2014 a fost declarat anul educatiei in cadrul asociatiei umanitare Speranta pentru Romania

Sepreus - 13 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, ONG, CSR

Incepand cu 2007, in fiecare an asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania cu ajutorul sponsorilor a oferit rechizite scolare pentru copii care provin din familii sarace unde riscul abandonului scolar este foarte ridicat din cauza saraciei.

Sustinem educatia

Sustinem educatia

Odata cu trecerea timpului am descoperit tot mai multi copii care au nevoie de ajutorul nostru. In general acestia provin din familii sarace, din familii dezbinate, sunt orfani crescuti de un singur parinte sau de bunici. Cei mai multi copii care au nevoie de sustinere provin din mediul rural. Acesti copii au nevoie de ajutorul nostru material, educativ si de consiliere. In acest context, anul 2014 a fost declarat anul educatiei in cadrul asociatiei umanitare Misiunea Speranta pentru Romania. Asta inseamna ca ne vom concentra eforturile pe proiecte de educatie pentru copii cu grad ridicat de abandon scolar din cauza saraciei sau din alte motive, mai ales din zonele rurale. Incepand cu anul 2014 nu ne vom mai limita numai la oferirea de rechizite scolare, ci asociatia noastra umanitara isi va diversifica activitatile educative pentru acesti copii pentru indeplinirea mai multe obiective.

Mai jos va prezentam obiectivele in domeniul educatiei pe care asociatia noastra doreste sa le atinga in 2014:

1. In diferite locatii din zonele in care ne desfasuram activitatea, in care numarul copiilor care sunt in atentia noastra este mai mare, vom infinta activitati ,,after school” prin care vom veni in sprijinul copiilor care au dificultati la invatatura, oferindu-le posibilitatea de a recupera decalajele de la scoala;

2.Incepand cu 2014 ne vom axa mai mult pe informarea si consilierea parintilor care de cele mai multe ori sunt factorul principal in abandonul scolar al copiilor. Obiectivul pe care il vom urmari cu parintii este constientizarea efectelor negative pe care le are abandonul scolar indiferent de motive. De asemenea, vom incerca sa eliminam in functie de posiblitati si de contextul familial cauzele abandonului scolar;

,,Acasa la noi se citeste”

3. Una din cauzele saraciei este lipsa de educatie. In acest sens, prioritatea noastra in 2014 in ceea ce priveste proiectele educative, sunt copii premianti, cei care invata bine la scoala si provin din familii sarace sau categorii defavorizate.

Acestia vor fi in atentia noastra speciala: oferindu-le tot sprijinul material si financiar de care au nevoie pentru performanta la invatatura.

In acest context, vom lansa proiectul ,,La noi acasa se citeste”.

Obiectivele acestui proiect sunt:

- indentificarea copiilor premianti sau buni la invatatura, care provin din familii sarace sau categorii defavorizate;

- indentificarea nevoilor lor in ceea ce priveste accesul la educatie si indentificarea nevoilor mari si urgente din familie;

- indentificarea nevoile personale si indeplinirea lor in limita posibilitatilor organizatiei;

- oferirea de ajutor care va costa in articole de igena personala si educatia lor in acest sens;

- oferirea de suport material si financiar pentru ca acesti copii sa obtina rezultate cat mai bune la invatatura.

4. In anul 2014 vom mari numarul copiilor saraci cu risc ridicat de abandon scolar, de la 50 la 150 care vor beneficia din partea noastra de rechizite scolare si suport material. Oferirea de rechizite scolare pentru un numar cat mai mare de copii saraci sau copii care provin din categorii defavorizate, ramane in continuare unul din proiectele noastre importante in lupta impotriva abandonului scolar.

Lupta impotriva saraciei incepe cu educatia. O societate educata este o societate prospera. Asta ne dorim sa se intample cu Romania. Impreuna putem shimba Romania!

Cu respect

Echipa Speranta pentru Romania

www.sperantapentruromania.ro

Despre Misiunea Speranta pentru Romania

Asociatia Speranta pentru Romania este dedicata activitatilor umanitare, venind in sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: batranii strazii, copii strazii, copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie.