Alegerea sterilizatorului pentru biberoane

BUCURESTI - 28 septembrie 2015

Comunicat tip General in Retail

Bebelusii sunt foarte sensibili in primele luni de viata la factorii de mediu

Din cauza numarului redus de anticorpi, de cele mai multe ori acestia se imbolnavesc din cauze diverse: expunerea la frig, curenti de aer de care nu sunt protejati, lipsa igienei corporale, lipsa igienei bucale, contactul direct cu persoane adulte ce transmit microbi (persoane racite sau febrile, etc). Acesta este motivul pentru care parintii trebuie sa se preocupe in mod direct de asigurarea unui mediu de viata sanatos, dar si de igiena corporala a bebelusului, igiena obiectelor cuc are acesta vine in contact. Cel mai adesea obiectele cu care vin in contact bebelusii sunt biberoanele, tetinele, suzetele si sanul mamei. Se impune astfel o igiena perfecta a acestora.

            Astfel, igiena si sterilizarea biberoanelor si tetinelor este necesara pentru a elimina riscul de dezvoltare a bacteriilor provenite din lapte cat si a germenilor. Sa nu uitam ca nou nascutul in primul an de viata are un sistem imunitar incomplet dezvoltat si foarte slab in lupta cu infectiile si bacteriile. Prevenirea aftelor bucale sau ingerarea unor germeni si microbi sunt total excluse prin sterilizarea obiectelor cu care cei mici vin in contact direct. Pe piata romaneasca sunt comercializate un numar mare de sterilizatoare care corespund tehnic pentru sterilizarea acestor produse de uzanta cotidiana. Daca in primele luni de viata multi bebelusi sunt hraniti artificial, prin folosirea biberoanelor si a tetinelor, si cand acestia mai cresc si isi diversifica hrana, de cele mai multe ori inca folosesc suzetele; obiecte care trebuie igienizate periodic sau ori de cate ori este nevoie.

            Din randurile de mai sus concluzionam ca un sterilizator pentru biberoane, tetine, suzete sau pompe de san este absolut necesar in familiile care au bebelusi. Problema apare in momentul in care trebuie sa ne decidem asupra achizitionarii unui astfel de recipient. Sunt cateva aspecte care stau la baza alegerilor intelepte pe care sa le faceti. Unul dintre acestea ar fi o capacitate mare ce permite sterilizarea unui numar mare de biberoane si accesorii ale acestora; un alt aspect este legat de timpul alocat sterilizarii; trebuie sa fiti atenti ca recipientul sa poata fi utilizat in cat mai multe spatii (in locuinta, in masina) pentru a putea fi utilizat in diferse situatii; daca este etans, pastrand obiectele in mediu igienic mult timp; daca are afisaj pentru finalul operatiunii si daca inchiderea se face automat, astfel nu veti fi nevoiti sa stati cu ochii pe el pana termina pentru a-l inchide.

            Dintre sterilizatoarele care raspund cerintelor de mai sus sunt: „Sterilizator multifunctional Innovaciones” ce functioneaza la parametri optimi mult timp; „Sterilizator Universal Vivalapappa” in care se sterilizeaza concomitent biberoane, tetine, suzete, dar si pompa de san datorita capacitatii sale generoase; „Incalzitor si sterilizator casa si auto” compatibil si la priza masinii, are timp redus de sterilizare, poate fi transportat chiar si in poseta in cazul unor deplasari scurte, are un led luminos care avertizeaza cand operatiunea s-a terminat.

            In functie de nevoile familiei dvs, puteti alege oricare dintre modelele la care am facut referire mai sus, sau altele cu caeleasi caracteristici.