Nikon D3X – noul varf de gama DSLR Nikon cu o rezolutie de 24,5MP

BUCURESTI - 1 decembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea aparatului foto DSLR Nikon D3X, noul varf de gama Nikon, cu senzor full frame si o rezolutie de 24,5MP.

Bazat pe fiabilitatea, manevrabilitatea si durabilitatea aparatului foto premiat D3, D3X este prevazut cu un senzor de imagine cu o rezolutie mult superioara omologului sau, deschizand noi drumuri in ceea ce priveste calitatea imaginii. Senzorul CMOS complet nou de 24,5MP face ca noul aparat foto sa poata fi utilizat in cea mai mare varietate de situatii de fotografiere, atat in studio cat si pe teren si va fi apreciat in mod deosebit de fotografii care nu sunt dispusi sa faca compromisuri in cazul imaginilor de natura, al activitatii in studio sau in domeniul modei.

„Acesta este aparatul foto pe care fotografii profesionisti l-au asteptat”, a declarat Robert Cristina, Manager Professional Products and NPS in cadrul Nikon Europa. „Asa cum D3 a devenit optiunea de aparat foto a profesionistilor din domeniul fotografiei sportive, rezolutia extrem de ridicata a lui D3X va ridica standardul pentru fotografiile comerciale, de moda sau de stock. Rezultatele vor fi graitoare: acesta este fara indoiala cel mai bun aparat foto pe care l-am scos pe piata pana acum.”

D3X se remarca printr-un senzor de imagine CMOS in format FX cu o receptie pe 12 canale, sistem de micro lentile fara spatii si sistem atenuare a zgomotului incorporat in procesor. Intervalul ISO este cuprinzator, putand fi extins pana la minimum ISO 50 si maximum ISO 6400. D3X detine posibilitatea de fotografiere continua de pana la 5 fps la rezolutie maxima sau 7 fps in modul de decupare DX de 10MP. Aclamatul sistem MultiCAM3500FX cu 51 de puncte de focalizare automata permite o precizie remarcabila de focalizare si urmarire dinamica a subiectilor in miscare in conditii de iluminare precara. Functia LiveView ofera o utilizare mai usoara pentru fotografierea in studio sau in alte situatii in care folosirea vizorului nu este practica. Aparatul foto ofera, de asemenea, un raspuns rapid, cu o pornire in doar 12 milisecunde si un decalaj al declansatorului de 40ms. Pentru carcasa exterioara, cadrul si cutia oglinzii este utilizat un aliaj de magneziu care ofera rezistenta si o greutate redusa. Declansatorul dintr-un compus de Kevlar si fibra de carbon a fost conceput in vederea solicitarii intensive si a fost testat in 300.000 cicluri. Vizorul luminos, fara obturatii acopera 100% din cadru, iar ecranul VGA de 3 inci permite o calitate exceptionala de redare, pentru vizualizarea imediata a imaginii. Corpul din magneziu al lui D3X, sigilat pentru a nu permite patrunderea prafului si a umezelii, accepta tehnologia wireless (Nikon WT-4), este dotat cu iesire HDMI, doua porturi pentru carduri CF si este compatibil cu noul dispozitiv GPS GP-1.

Nikon D3X realizeaza fisiere NEF (Raw) de 50 MB de 14 biti. Utilizand aplicatia software Capture NX2, fisierele NEF pot fi procesate ca si imaginile in format mediu: 140MB (TIFF RGB de 16 biti). Detaliile fine sunt reprezentate cu o claritate incredibila, in timp ce umbrele si zonele luminate contin o gradatie a tonurilor cu distorsiuni minime.

Nikon D3X va fi disponibil in Romania incepand cu luna ianuarie 2009 in toate magazinele partenere Nikon.

Despre Skin Media

Despre Nikon
Nikon este unul dintre cei mai importanti producatori de echipament foto din lume, cu o traditie de peste 90 de ani. Primul aparat foto produs de Nikon a fost lansat de compania japoneza in 1948. Calitatea superioara a produselor Nikon a fost imediat recunoscuta de industria foto si transformarea Nikon intr-o companie globala a fost inevitabila. Nikon a obtinut in 2007 si 2008 nu mai putin de 15 premii internationale de prestigiu astfel incat este usor de inteles de ce alegerea fotografilor profesionisti din intreaga lume este Nikon.
www.nikon.ro

Despre SKIN
SKIN este o companie de distributie pe piata IT si furnizor important al unora dintre cele mai mari
hipermarket-uri si electroshop-uri din Romania precum Carrefour, Cora, Auchan, Altex, MediaGalaxy, Real, Say sau Flanco. La nivelul anului 2007, SKIN a inregistrat o cifra de afaceri de peste 30 milioane de dolari avand un numar de peste 1700 de clienti in toata tara. Prezent pe piata din anul 2000, SKIN este importator unic al brandurilor AG Neovo, Altec Lansing, Casio, GEIL, Iriver, Leadtek, Cooler Master, Nikon, importator si distribuitor pentru A-DATA, Lexar, MSI si distribuitor pentru Acer si Samsung.
www.skin.ro
Adresa: Str. Ocna Sibiului 46-48, Bucuresti 1, 014011
Telefon: 021-316.82.00
Fax: 021-316.81.94
Mobil: 0724.237.323
Email: skin@skin.ro
geo.dobre@skin.ro