EVENIMENT EXTRAORDINAR IN LUMEA MASONICA INTERNATIONALA, MANDRIE PENTRU MASONERIA ROMANA

BUCURESTI - 6 iunie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Prezenta Marii Loji Feminine din Romania in reuniunile si forumurile Masonice Internationale aduce din ce in ce mai mult prestigiu masoneriei romanesti peste hotare.
Romania poate fi mandra, Marea Loja Feminina a Romaniei ,recunoscuta a fi cea mai veche Mare Loja Feminina din lume, va fi gazda celei de a 47 a Reuniune CLIPSAS.

Eveniment extraordinar in lumea Masonica Internationala
Marea Loja Feminina a Romaniei va fi gazda celei de a 47 a Reuniune C.L.I.P.S.A.S.

Marea Maestra Anca Nicolescu a reprezentat Marea Loja Feminina a Romaniei la Ceremoniile Interobedentiale cu ocazia implinirii a 175 ani de la fondarea Marelui Orient al Belgiei care au fost cununate cu instalarea noului Mare Maestru Bertrand Fondu in data de 27 martie la Bruxelles.

Intre 17-20 Aprilie o importanta delegatie condusa de Marea Maestra Anca Nicolescu a participat la lucrarile Uniunii Masonice Mediteraneene ce au avut loc anul acesta la Marsilia cu tema Angajamentul Francmasoneriei in lumea moderna: cautarea drumului spre pace in bazinul mediteranean.
Cu aceasta ocazie sa subliniat din nou apartenenta Romaniei in spatiul mediteraneean si implicarea Marii Loji Feminine la dezvoltarea si promovarea sociala a femeilor in acestui spatiu.

Pentru prima oara Marea Loja Feminina a Romaniei, ca singura Mare Loja europeeana, a fost invitata sa participe la Conferinta Masonica Americana ce a avut loc in Columbia intre 21 si 22 mai .
Delegatie a fost condusa de Marea Maestra, Anca Nicolescu, care a conferentiat la Coloqviul organizat cu tema Masoneria fata de globalizare
Cu ocazia acestei Conferinte Marea Maestra ca reprezentanta a celei mai vechi Loji feminine din lume a semnat tratate de recunoastere si prietenie cu:
Marea Loja Constitutionala din Peru, Federatia Columbiana a Lojilor Masonice, Marele Orient Masonic din Chile, Marele Orient al Francmasoneriei Mixte Universale din Uruguay si cu Confederatia Interamericana a Masoneriei Simbolice.

Delegatia Marii Loji Feminine din Romania a participat in continuare la a 46 Reuniune C.L.I.P.S.A.S. al carui membru este si care a avut loc la Baranquilla intre 23-26 mai.
Tema anul acesta a fost Mutatii necesare in Francmasonerie pentru a imbunatatii deficitul de comunicare cu societatea civila, iar comunicarea prezentata de Marea Maestra in numele Marii Loji Feminine din Romania se regaseste ca dealtfel totatalitatea interventiilor domnieisale in decursul anilor pe situl Web. CLIPSAS.
Cu aceasta ocazie in cadrul Ceremoniei de clauzura sau semnata tratate de recunoastere si colaborare intre Marea Loja Feminina a Romaniei si
Marea Loja Unita do Parana din Brazilia, Marea Loja Omega a Statului New York si
Marele Orient Latino American.

Adunarea generala a decis in unanimitate ca viitoarea adunare generala CLIPSAS 2009 sa fie organizata de Marea Loja Feminina a Romaniei la Bucuresti, o mare onoare si provocare pentru intreaga masonerie romana.

Marea Loja Feminina a Romaniei intretine relatii de colaborare si prietenie cu un mare numar de Mari Loji din America de Sud, USA, Canada, Europa, Asia si Africa

M.Melinescu
Purtator de cuvant
Secretariat General M.L.F.R.