Lecţiile interactive INTUITEXT se văd pe ecranul iPod

BUCURESTI - 22 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Cel mai popular player din lume, iPod, va reda lecţiile interactive de ultimă generaţie INTUITEXT, produse de divizia de software educaţional a Softwin

Proiectul este realizat de compania românească Softwin împreună cu IRIS SA, reprezentantul local al companiei americane Apple, care produce playerul multimedia iPod.

INTUITEXT, liderul pieţei româneşti de software educaţional, va prezenta în premieră prima soluţie educaţională mobilă din România cu ocazia târgului de carte de la Gaudeamus (Romexpo, 22-26 nov). Proiectul are la bază un concept inovator, care permite tinerilor să acceseze conţinutul educaţional oriunde s-ar afla, pe propriul iPod.

Lansat în 2001, playerul iPod reprezintă exponentul revoluţiei digitale, care a schimbat modul în care utilizatorul accesează conţinutul multimedia, fie că este vorba de muzică, clipuri, text sau celebrele “cărţi audio” (audiobooks). Astăzi, iPod a devenit a devenit un simbol cultural al începutului noului mileniu, fiind folosit de peste 60 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Lecţiile sunt pe format video, deci pot fi redate pe playerul care recunoaşte clipurile şi formatele de film. Proiectul INTUITEXT este dedicat reprezentanţilor generaţiei active, aflaţi mereu în mişcare şi conectaţi la ultimele tehnologii. Conţinutul multimedia eLearning poate fi accesat oricând şi de oriunde, într-o pauză la şcoală, în staţia de autobuz sau în drumul către casă. Modul atractiv şi uşor de înţeles în care este prezentată informaţia transformă învăţarea într-o experienţă atractivă şi plăcută.

„Elevii din ziua de astăzi au cu totul altfel de preocupări şi aşteptări faţă de generaţiile trecute. Cu toate acestea, şcoala se face în cele mai multe cazuri după metode din ce în ce mai puţin atractive pentru tineri. INTUITEXT readuce elementul „cool” în procesul de învăţare şi permite tinerilor să acceseze informaţia pe dispozitivele mobile pe care le folosesc zi de zi, precum iPod”, a declarat Sorin Guleac, Director Comercial INTUITEXT Educaţional.

Vizitatorii standului INTUITEXT organizat în cadrul târgului de carte Gaudeamus vor putea testa iPod-urile educaţionale, precum şi celelalte noutăţi pe care producătorul român le-a pregătit. Este vorba de cele mai noi volume din seria „Geometrie: între joc şi nota 10”, denumite “La voia zeilor” şi “Comoara tâlharilor”, care se adresează elevilor de clasa a VII-a.

Despre SOFTWIN

Despre INTUITEXT
INTUITEXT, divizia de soluţii de eLearning a grupului Softwin, este liderul pieţei româneşti de software educaţional şi unul dintre cei mai inovatori jucători de pe piaţa mondială. Este singura companie din afara Marii Britanii acceptată la proiectul gigant BBC de creare de software educaţional inovativ, care să ridice nivelul competitivităţii învăţământului din această ţară. INTUITEXT oferă pentru piaţa românească 12 titluri diferite ce acoperă 5 materii (Fizică, Matematică, Chimie, Biologie, Geografie). Lor li se adauga un produs unic la nivel mondial: întreaga colecţia de 110 ani a Gazetei Matematice, în format electronic.
Printre iniţiativele de succes INTUITEXT se numără şi lansarea portalurilor www.didactic.ro, vizitat lunar de peste 250.000 de cadre didactice, şi www.olimpiade.ro, singurul portal destinat olimpiadelor şi concursurilor şcolare din România. INTUITEXT este sponsor principal al lotului olimpic de matematică al României.

Cosmin Mares
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/lectiile-interactive-intuitext-se-vad-pe-ecranul-ipod