SRAC este primul organism românesc de certificare acreditat OHSAS

BUCURESTI - 18 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) este primul organism românesc de certificare care a fost acreditat OHSAS pentru sănătate şi securitate în muncă.

SRAC este primul organism românesc de certificare acreditat OHSAS

SRAC a început, în toamna anului 2004, procesul de acreditare pe domeniul OHSAS cu L'Office Luxembourgeois d'Accréditation et de Surveillance - OLAS (Oficiul Luxeburghez de Acreditare şi Supraveghere – n.r.). La sfârşitul anului trecut, SRAC a obţinut acreditarea OHSAS din partea OLAS, devenind primul organism de certificare românesc acreditat pe acest domeniu. „SRAC a decis începerea procesului de acreditare cu acest organism internaţional pe domeniul OHSAS din dorinţa de a oferi garanţii solide tuturor clienţilor care doresc să-şi asume un angajament legat de protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor”, au declarat oficialii SRAC. Prin dobândirea a certificatului de acreditare OHSAS, SRAC se menţine în fruntea organizaţiilor similare din România, garantând tuturor partenerilor capacitatea sa de a oferi servicii de înaltă calitate, de a asigura încrederea necesară în certificatele de conformitate emise şi de a ajuta la clădirea unor imagini de marcă pentru aceştia.
OLAS este un organism de acreditare a laboratoarelor de încercări şi etalonare, a organismelor de certificare şi inspecţie, oferind, de asemenea, şi servicii de certificare şi girare a certificatelor şi alte servicii legate de semnături electronice. Activitatea OLAS se desfăşoară în conformitate cu exigenţele organizaţiilor EA, IAF şi ILAC.

Despre SRAC

SRAC - Societatea Română de Asigurarea Calităţii, partener al reţelei internaţionale de certificare IQNet, este cel mai mare organism de certificare din România, cu o cotă de 60% din piaţa certificării sistemelor de management din România. Circa 2.300 de firme au reuşit să îndeplinească criteriile certificării SRAC până la 1 decembrie 2004, din care peste 20 de companii au obţinut certificarea conform OHSAS, independent sau în cadrul unui sistem integrat.
Cristina Ciobanu
SRAC - Departamentul Imagine si Publicatii
redactor-sef la revista "CALITATEA - acces la succes", telefon 0723.499.507
cristina.ciobanu@srac.ro