Noua familie NVIDIA QUADRO FX pentru notebook-uri extinde grafica profesională mobilă de la ultra performanţă la ultra mobilitate

BUCURESTI - 20 august 2008

Comunicat tip General in IT&C

Producători de vârf evidenţiază procesarea vizuală avansată şi portabilitatea prin intermediul noilor notebook-uri staţii de lucru destinate aplicaţiilor profesionale

SIGGRAPH 2008 - LOS ANGELES, CA - august 2008 - Cererea pe piaţa notebook-urilor profesionale pentru performanţă grafică şi programabilitate mai bună este în continuă creştere, pe măsură ce designerii, animatorii şi inginerii lucrează cu imagini, şi modele 3D din ce în ce mai complexe. Corporaţia NVIDIA , lider mondial în tehnologiile de procesare vizuală, continuă să vină în întâmpinarea cererii, lansând noua serie de unităţi de procesare vizuală mobile NVIDIA Quadro® FX şi care beneficiază de tehnologia de procesare paralelă CUDA™. Producători de vârf, printre care amintim Dell, Fujitsu Siemens Computers, HP şi Lenovo oferă noua serie de GPU-uri mobile Quadro FX integrate în notebook-urile workstation profesionale.
Produsul de vârf al seriei este Quadro® FX 3700M, cu 128 de nuclee de procesare paralelă CUDA şi 1GB de memorie video dedicată, vine să satisfacă setea de performanţă grafică a unor aplicaţii specializate , cum ar fi industria explorării de petrol şi gaz, design mecanic şi creare de conţinut digital. Acum, puterea de procesare a unei staţii de lucru desktop este disponibilă şi într-o carcasă mult mai compactă, în configuraţia unui notebook.
“Profesioniştii din domeniul design-ului care se bazează pe performanţa şi capacităţile caracteristice unei staţii de lucru desktop se pot bucura de acelaşi nivel de performanţă pe un notebook,” a afirmat Jeff Brown, general manager, Soluţii Profesionale, NVIDIA. “Graţie noii soluţii de procesare vizuală Quadro FX 3700M, notebook-ul devine o staţie de lucru puternică, permiţând profesioniştilor să lucreze oriunde, oricând, fără a sacrifica performanţa sau calitatea graficii.”

Proiectate pentru a oferi vizualizare de înaltă performanţă a seturilor de date complexe pe o platformă de notebook certificată ISV, notebook-urile motorizate de noile Quadro FX beneficiază şi de următoarele facilităţi:
•Până la 1GB de memorie GDDR3
•Interfaţă memorii până la 256 biţi
•Lăţime de bandă a memoriei video de până la 51,2 GB/s
•OpenGL 2.1, Shader Model 4.0 şi DirectX 10
•Instrumente de power management PowerMizer® 8.0

În plus, unitatea de procesare vizuală Quadro FX 2700M beneficiază de 48 de nuclee de procesare paralelă CUDA, 512 MB de memorie GDDR3, fiind o soluţie grafică ideală pentru notebook-uri cu ecrane de 17 ţoli, ţintind segmentul de aplicaţii destinate design-ului profesional şi creării de conţinut digital. Unitatea de procesare vizuală Quadro FX 1700M cu 32 nuclee de procesare paralelă CUDA, Quadro FX 770M cu 32 nuclee de procesare paralelă CUDA şi Quadro FX 370M, cu 8 nuclee de procesare paralelă CUDA sunt destinate notebook-urilor cu ecrane de 15,4 respectiv 14,4 ţoli, pentru a dota noile platforme bazate de Intel Centrino II.

Producări de top de notebook-uri workstation livrează Quadro Mobile
“Dell îşi întăreşte poziţia de lider de piaţă, integrând soluţiile mobile de vârf Quadro FX de la NVIDIA în cea mai nouă generaţie de staţii de lucru mobile certificate ISV,” declară Antonio Julio, director, Dell Product Group. “NVIDIA este un partener principal pentru Dell şi ne-a ajutat să venim în întâmpinarea cerinţelor clienţilor noştri cu noile Dell Precision M4400, M2400 cu display de 17 ţoli, ce redefinesc performanţa şi flexibilitatea.”

“Noua noastră serie de staţii de lucru mobile CELSIUS H reprezintă punctul culminant al colaborării extensive ale echipelor de dezvoltare, design şi control al calităţii,” spune Wilhelm Geyer, director staţii de lucru, Fujitsu Siemens Computers. “Cu ajutorul soluţiei NVIDIA Quadro FX 770M continuăm reuşita colaborare cu liderul de piaţă în tehnologiile de accelerare grafică şi suntem în măsură să ducem performaţa grafică mobilă la nivelul următor, pentru a rula optim aplicaţii pretenţioase asistate de calculator, precum design-ul şi ingineria tehnică.”

“Staţia de lucru mobilă HP EliteBook 8730w, cu o motorizare NVIDIA Quadro FX3700M, este cea mai performantă staţie mobilă a noastră până în prezent,” susţine Carol Hess-Nickels, director marketing business notebook, Personal Systems Group, HP. “HP livrează profesioniştilor creativi cele mai potrivite soluţii, permiţând utilizatorilor să-şi ia cu ei sistemele grafice, oriunde, oricând.”

“Când vine vorba de performanţă, capacităţi grafice şi mobilitate, profesioniştii evită orice compromis,” afirmă Tom Ribble, director, worldwide ThinkPad product marketing, Lenovo. “Integrând soluţia grafică NVIDIA Quadro FX 3700M, noua staţie de lucru mobilă Lenovo ThinkPad W700 garantează experienţa grafică fundamentală, alături de performanţa şi inovaţia fără precedent.”
Gama completă de soluţii NVIDIA Quadro FX pentru notebook-uri este disponibilă pe plan mondial prin intermediul producătorilor de notebook-uri şi integratorilor de staţii de lucru. Pentru mai multe informaţii despre gama profesională NVIDIA Quadro, vă rugăm vizitaţi adresa www.nvidia.com/quadro. Pentru mai multe detalii despre notebook-urile workstation construite în jurul unităţilor de procesare vizuală Quadro FX Mobile, vizitaţi Dell la www.dell.com/nocompromise şi la www.dell.com/workstations Fujitsu Siemens Computers la www.fujitsu-siemens.com; HP la www.hp.com şi Lenovo at www.lenovo.com.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre procesarea paralelă NVIDIA CUDA
Arhitectura de procesare paralelă CUDA este pusă în evidenţă printr-un mediu dezvoltare bazat pe limbajul C şi o suită de instrumente, în combinaţie cu vizualizare de înaltă performanţă. Ea descătuşează noi capacităţi pentru a rezolva provocările foarte complexe cum ar fi raytracing în timp real, codare video şi randare volumetrică interactivă.

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Conferinţa NVISION 08 va avea loc în perioada 25-27 august 2008 în San Jose, California.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.co.uk şi www.nvision08.com.