Asseco SEE (Romania): FORTINET “Gold Partner 2010”

BUCURESTI - 7 aprilie 2010

Comunicat tip General in IT&C

FORTINET este liderul mondial al solutiilor IT unificate de securitate - UTM

„Parteneriatul cu FORTINET se inscrie in strategia traditionala a firmei Asseco SEE (Romania) de a oferi cleintilor nostri produsele cele mai performante si competitive oferite de liderii de piata pe diferite segmente (software, hardware, securitate, etc). Toate aceste produse si servicii sunt incluse in sisteme informatice integrate, iar FORTINET este un lider al piatei solutiilor unificate de securitate”, a declarat un reprezentant al companiei Asseco SEE (Romania). “Clientii nostri suni utilizatori ai unor sisteme informatice complexe si de dimensiuni mari si activeaza in domenii sensibile: administratie, banci, intreprinderi, pentru care asigurarea protejarii retelelor de calculatoare este vitala. Securitatea informatica se numara, cu siguranta, printre prioritatile momentului, iar FORTINET reprezinta o solutie performanta si de nivel tehnologic ridicat”.

Certificarea de “Gold Partner” (dupa ce au fost parcurse mai multe trepte in evolutia parteneriatului, pe parcursul mai multor ani), reprezinta o recunoastrere din partea FORTINET a nivelului atins de Asseco SEE (Romania), atat in plan commercial, cat si tehnic.

FORTINET este lider al solutiilor unificate de securitate – UTM. Produsele Fortinet reprezinta solutii de ultima generatie pentru protectia in timp real a retelelor de calculatoare. Fortinet este lider mondial pe segmentul solutiilor unificate de securitate (UTM) si recunoscut ca atare de IDC in ultimii 3 ani de zile. De asemenea pe segmentul de Firewall pentru retele, in septembrie 2007 Gartner pozitioneaza Fortinet in cel mai important cadran, cel al liderilor ('Magic Quadrant for Enterprise Network Firewall').

Fortinet a creat primul echipament bazat pe ASIC, un sistem dedicat de chipuri ce accelereaza toate procesele de filtrare firewall, criptare, scanare virus si traffic shaping. Performantele Firewall din gama FortiGate sunt intre 50 Mbps si 70 Gbps, ceea ce acopera toate nevoile pietei.

Performante inalte: IDC si Gartner confirma pozitia de lider detinuta de Fortinet; 8 certificari ICSA : Antivirus, Firewall, IPSec, SSL-TLS, IPS, Client antivirus cleaning detection, Antispyware, Intrusion Detection; certificat NSS pentru prevenirea intruziunii (IPS); certificat Common Criteria EAL 4+ pentru sistemul de operare FortiOS; certificat Virus Buletin 100 pentru antivirus.

Despre Special Media

Asseco SEE (Romania) este rezultatul unui proces de achizitii si fuziuni care a inceput in anul 2007, cand grupul polonez Asseco (unul din cele mai mari din Europa) a achizitionat companiile Net Consulting (integrator de sisteme, printre primele firme IT din Romania, care a activat in cadrul grupului SCOP de la infiintarea acestuia in 1990 si sub denumirea de Net Consulting in perioada 1994 - 2009) si FIBa Software (furnizor de solutii bancare, care a functionat din 1997), care au fuzionat incepand de la 1 ianuarie 2010 sub denumirea de Asseco SEE srl. In decembrie 2009, grupul Asseco South Eastern Europe a mai achizitionat inca o companie romaneasca, Probass, specializata in dezvoltarea de solutii pentru sectorul financiar-bancar, care se afla in prezent in proces de fuziune cu Asseco SEE.
Asseco SEE (Romania), str. Stirbei Voda, nr.150, sector 1, Bucuresti, tel. 2064500
contact@asseco-see.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/special-media/asseco-see-romania-fortinet-gold-partner-2010