Lotto Zhero Gravity- prima gheată de fotbal din lume fără şireturi...tehnologie înaltă încorporată şi design italian inovator

BUCURESTI - 15 iunie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

SSD Lotto Romania a lansat pe 5 iunie a.c., la Plaza România, prima gheată de fotbal din lume fără şireturi, preferata campionatului mondial de fotbal– LOTTO ZHERO GRAVITY.

În anul 2002, la sfârşitul Campionatul Mondial de Fotbal, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Lotto se afla în plină activitate, analizând şi studiind legătura dintre performanţa jucătorilor şi ghetele purtate pe teren, căutând astfel o îmbunătăţire constantă a ghetelor de fotbal produse de Lotto.

În acest mod a apărut o serie de întrebări: cum poate fi ajutat un jucător în obţinerea unei evoluţii cât mai apropiate de perfecţiune? Cum poate fi îmbunătăţit contactul jucătorului cu mingea într-un mod cât mai precis? Ce tip de gheată de fotbal ar putea oferi o performanţă cât mai bună?

Îndemânarea, tenacitatea şi lunga experienţă a companiei Lotto au condus la crearea unui produs excepţional care va duce la revoluţionarea în profunzime a lumii fotbalului.
Complexitatea demersului în obţinerea acestui rezultat a constat în analize tehnologice aprofundate, studii ergonomice ale tălpilor şi mişcărilor corpurilor jucătorilor, teste consistente de laborator asupra rezistenţei structurii şi torsiunii materialelor folosite. Au fost necesari peste trei ani de cercetare pentru finalizarea acestui produs absolut nou, unic în lume, lansat pentru Campionatul Mondial de Fotbal- Germania 2006.

Aşa a luat naştere Zhero Gravity, prima gheată de fotbal din lume fără şireturi.

Încă din momentul lansării prototipului, produsul a fost supus în mod constant unor nenumărate teste, pe o perioadă mai mare de 24 luni; Gheata de fotbal Zhero Gravity a fost testată progresiv astfel:
în laborator: teste efectuate pentru observarea structurii elasticităţii şi rezistenţei părţii superioare a ghetei. Astfel, gheata a fost supusă unor întinderi de peste 300.000 ori, urmate de o deformare a materialului de doar 1 mm faţă de forma iniţială. S-a continuat cu un test de “îmbătrânire” când, timp de 7 zile si 7 nopţi gheata a fost supusă unei temperaturi de 72°C; în urma acestui proces produsul nu şi-a modificat aspectul şi nu a prezentat nici un fel de deformaţii.
pe teren: peste 20 de jucători profesionişti, supravegheaţi de echipa Lotto, au testat gheata prototip în condiţii extreme, pentru a ajuta astfel la crearea unei ghete perfecte până în cele mai mici detalii.
Rezultatele şi comentariile au fost unanime: produsul Zhero Gravity este foarte uşor (210 gr), de o precizie milimetrică în detalii şi excelează prin performanţele dovedite.

Datorită tehnologiei Pro-Fit aplicată pe partea superioară a ghetei, Zhero Gravity prezintă maximum de sensibilitate cerut şi necesar pentru controlul mingiei de fotbal, tehnologia folosită nepermiţând aerului să pătrundă în interiorul ghetei. Absenţa şireturilor impune un contact direct între picior şi partea superioară a ghetei, asigurând astfel jucătorului un control total al balonului fără nici un posibil factor disturbator.
Confortul este maxim: gheata Zhero Gravity se mulează precum un ciorap, ceea ce conferă suport şi protecţie prin ranforsările externe din Pebax.
Pentru satisfacerea totală a cerinţelor jucătorilor, gheată Zhero Gravity este prezentată împreună cu 2 forme speciale de talpă interioară, pentru a facilita adaptarea la diferitele conformaţii ale piciorului.

Partea superioară a ghetei este realizată din micro- fibră, material care nu reţine apa, este antiabaziv şi permite purtătorului să facă fată oricărui climat, mai ales când este vorba de variaţii de temperatură şi condiţii dificile de joc.

O altă caracteristică esenţială a ghetei Zhero Gravity: noua talpă cu sistemul Neo Switch. Prin această tehnologie, Lotto a conceput un nou tip de talpă care asigură posibilitatea schimbării crampoanelor ghetei în funcţie de starea suprafeţei de joc. A fost dezvoltată o nouă generaţie de crampoane detaşabile, extrem de uşoare, care se pot fixa şi înlătura printr-o simplă mişcare, oferind în acelaşi timp siguranţa stabilităţii lor.

Zhero Gravity by Lotto este proiectat şi fabricat în Italia: un stil unic patentat!

Despre SSD Sport System Development

SSD Sport System Development
Sos. Pipera-Tunari nr.1, com. Voluntari

Diana Ciuta - Marketing & Communication Manager