ARHITECTURA NVIDIA QUADRO FX 5600 ESTE DISPONIBILA ACUM IN TOATE SEGMENTELE

Santa Mare - 13 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Puternica arhitectură GPU oferă capacităţi de ultimă generaţie, de la cel mai performant segment 3D până la segmentele profesionale 2D

La începutul acestui an, NVIDIA a lansat soluţiile grafice profesionale NVIDIA Quadro® FX 5600 şi Quadro FX 4600, bazate pe o arhitectură unificată revoluţionară, ce oferă o performanţă înaltă în procesare, suport pentru Shader Model 4.0, procesare NVIDIA GPU şi alte caracteristici de ultimă generaţie. Astăzi, compania extinde această serie, odată cu lansarea soluţiilor profesionale Quadro pentru clasa de mijloc şi entry-level 2D şi 3D adresate profesioniştilor din domeniile CAD/CAM, DCC, medicină, financiar şi utilizatorilor de conţinut video digital. Noile soluţii grafice profesionale Quadro redefinesc, de asemenea, dinamica preţ/performanţă pentru grafica profesională—de la Quadro FX 370, disponibil la un preţ estimat de intrare, fără precedent, de numai $129 şi până la Quadro FX 1700, cu un preţ estimat de vânzare în retail de $699. Aceste noi soluţii grafice deţin capacităţile necesare pentru a vizualiza ultima generaţie de conţinut video complex 2D şi 3D. Acum există o soluţie Quadro pentru mai multe tipuri de utilizatori, proiecte şi bugete.

Seria de soluţii profesionale NVIDIA Quadro cuprinde:

PiaţaNume / Dimensiunea buffer-ului de cadrePreţ (estimat de vânzare în retail)
Entry-Level 3DQuadro FX 370, 256 MB $129
Professional 2DQuadro NVS 290, 256 MB $149
Quadro FX 570, 256 MB $199
Mid-Range 3DQuadro FX 1700, 512 MB $699

“NVIDIA s-a impus pe piaţa soluţiilor grafice profesionale de clasă superioară şi acum ia o nouă direcţie cu noul Quadro FX370 –ducând generaţia curentă de unităţi de procesare grafică la o scădere agresivă a preţului de intrare ce ajunge la 150$ şi această acţiune ar trebui răsplătită încă odată,” declară Jon Peddie, manager al Jon Peddie Research. “Există un număr mare de profesionişti pentru care bugetul este important şi care ar fi optat în trecut pentru soluţii grafice din clasa consumer, dar acum vor putea face pasul spre o performanţă mai bună şi încredere oferite de soluţiile Quadro FX certificate ISV ”.

Noua arhitectură unificată de la NVIDIA, alocă în mod dinamic geometria, shaderele, procesarea pixelilor şi puterea de procesare, permiţând dezvoltatorilor de conţinut 3D să folosească întreaga capacitate de randare a plăcii, indiferent de tipul de randare de care au nevoie. Dezvoltatorii de jocuri care deţin modele poligonale cu multe structuri optimizate din punct de vedere al performanţei vor dedica mai multe shadere texturilor. Inginerii din domeniul auto şi cel al aviaţiei, ale căror modele constau în modele poligonale de înaltă densitate cu puţine texturi sau chiar deloc, vor folosi cea mai mare parte a plăcii pentru calculele vertecşilor. Şi de asemenea, un designer ce lucrează atât cu modele poligonale, cât şi bazate pe vertecşi, va descoperi că placa va aloca în mod dinamic shaderele, bazându-se pe partea şi pe gradul de detaliu vizibil al modelului.

Pe lângă faptul că împart acelaşi nucleu de arhitectură unificată şi drivere, toate soluţiile profesionale NVIDIA Quadro sunt compatibile acum cu Shader Model 4.0 şi vin cu o capacitate de crescută de buffere de cadre necesară pentru a le face pe deplin compatibile Microsoft Vista.

Noile plăci beneficiază de noua arhitectură software de procesare GPU NVIDIA CUDA™. Procesarea cu ajutorul tehnologiei NVIDIA CUDA extinde funcţionalitatea unităţii de procesare grafică pentru a se implica în rezolvarea unor probleme multiple intensive de matematică. Această arhitectură revoluţionară de procesare conţinută de cea mai nouă generaţie de unităţi de procesare grafică de la NVIDIA este completată de limbajul de programare CUDA C şi de gama de unelte.

“Cu o serie completă de noi tehnologii grafice, HP şi NVIDIA pot oferi acum inginerilor şi artiştilor o mare varietate de soluţii grafice pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor”, declară Will Wade, product manager la nivel mondial pe divizia de sisteme de la HP. “Această serie completă oferă cele mai noi tehnologii ale arhitecturii unificate de la NVIDIA şi Shader Model 4.0 pentru orice utilizator, de la cei de entry level până la designerii profesionişti.”

“NVIDIA continuă să aducă la un nivel superior performanţa grafică pentru profesioniştii SOFTIMAGE®|XSI® din comunitatea de animaţie 3D, iar programele de certificare ale companiei şi implicarea continuă în dezvoltarea driverelor asigură stabilitatea procesului de producţie”, declară Marc Stevens, general manager şi vicepreşedinte al Softimage, Co, o subsidiară a Avid Technology, Inc. “Soluţiile NVIDIA, prin seria profesională Quadro, cu arhitectură unificată de înaltă performanţă, alături de instrumentele de animaţie SOFTIMAGE, oferă o performanţă grafică uimitoare, siguranţă şi preţuri convenabile pentru cei mai pretenţioşi ceatori de imagini 3D.”

Soluţiile NVIDIA Quadro sunt disponibile prin producătorii de top precum HP, Dell, IBM, Lenovo, şi Sun; principalii integratori de sisteme; şi partenerii NVIDIA prin canalul de distribuţie PNY Technologies (SUA şi EMEA), Leadtek (APAC) şi Elsa (Japonia). Pentru mai multe informaţii cu privire la seria completă de soluţii profesionale de la NVIDIA Quadro, vă rugăm vizitaţi www.nvidia.com.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Corporaţia NVIDIA
Corporaţia NVIDIA este liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă. Compania creează produse inovatoare pentru calculatoare, electronice şi dispozitive mobile. NVIDIA îşi are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.com.

Anumite declaraţii din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la: caracteristici, utilizare beneficii, performanţă, şi capacităţi ale soluţiilor grafice profesionale Quadro şi disponibilitatea soluţiilor profesionale Quadro, pot fi supuse riscului şi nesiguranţei care ar putea face ca rezultatele să fie material diferite faţă de aşteptări. Factori importanţi care ar putea cauza ca rezultatele să difere din punct de vedere material includ: întârzieri în intrarea în producţie a noilor produse, încrederea noastră în terţii producători, asamblarea, testarea şi ambalajul produselor noastre, defecte de software sau de producţie, impactul dezvoltării tehnologice şi al competiţiei, schimbări în standardele din industrie şi interfeţe; ca de altfel şi alţi factori detaliaţi din când în când în dosarele NVIDIA către Comisia de Valori Mobiliare, rapoarte care includ Formularul 10-Q pentru anul fiscal care a luat sfârşit pe 29 iulie 2007. Copii ale rapoartelor către această comisie se găsesc pe site-ul nostru şi sunt disponibile gratuit. Aceste declaraţii vorbesc numai la data prezentului document şi, cu excepţia condiţiilor prevăzute de lege, NVIDIA nu îşi asumă nicio obligaţie de a le actualiza.

Copyright® 2007 Corporaţia NVIDIA. Toate drepturile rezervate. NVIDIA, logo-ul NVIDIA, Quadro şi CUDA sunt nume comerciale sau mărci înregistrate ale corporaţiei NVIDIA în SUA şi/sau alte ţări. Toate celelalte nume de companie sau produs pot fi nume comerciale, mărci şi/sau mărci înregistrate ale respectivilor proprietari alături de care sunt asociate. Caracteristicile, preţul, disponibilitatea şi specificaţiile sunt supuse schimbării fără a se anunţa.

Notă către editori: Daca sunteţi interesaţi de vizualizarea mai multor informaţii despre NVIDIA, vă rugăm vizitaţi secţiunea pentru presă la http://www.nvidia.com/page/press_room.htmlwww.nvidia.com