Compania românescă SOFTWIN a împlinit 15 ani de activitate

BUCURESTI - 15 decembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Fondată în 1990, SOFTWIN reprezintă la această oră o forţă pe piaţa regională a soluţiilor, produselor şi serviciilor complexe de business bazate pe IT: peste 750 de angajaţi, prezenţă pe două continente şi patru ţări, peste 5.000 de proiecte dezvoltate pentru clienţi din întreaga lume şi o creştere anuală de peste 50% în ultimii 5 ani.

Compania românescă SOFTWIN a împlinit 15 ani de activitate

SOFTWIN este una din puţinele companii româneşti care au devenit multinaţionale. Peste 50 de americani, englezi, germani, spanioli sunt angajaţi SOFTWIN în birourile companiei din Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.

BitDefender – brand naţional
SOFTWIN a creat familia de produse de securitate marca BitDefender, care a devenit cel mai vândut produs IT românesc în lume şi cea mai răspândită marcă românească pe Internet. BitDefender a cucerit în 2005 poziţia nr. 1 în topul celor mai vândute produse software în magazinele franceze şi locul 3 în Germania. BitDefender înseamnă astăzi o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru circa 41 de milioane de utilizatori individuali şi din corporaţii. Produsele BitDefender sunt prezente prin distribuţie directă în peste 40 de ţari şi adaptate in 18 limbi.

Compania a jucat tot timpul cartea calităţilor tehnice remarcabile ale specialiştilor români
Crearea de înaltă tehnologie de top nu s-a oprit la domeniul securităţii datelor.
SOFTWIN este un nume binecunoscut în domeniul consultanţei pentru soluţiile de business bazate pe IT, pe baza soluţiilor software consacrate şi a expertizei pe industrii. Mari organizaţii româneşti, din domeniul financiar, distribuţie, telecomunicaţii, sector public folosesc soluţii informatice implementate de SOFTWIN.

Promotor în soluţii eContent, eLearning şi CRM
Domeniul eLearning (învăţarea asistată de calculator) este unul cu o tradiţie de 14 ani. După ce a introdus cartea electronică şi bibliotecile virtuale în România, compania românească a fost aleasă de BBC la sfârşitul anului trecut ca furnizor preferat, singurul din afara Marii Britanii, care să participe la un proiect gigant al acestei ţări, de creare de soft educaţional care să acopere întreaga programă şcolară britanică. SOFTWIN este, de altfel, dezvoltatorul celei mai bine vândute colecţii de software educaţional din România, suita de Lecţii Interactive Intuitext de fizică, chimie, biologie şi geografie. De curand, a finalizat un proiect de anvergura: colecţia de 110 ani a Gazetei Matematice, în format electronic.

SOFTWIN este considerat un promotor în România şi în domeniul outsourcingului de servicii de Contact Center. Compania are în derulare peste 40 de contracte de servicii Call & Contact pentru clienţi gigant din Europa şi o experienţă de 5 ani în domeniu. Serviciile sunt oferite prin intermediul a peste 250 de tineri specializaţi care operează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

SOFTWIN îşi propune să devină până în 2008, una din cele mai reputate trei companii high-tech din Europa Centrală şi de Est.

„SOFTWIN îşi va centra succesul viitor pe poziţionarea sa ca un furnizor de mare încredere de soluţii informatice pentru marile organizaţii din România, Europa Centrală şi de Est şi pe dezvoltarea în continuare de produse şi tehnologii software, care să fie în top în clasamentele mondiale” a declarat Florin Talpeş, directorul general SOFTWIN.

Despre SOFTWIN

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 750 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde SOFTWIN, se poziţionează ca o firma de IT de consultanţă, oferind clienţilor săi soluţii software pentru problemele complexe de afaceri. SOFTWIN are reprezentanţe externe în Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA.
Cosmin Mares
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/compania-romanesca-softwin-a-implinit-15-ani-de-activitate