Lansare SoftMinder.ro – Prima bazã de date on-line dedicatã software-ului profesional pentru România

BUCURESTI - 16 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

A fost lansat portalul SoftMinder.ro – prima baza de date on-line dedicata software-ului profesional pentru Romania.
Portalul isi propune sa devina un instrument care sa centralizeze solutiile software profesionale disponibile in Romania. In termeni de marketing, marele avantaj al acestui produs nou – pentru piata Romaneasca – este ca pleaca de la o nevoie reala, testata, existenta pe piata si neacoperita de actualele oferte, astfel cererea nu trebuie inventata sau creata.

SoftMinder.ro este adresat in egala masura atat furnizorilor cat si cumparatorilor de solutii software profesionale iar valoarea acestui portal va creste in timp pe masura ce furnizorii de produse isi vor inregistra produsele lor si vor imbogati astfel continutul bazei de date, iar cumparatorii vor incepe sa perceapa acest site ca pe o unealta utila in activitatea curenta de informare, alegere si achizitie de solutii software. Pentru a incuraja inscrierea solutiilor de catre furnizori, inregistrarea de catre furnizori a oricator produse software se face complet gratuit, inlesnind astfel crearea unei baze de date reprezentative.

Oprea Netoiu - Managing Partner al SoftMinder a declarat: „Proiectul isi are inceputurile in urma cu mai multi ani. Fiind coordonator al departamentului de IT al unei importante organizatii, aveam si responsabilitatea de a identifica solutiile IT necesare, solutii care aveau scopul de a eficientiza mediul IT si de business din cadrul organizatiei. In functie de cerintele specifice, identificarea celei mai potrivite solutii era o munca laborioasa si obositoare. In astfel de momente aparea, redundanta si obsedanta, ideea: ce bine ar fi fost daca as fi putut gasi la un loc, pe un CD sau in orice alt format elctronic, care sa permita o cautare rapida, informatii actualizate despre toate produsele disponibile pe piata din domeniul meu de activitate, in care produsele sa fie puse unele langa altele, cu date specifice fiecaruia, dar grupate dupa criterii comune”.

Spre deosebire de site-urile existente, SoftMinder si-a propus sa includa numai solutii adresate companiilor si doar acele solutii disponibile pe piata romaneasca. Altfel spus, originea producatorului este mai putin importanta, nu conteaza daca este un vendor international sau o companie romaneasca; important este ca aceste produse sa fie destinate pietei romanesti.

„Credem in succesul SoftMinder. Am demarat proiectul bazandu-ne de un alt avantaj major in termeni de resurse: o echipa de profesionisti, cu o experienta relevanta atat ca furnizori cat si ca utilizatori de solutii software profesionale. In plus, sunt si cifre care vin sa imi sustina opinia: la numai 48 de ore dupa ce am lansat SoftMinder.ro exclusiv furnizorilor de solutii IT, aveam deja 25 de utilizatori inregistrati pe site! In plus, un alt element extrem de important pe care il consider ca un barometru al succesului, SoftMinder.ro se bucura in prezent de apreciere deopotriva din partea managerilor unor companii importante, reprezentantilor unor asociatii profesionale, cat si din partea liderilor de opinie din industria IT&C din Romania.” a mai declarat oficialul companiei.

Despre SoftMinder.ro

Mihai Scemtovici
mihai.scemtovici@softminder.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softminder-ro/lansare-softminder-ro-prima-baza-de-date-on-line-dedicata-software-ului-profesional-pentru-romania