii la beneficiar, și garanția acesteia. Art Mobirel deține un depozit propriu de cherestea din stejar, tei, cireș, etc.

Realizare produse

Art Mobirel realizează catapeteasme și iconostase, scaune arhieresti mari sau mici și diferite piese de mobilier de artă și de cult, uși de biserică sculptate pe o față sau pe ambele fețe, lumânărarul sau ușile interioare, toate piesele fiind sculptate manual.

Cum se fabrică mobilierul bisericesc

Mobila sculptată se realizează trecând prin mai mulți pași principali. Cel mai important este realizarea proiectului de execuție, pe baza căruia se va lucra până la finisare. Apoi, materialul lemnos (care pote fi stejar, tei, cireș, paltin) se pregătește de către tâmplari în subansamble principale, prin măsurare, taiere, rindeluire, lipire, șlefuire. Aceste subansamble principale merg apoi la șablonat cu motivele decorative ce urmează a fi sculptate de către meșterii sculptori. Sculptura se realizează manual, pe baza ghidajelor desenate în faza de șablonare. Fiecare piesă se finisează atent prin șlefuire, tratare cu substanțe necesare pentru a rezista cât mai mult în timp, și lăcuire pentru oferirea de luciu și strălucire.

De asemenea Art Mobirel execută mobilier bisericesc la comandă și alte piese de mobilier specifice, cum ar fi: tetrapoade, analoage, strane simple și rotative pentru cântăreți, dulapuri sculptate manual pentru obiectele de cult, cât și scări interioare cu balustrade artistice.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul www.art-mobirel.ro