Mustarie si mancare traditionala la Targul Festin Romanesc din Parcul Sebastian, 30 sept - 2 oct

BUCURESTI - 27 septembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Media / Publicitate, Retail

O noua serie a Targurilor de produse traditionale Festin Romanesc va debuta in 30 septembrie, in Parcul Sebastian din Bucuresti; acesta va gazdui toate cele cinci editii de toamna-iarna 2011 ale deja celebrelor targuri, unde deliciile culinare traditionale sunt la ele acasa.

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

 Magiunul de prune Topoloveni este un dulce sanatos, un aliment functional, cu efecte benefice asupra sanatatii. 

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

SONIMPEX SERV COM – producatorul binecunoscutului Magiun de prune Topoloveni – continua sa organizeze in Parcul Sebastian din Capitala, in colaborare cu Primaria Sectorului 5, o noua serie de cinci targuri traditionale romanesti, unde vizitatorii pot face o „calatorie culinara” degustand bunatatile aduse din toata tara si nu numai. Evenimentele sunt programate astfel: 30 septembrie - 2 octombrie, 28-30 octombrie, 11-13 noiembrie, 2-6 decembrie, 17-23 decembrie.

Intrucat editiile anterioare ale targurilor „Festin Romanesc” s-au bucurat de succes in randul vizitatorilor, organizatorii ii vor intampina si de aceasta data cu noutati pe iubitorii de mancare traditionala, gurmanzi si gurmeti, astfel incat placerea degustarilor sa fie deplina. Astfel, primul targ va fi dedicat recoltelor toamnei bogate, iar atractia acestuia va fi mustaria instalata pe loc, pentru a face ca mustul proaspat sa curga in paharele vizitatorilor.

Produsele Fabricii de Magiun de Topoloveni vor fi si ele la mare cautare: zacusca de vinete, dulceturile din fructe fara zahar adaugat si fara conservanti (din cirese negre, visine si afine ecologice) si proaspatul magiun de prune („dulcele sanatos” - dupa cum il caracterizeaza Prof. Gh. Mencinicopschi) ii vor astepta pe consumatorii atenti la sanatatea lor si preocupati sa-si procure din intreg haosul alimentar de pe piata o hrana cat mai „vie”, cu proprietati nutritionale deosebite.

Vizitatorii se vor mai putea opri la restaurantul prezent in targ, pentru a servi din mancarurile aburinde: sarmale maramuresene, gratare din carnuri aromate si legume perpelite. Si cum mancarea buna merge bine cu o muzica de calitate, pe targoveti ii va binedispune cantaretul Ion Popa, autorul Imnului Magiunului de prune Topoloveni.

Peste 25 de mici producatori din tara vor mai fi prezenti in Targurile „Festin Romanesc”, pentru a oferi:

- branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);

- carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti; pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;

- sarmale maramuresene cu branza, ceapa verde si pasat, sarmale maramuresene de post cu ciuperci si pasat si placinta maramureseana cu branza - produse traditionale atestate din 2009;cafea la nisip;

- specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;

- paine si specialitati de panificatie;

- miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis;

- sucuri si braga – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;

- dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;

- ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);

- bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.

Organizatori: SONIMPEX SERV COM si Primaria Sectorului 5

Parteneri media: Click! Pofta Buna, Ziarul Bursa, www.Bucatarescu.ro, www.culinar.ro, www.MedicpentruTine.ro, www.einformatii.ro, www.feminis.ro, www.calendarevenimente.ro

Despre Magiunul de prune Topoloveni

Datorita procedeului traditional de preparare (la abur, in cazane cu pereti dubli, sub temperatura controlata de maxim 68 de grade Celsius), Magiunul de prune Topoloveni a fost certificat de catre Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) drept aliment functional (care consumat in mod curent contribuie la mentinerea starii optime de sanatate), intrucat are un continut bogat in fibre alimentare (25,32%) si substante naturale pectice (20,35%).

Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, recomanda Magiunul de prune Topoloveni ca pe un dulce sanatos, cu efecte benefice asupra sanatatii:

-oaselor, fiind indicat copiilor, adolescentilor, femeilor pre– si postmenopauzale, barbatilor, batranilor, datorita continutului de bor (3,5mg/1000g) care previne aparitia osteoporozei, faciliteaza asimilarea calciului, magneziului si a vitaminei D, elemente foarte importante pentru sanatatea sistemului osos;

- sistemului imunitar, prin cresterea rezistentei la infectiile virale si bacteriene;sistemului nervos si muscular, datorita aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanti;

- are efect antistres, intareste mecanismele naturale de adaptare la stres si previne aparitia oboselii cronice;stimuleaza procesele naturale de detoxifiere, previne imbatranirea precoce, are efect anti-aging oferind stralucire si tinerete tenului;este energizant general al organismului, prin furnizarea de combustibil gata de utilizat de catre creier, muschi, alte organe vitale;

- previne aparitia diabetului de tip 2 (datorita indicelui glicemic scazut, 39/100 gr produs), a aterosclerozei, a bolilor cardio-vasculare, a bolilor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer (in special a cancerului de colon), a bolilor Parkinson si Alzheimer.

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX SERV COM este singurul producator roman din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat si fara agenti de conservare. Pe langa Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are in portofoliu si o gama de dulceturi fara zahar adaugat si fara conservanti (afine ecologice, cirese negre, visine, capsuni s.a.), dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.
Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs romanesc traditional.
Ca urmare a unui protocol semnat de companie cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Magiunului de prune Topoloveni a devenit un ”ambasador al bunului gust romanesc”, pe eticheta produsului fiind promovat timp de 1 an, incepand cu mai 2011, brandul turistic al Romaniei.
Doua dintre produsele SONIMPEX SERV COM au obtinut distinctia ”Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI): Magiunul de Topoloveni a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011), iar Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – inregistrata la OSIM in septembrie 2010 – a primit pentru prima data in 2011 aceasta distinctie.
Compania SONIMPEX SERV COM este furnizor al Casei Regale a Romaniei si detinatoare a certificatului de ”cod NATO de agent economic”.
Contact detalii presa: Doamna Bibiana Stanciulov, tel. 0722.588.959.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/mustarie-si-mancare-traditionala-la-targul-festin-romanesc-din-parcul-sebastian-30-sept-2-oct