ARTĂ ŞI ADRENALINĂ CU ZOLTAN VERES ŞI ATTILA GOGER LA ŞIRNAVILLE ARTS&CRAFTS FESTIVAL !

BUCURESTI - 6 august 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Sâmbătă 15 august, incepând cu ora 17.00, la Aerodromul AEROFOX din Şirna, va avea loc un spectacol de acrobaţie aeriană de 5 stele! Invitaţi speciali : celebrul pilot acrobat, multiplul campion şi record-man-ul Zoltan Veres şi talentatul pilot Attila Goger. Fiecare dintre ei va susţine câte o repriză de zbor solo a câte 20 de minute. Adrenalina va creşte şi mai mult când cei doi piloţi vor evolua impreună, timp de 20 de minute in cele mai performante avioane de acrobaţie MX si EXTRA 300.

ARTĂ ŞI ADRENALINĂ CU ZOLTAN VERES ŞI ATTILA GOGER LA ŞIRNAVILLE ARTS&CRAFTS FESTIVAL !

Celebrul pilot de origine maghiara, Zoltan Veres şi-a inceput cariera in 1988 pe un avion Zlin-50. De atunci a acumulat peste 14.000 de ore de zbor in peste 100 de tipuri de avioane.
Dacă in 1995 a fost numit unul dintre cei mai buni 12 piloţi ai lumii, in 2007 Zoltan Veres a intrat in Cartea Recordurilor Guiness inregistrând recordul mondial la număr de tonouri executate consecutiv: 408 in 20 de minute. De maximă spectaculozitate este şi ultima inregistrare a pilotului in Cartea Recordurilor, o figură executată in formaţie cu un cascador pe motocicleta şi care a avut ca scop un zbor căt mai apropiat de colegul motociclist. Zborul in proximitate, cu ambele vehicule in aer, a fost inregistrat cu succes, la puţin peste 2 metri distanţă.

Attila Goger, cunoscut in breaslă ca “Gogu”, are la doar 34 de ani aproximativ 1.500 de ore de zbor. S-a „înrolat” în Hawks of Romania în 2007, când a pus bazele formaţiei de patru avioane de acrobaţie, alături de Cătălin Prunariu, George Rotaru şi Mihai Dobre Ţone. Între 2002 şi 2006, este membru al lotului naţional de acrobaţie cu planorul din cadrul Aeroclubului Romania, iar in prezent este instructor de avioane ultrauşoare şi planor la Cluj-Napoca.
Maeştrii in acrobaţie aviatică, Zoltan Veres şi Attila Goger susţin in fiecare an 45-50 de spectacole in faţa unei audienţe de peste 2,5 milioane de spectatori.

In toate cele 3 zile de festival, Aerodromul Aerofox invită pe toti cei pasionaţi de zbor să participe la sesiuni de zbor cu avioane ultra uşoare, motodeltaplane sau salturi cu paraşuta, asistate de instructor pentru incepători, ridicări cu balonul cu aer cald. Sesiunile de skydiving sunt organizate cu sprijinul echipei Regional Air Services Tuzla.

Activităţile pe aerodrom au loc in fiecare zi intre orele 07:30 şi 11:00 sau 17:00 şi 21:00, cu excepţia momentelor de spectacol acrobatic.

Evenimentul este susţinut de Pilot Magazin şi promovat cu sprijinul Aripi Româneşti şi Romanian Spotters.

Despre Sound & Image Events

SIRNAVILLE ARTS & CRAFTS FESTIVAL se ridica langa aerodromul AEROFOX, langa satul Sirna, la 40 km de Bucuresti si aproximativ 20 de km de Ploiesti, pe DN1, timp de 3 zile, intre 14-16 august. In cele trei zile, locuitorii SIRNAVILLE se vor bucura de concerte in aer liber, targ de produse de artizanat – facute de tineri talentati, spectacole aviatice, plimbari cu balonul cu aer cald, sporturi, ateliere de creatie in pictura, desen, sculptura, cinematograf in aer liber, bungee-jumping si terenuri de sport.
Sound & Image Events
Cornelia Tone
0721 221 731
cornelia.tone@sound-image.ro