SOFTWIN a dezvoltat InfoBCR: proiect al anului în domeniul financiar–bancar

BUCURESTI - 29 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Centrul de contact InfoBCR, dezvoltat de compania SOFTWIN pentru Banca Comercială Română (BCR) a fost desemnat proiect al anului 2004 în domeniul financiar-bancar, în cadrul Galei premiilor de excelenţă IDG România.

InfoBCR, deja operaţional, permite clienţilor băncii obţinerea de informaţii, prin telefon sau e-mail despre produsele şi serviciile băncii: dobânzi la depozite şi certificate de depozit cu discount, produse de creditare şi carduri destinate persoanelor fizice, reţeaua de unităţi şi ATM-uri, cursul valutar practicat de casele de schimb ale BCR, produse şi servicii nou lansate. La acelaşi număr de telefon (0801.0801.227) clienţii pot suna pentru a depune sesizări şi reclamaţii.

Pe lângă informaţiile pe care le furnizează, Info BCR este menit să identifice nevoile clienţilor, să preia oportunităţile de vânzare şi să le direcţioneze către forţa de vânzare. În acelaşi timp, sistemul dezvoltat de SOFTWIN permite băncii o gestionare mai bună a fluxului intern de lucru, în vederea preluării şi soluţionării sesizărilor primite.

“În dezvoltarea proiectului, SOFTWIN a folosit competenţele a două dintre diviziile sale: Business Management Solutions pentru implementarea soluţiei tehnice şi Customer Relationship Management pentru instrumente legate de gestiunea relaţiilor cu clienţii. Rezultatul este un aplicaţie de suport complexă pentru o bancă modernă, fapt confirmat şi de recunoaşterea IDG drept proiect al anului în domeniul financiar–bancar. Un rol foarte important, fără de care acest proiect nu era posibil, l-a jucat viziunea partenerului nostru, BCR, despre tratarea clienţilor săi şi anume aceea de a le oferi o experienţă bancară unică”: a declarat Florin Talpeş, directorul general SOFTWIN.

Implementarea propriu-zisă a soluţiei alese, respectiv SAP CRM Customer Interaction Center pe o infrastructură Fujitsu Siemens, a durat aproximativ 8 luni, incluzând procesul de definire a necesităţilor de business, analiza, implementarea, testarea, suportul tehnic şi operaţional. Echipa SOFTWIN a fost constituită din 25 de specialişti: consultanţi tehnici şi de aplicaţie, ingineri de asigurare a calităţii, experţi în recrutarea şi pregătirea resurselor umane.

“Soluţia aleasă de BCR prin SOFTWIN, în procesul de dezvoltare a activităţii de retail, rivalizează cu aplicaţiile similare ale marilor bănci din Europa. BCR este, şi în acest domeniu, dinamică şi flexibilă, iar parteneriatul cu SOFTWIN dă substanţă politicii noastre de focalizare pe nevoile clienţilor”: a declarat Daniel Pană, directorul executiv al Direcţiei marketing şi vânzări din cadrul BCR.

Colaborarea dintre cele două instituţii a început prin lansarea, pe data de 4 martie 2003, a primului portal financiar-bancar din România (soluţia mySAP Enterprise Portals) cu informaţii integrate privind produsele şi serviciile grupului BCR şi a continuat cu implementarea, în iunie 2003, a soluţiei HelpDesk f@ster, produsă de SOFTWIN şi aleasă de BCR pentru creşterea eficienţei sistemului informatic.

Despre SOFTWIN

Despre SOFTWIN (www.softwin.ro)

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, SOFTWIN şi-a diversificat continuu activitatea adăugând la activitatea de bază de dezvoltare şi implementare aplicaţii software complexe, noi soluţii şi servicii cum ar fi: ePublishing şi eContent Solutions (1993), antivirus BitDefender (1997), servicii de contact center (2000), helpdesk pentru IT (2001), soluţii SAP (2002). Cu o echipă de peste 600 de angajaţi, SOFTWIN a dezvoltat şi implementat tehnologii de vârf în peste 5000 de proiecte dezvoltate pentru parteneri din întreaga lume.
SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro