Jocuri interactive pentru stimularea creativitatii

BUCURESTI - 20 mai 2014

Comunicat tip General in Social

Creativitatea umana exista nativ in fiecare individ, dar pentru a fi operationala pe tot parcursul vietii este nevoie sa fie stimulata prin metode adecvate inca de la 7 -8 luni.

. Pentru a veni in sprijinul parintilor interesati si de dezvoltarea inteligentelor multiple ale copilului, nu numai de dezvoltarea lor fizica, unii creatori de jocuri pun la indemana celor interesati numeroase jucarii si jocuri prin care se stimuleaza creativitatea copiilor. Pentru a achizitiona asemenea jocuri puteti accesa www.nichiduta.ro unde puteti comanda on line diverse jucarii potrivite copiilor.

            Va recomandam cateva jucarii interactive ce pot fi folosite de copii inca de la 7 luni, prin care acestia sunt pusi in situatia de a manipula obiecte cu un scop bine definit, sunt pusi in postura de a gasi rezolvarea unor situatii de joc potrivite nivelului lor de intelegere. Dintre aceste jocuri face parte “Joc de indemanare suruburi si piulite”, realizate din plastic dur, viu colorate si de dimensiuni mari prin care copilul invata culorile, formele geometrice de baza si isi dezvolta abilitati de manipulare. Alte modele de jocuri prin care copii isi dezvolta abilitati de orientare spatiala si logica sunt “Duocart” si “Gaseste drumul corect-Albinuta Maya”. Dezvoltarea memoriei vizuale se dezvolta foarte bine la copiii de peste 1 an prin jocurile de memorie: ”Testoasele Ninja”,“La ferma”,“In cautarea lui Nemo”, “Disney Cars”, “Disney planes” si multe altele pe care le puteti cumpara on line de pe nichiduta.ro.

            Pentru copiii de peste 3 ani creatorii au realizat jocuri prin care copiii isi dezvolta abilitati de manipulare de obiecte, invata sa numere, identifica imagini perechi, exerseaza memoria vizuala si auditiva prin cunoasterea si recunoasterea unor obiecte, sunete sau zgomote din natura si multe alte activitati care le incita atentia si interesul. Dintre aceste jocuri putem exemplifica “Copacul magic Klorofil”, “Memorix- fauna”, “Clubul lui Mickey Mouse” si multe altele pe care le puteti vedea on line, descrise complet pe nichiduta.ro.

            Pentru copii cu varste de 3-5 ani jocurile prin care compun imagini din jumatati, descopera culori si forme geometrice potrivite le stimuleaza atentia voluntara, gandirea logica si ii stimuleaza emotional pozitiv in momentul in care reusesc sa rezolve sarcinile de joc. Jocuri interactive prin care copilul se joaca si invata sunt: “Joc 1,2,3”, “Colorino”, “Joc Duo”, “Joc Zoo” sau altele pe care le puteti alege in functie de varsta si preferintele copilului.

            O alta categorie de jocuri educative sunt cele prin care copiii de 3-6 ani sunt pusi in situatia de a compune intregul din 3-5 bucati sau din piese cu dimensiuni mai mici cu scopul de a obtine o imagine tip tablou. Aceste jocuri puzzle au sarcini similare, dar trebuie rezolvate prin utilizarea unui numar mai mare sau mai mic de elemente, iar imaginile obtinute pot fi utilizate cu scopul stimularii exprimarii orale prin identificarea si descrierea obiectului obtinut. Dintre jocurile de acest tip am putea sa va sugeram alegerea jocului “Pick and Mix”,”Cat e ceasul ?”, “Cupcakes”, “Bucatarii simpatici”, “Ferma vesela” si multe altele.

            Un alt avantaj al utilizarii acestor jocuri este acela ca si adultii se pot juca impreuna cu copilul atunci cand acesta are varsta de pana in 3 ani, ulterior se pot juca impreuna 2-4 copii cu varste apropiate. Copilul este pus in situatia de a comunica, de a interactiona cu adultul sau covarstnicul, formeaza echipe si socializeaza foarte bine. Aceste jocuri au sarcini potrivite varstei  de 2-6 ani si nu exista pericolul de a se plictisi. Incercati sa le oferiti jocuri educative in defavoarea computerului. Copiii vor avea mult mai mult de castigat in acest caz!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/solution-srl/jocuri-interactive-pentru-stimularea-creativitatii