Sony anunta dublarea capacitatii de productie a fabricii sale de televizoare LCD BRAVIA din Slovacia

BUCURESTI - 1 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Sony Corporation a anunţat dublarea capacităţii de fabricare a unităţii sale de producţie pentru televizoare BRAVIA™ de la Nitra, Slovacia, de la două milioane de unităţi în 2007, la patru milioane de unităţi până la sfârşitul lui decembrie 2008.

Unitatea de producţie Sony din Slovacia va deveni astfel cea mai mare fabrică de televizoare LCD Sony din întreaga lume. Potrivit planurilor de extindere a activităţii companiei, numărul de angajaţi al fabricii este, de asemenea, programat să crească cu 50%, de la 2.300 la 3.500 de angajaţi până la sfârşitul aceleiaşi perioade.

Sony a început producţia de televizoare LCD în localitatea Trnava din Slovacia în luna aprilie 2006. Odată cu atingerea capacităţii maxime de producţie a acestei unităţi, Sony a construit Centrul Tehnologic Nitra, aflat la 40 de km est de Trnava şi a relocat aici producţia de televizoare LCD, pentru a ieşi în întâmpinarea cererii în continuă creştere de televizoare LCD pe piaţa din Europa. Centrul Tehnologic NITRA a început producţia de televizoare LCD în luna august 2007, în acelaşi timp cu unitatea de producţie pentru televizoare a companiei din Barcelona.

În anul fiscal 2007, capacitatea de producţie anuală pentru televizoarele BRAVIA™ fabricate în Slovacia a ajuns la două milioane de unităţi. Pentru a răspunde cererii în continuă creştere a utilizatorilor europeni, Sony a decis să dubleze producţia la patru milioane de unităţi anual, prin creşterea capacităţii Centrului Tehnologic Nitra.

„Televizoarele BRAVIA™ sunt de importanţă majoră pentru divizia de electronice a Sony,” a declarat Ryoji Chubachi, Preşedinte şi CEO al diviziei Electronice din cadrul Sony Corporation. „Creşterea capacităţii noastre de producţie din cadrul Centrului Tehnologic Nitra este un semn clar al deciziei Sony de a răspunde cererii de televizoare LCD în Europa - cea mai mare piaţă pentru televizoarele BRAVIA™”, a adăugat Ryoji Chubachi.

Centrul Tehnologic Nitra va produce toate seriile principale de televizoare LCD BRAVIA™, de la modelele de vârf până la cele standard, inclusiv seria cea mai recentă de produse – BRAVIA™ E4000, cu design de tip ramă, proiectat special pentru utilizatorii din Europa.

„Vânzările de televizoare BRAVIA™ continuă să înregistreze creşteri de două cifre în multe ţări din Europa. Este foarte important să ne consolidăm activităţile pe această piaţă, de la concepţie la producţie şi distribuţie, pentru a răspunde acestei cereri,” a declarat Fujio Nishida, Preşedinte al Sony Europe. „Creşterea producţiei la Centrul Tehnologic Nitra demonstrează clar că suntem hotărâţi să oferim experienţa de utilizare de neuitat a televizoarelor BRAVIA tuturor utilizatorilor noştri din Europa de Vest şi de Est,” a adăugat Fujio Nishida.

Pentru a gestiona eficient distribuţia televizoarelor LCD BRAVIA™ în Europa, Sony construieşte în prezent în apropierea unităţii de producţie de la Nitra un centru logistic. Prin începerea activităţii noului centru, ce este programată să aibă loc în această toamnă, Sony poziţionează Centrul Tehnologic Nitra ca principalul hub paneuropean al companiei pentru producţia de televizoare, acoperind operaţiuni de la concepţie la producţie şi distribuţie.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Sony

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,83 miliarde de euro (8.296 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2007, bazate pe o rată medie de schimb de 148,6 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 163.000 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 13,71 miliarde euro (2.038 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2007. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,12 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Pentru mai multe informaţii despre Sony Europa, vă rugăm să vizitaţi http://www.sony-europe.com şi http://www.sony-europe.com/presscenter.

www.sony.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/sony-anunta-dublarea-capacitatii-de-productie-a-fabricii-sale-de-televizoare-lcd-bravia-din-slovacia