PERFORMANTA CONVENABILA: ALFA 200 DSLR FACE CA FOTOGRAFIILE LA SUPERLATIV SA DEVINA MULT MAI ACCESIBILE

BUCURESTI - 10 ianuarie 2008

Comunicat tip General in IT&C

•Senzor cu 10,2 megapixeli efectivi, şi funcţia de reducere a zgomotului la ISO înalt
•Sensibilitate înaltă de până la ISO 3200
•Funcţia Super SteadyShot™ îmbunătăţită oferă o scădere a vibraţiilor cu 2.5-3.5 trepte de expunere în cazul tuturor obiectivelor ALFA
•Ecran LCD Clear Photo de 6,9cm (2,7inci) cu afişaj al funcţiilor uşor de utilizat şi afişaj procentual al duratei de viaţă a bateriei
•Focalizare automată mai rapidă şi mai precisă (AF)
•Mâner vertical opţional pentru portrete

O introducere perfectă în lumea incitantă a fotografiei digitale SLR, noua cameră digitală SLR ALFA200 oferă o calitate a imaginii deosebită, uşurinţă în utilizare şi opţiuni avansate de creaţie.

Compactă şi uşor de utilizat, ALFA200 este compatibilă cu gama în continuă creştere de peste 20 de obiective ALFA interschimbabile plus sisteme de iluminare şi alte accesorii.

Calitate superbă a imaginii
Modelul ALFA200 beneficiază de puternice tehnici de reducere a zgomotului şi procesare a imaginii împrumutate de la modelul avansat Sony ALFA700 pentru a oferi o calitate a imaginii şi mai bună – chiar şi în condiţii de fotografiere ce par a fi o provocare. Oferind culori bogate, şi vii, o reproducere fidelă a tonurilor cromatice, senzor de 10.2 megapixeli efectivi ce câştigă prin noul circuit de reducere a zgomotului. Performanţa procesorului de imagine BIONZ este de asemenea îmbunătăţită, contribuind la reducerea zgomotului produs de fotografiere în orice condiţii de realizare.

Sensibilitatea este extinsă la un maximum de ISO 3200, permiţând fotografierea cu succes în condiţii de iluminat slab fără bliţ. Modul special High ISO Noise Reduction îmbunătăţeşte calitatea imaginii şi mai mult la setări înalte ale sensibilităţii.

Super SteadyShot™ încorporat, compatibil cu toate obiectivele ALFA

Stabilizatorul optic de imagine Super SteadyShot™ din interiorul camerei digitale oferă o performanţă anti vibraţii înaltă, cu toate obiectivele ALFA: aceasta incluzând obiectivul de kit de 18-70mm precum şi obiective macro şi standard care de obicei nu sunt disponibile în variantă stabilizată. Un nou algoritm de control la ALFA200 creşte acum eficienţa Super SteadyShot™ la 2.5 - 3.5 trepte, comparativ cu gama de 2.0-3.5 trepte în cazul modelului ALFA100.

Rapid şi uşor de utilizat
Alături de calitatea superbă a imaginii, ALFA200 permite fotografilor la orice nivel să realizeze imagini excelente cu mai multă siguranţă şi confort.

Ecranul mare Clear Photo LCD de 6,9cm (2,7 inci) beneficiază de un foarte util afişaj al funcţiilor. Afişajul bine organizat permite o selecţie simplă şi ajustarea setărilor camerei chiar şi pentru fotografii începători. Ecranul prezintă de asemenea şi un mod cu histogramă RGB pentru a verifica echilibrul culorilor în imaginile captate.
Viteza de răspuns mărită a camerei permite fotografilor să reacţioneze rapid la oportunităţile spontane de fotografiere. AF mai rapid şi mai precis, cu performanţă îmbunătăşită a controlului predictiv vă permite captarea cu succes a subiectelor chiar şi atunci când acestea se află în mişcare. Senzorul AF cu 9 puncte şi cruce centrală prezintă acum un nou motor AF şi o logică de control îmbunătăţită accelerând viteza AF totală. Butonul AF vă permite să schimbaţi manual şi rapid aria de focalizare, către centrul cadrului – ideal pentru focalizarea pe subiecte mici.
Acumulatorul puternic InfoLITHIUM™ NP-FM500H oferă până la 750 de cadre (măsurători CIPA). Durata de viaţă rămasă a bateriei este afişată pe ecranul LCD sub formă de procent pentru a fotografia fără a vă face griji în privinţa bateriei.

Disponibil opţional mânerul vertical VG-B30AM vă permite fotografierea confortabilă în poziţiile pentru portrete şi peisaje. Acceptă de asemenea până la două baterii NP-FM500H pentru o durată a fotografierii extinsă între încărcări.

Un nou bliţ cu ridicare automată se activează în modurile Auto sau Scene Selection, sau poate fi dezactivat pentru fotografierea la lumină ambientă.

Caracteristici creative îmbunătăţite
Ca şi predecesorul său, ALFA200 permite începătorilor şi amatorilor să realizeze imagini deosebite în orice cadru şi cu multă uşurinţă.

Optimizatorul de gamă dinamică D-Range îmbunătăţit (DRO) ajustează expunerea şi contrastul pentru rezultate naturale şi echilibrate, chiar şi în condiţii problematice de iluminat, precum subiectele iluminate din spate. În modul DRO Avansat*, autodetecţia şi corecţia cu lumina de fundal sunta acum semnificativ îmbunătăţite pentru imagini cu o expunere deosebită.

O selecţie de 6 moduri scenă presetate setează expunerea şi balansul de alb, permiţând utilizatorului să se concentreze asupra subiectului, fără a-şi face griji în privinţa parametrilor camerei. În plus, opt stiluri creative fac ca atingerea unui ‘look’ personalizat al fotografiei să fie foarte simplă, nefiind necesare setări complexe.

* Optimizatorul de gamă dinamică DRO avansat foloseşte tehnologia furnizată de Apical Limited.

Accesorii opţionale
Atractivitatea lui ALFA200 este îmbunătăţită de o gamă variată de accesorii ALFA compatibile. Acestea includ unităţi de bliţ extern puternice şi versatile, accesorii pentru acestea, ocular, vizor angular, foarte convenabil pentru fotografiile macro, telecomenzi cu cablu şi adaptor/încărcător AC. Există de asemenea o gamă largă de genţi şi huse ALFA pentru camere, obiective şi şnururi.

O gamă de filtre Carl Zeiss de o calitate înaltă, îmbogăţeşte posibilităţile fotografice în timp ce protejează valoroasa dumneavoastră colecţie de obiective.

Disponibilitate
Camera digitală SLR ALFA200 va fi disponibilă sub formă de kit cu un obiectiv de 18 70mm din februarie 2008.

Specificaţii ALFA200
Tip de camerăCameră digitală SLR cu bliţ încorporat şi obiectiv interschimbabil
Montură obiectiv Montură Sony ALFA; compatibil cu montura Sony ALFA şi obiective Konica Minolta/Minolta MAXXUM/DYNAX
Senzor de imagineCCD de dimensiune APS-C cu un sistem anti-praf
Rezoluţia senzorului 10,2 megapixeli efectivi
Procesor de imagineProcesorul Sony BIONZ
Stabilizator de imagineSuper SteadyShot pentru un timp de expunere cu aproximativ 2.5 – 3.5 EV mai lung (stabilizarea efectivă depinde de condiţiile de fotografiere şi de obiectivul folosit)
Reducerea zgomotuluiLa expunere îndelungată şi la sensibilitate înaltă (High ISO NR) ISO1600 / 3200
Stiluri creativeModuri presetate: Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Night View, Sunset, B/W, Adobe RGB. Parametri ajustabili: Contrast, Saturaţie, Claritate (sharpness)
Optimizator de gamă dinamică (DRO) moduri de operare: Off, Standard, Advanced
Selecţie de scene presetatePortrait, Landscape, Macro, Sports, Sunset, Night Portrait / Night View
Vizor Câmp de vizualizare: 95% / Grosisment: 0,83x
Sistem AFTTL cu detecţie de fază, 9 puncte cu cruce centrală
SensibilitateISO100 - 3200 echivalent (Indexul de expunere recomandat)
Măsurare luminozitateCelulă în formă de fagure cu 40 de segmente, multipunct, punctual şi central ponderat
Moduri bliţAuto, Fill-in, Wireless, Rear, High Speed Synchro şi Slow Synchro (modurile Wireless şi High Speed Synchro necesită accesorii bliţ opţionale HVL-F56AM sau HVL-F36AM)
Sistemul de bliţ incorporat: Ridicare automată (Auto popup) (GN 12) cu buton ridicare manuală
Gama de viteze a obturatorului 1/4000 sec. - 30 sec., bulb (viteza bliţului 1/160 sec.)
Rata de fotografiere continuă Până la aproximativ 3 cadre pe secundă
Număr maxim de cadre JPEG Fine/Std: nelimitat (până când memoria cardului este plină),
(în rafală)RAW+JPEG: 3, RAW: 6
Ecran Transparent TFT /6,9cm (2.7inci) Clear Photo LCD (230k puncte) cu strat protector antireflexiv
HistogramaLuminozitate, RGB
Funcţiile meniuluiCamera Function Display cu un control direct al modului bliţ, modului AF Mode, WB, Metering Mode, AF Area, DRO
Tipul baterieiNP-FM500H cu informaţii despre puterea bateriei InfoLITHIUM sub formă de procent direct pe ecran
Durata de viaţă a bateriei Approx. 750 cadre (măsurători CIPA)
Mâner vertical pentru control VG-B30AM (opţional) acceptă până la 2 baterii de tip NP-FM500H
Înregistrareacard CompactFlash: Tipul I, Tipul II (Microdrive)
Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo cu adaptor opţional
Dimensiuni(LxÎxA) Aprox. 130,8 x 98,5 x 71,3 mm
GreutateApprox. 532 g (fără baterie sau card de memorie)

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Sony
Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony este poziţionat ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,83 miliarde de euro (8.296 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2007, bazate pe o rată medie de schimb de 148,6 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 163.000 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 13,71 miliarde euro (2.038 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2007. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,12 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Pentru mai multe informaţii despre Sony Europa, vă rugăm să vizitaţi http://www.sony-europe.com şi http://www.sony-europe.com/presscenter