SSD Sport System Development, unic distribuitor Myrtha Pools, a realizat bazinul olimpic din Oradea, investiţie susţinută de către Consiliul Local al Municipiului Oradea

BUCURESTI - 16 iunie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

SSD Sport System Development, unic distribuitor în Romania pentru Myrtha Pools, a marcat ieri, 15 iunie a.c., finalizarea lucrărilor pentru noul bazin olimpic din Oradea, proiect susţinut de către Consiliul Local al Municipiului Oradea.

Myrtha Pools este o companie italiană, lider mondial în realizarea de bazine competiţionale, piscine rezidenţiale şi acva-parcuri. Lista de referinţe şi lucrări ale acestei firme acoperă întreg mapamondul, astfel încat, în prezent, compania are în lume mai mult de 300 de dealeri şi a construit piscine în mai mult de 60 de ţări (cu climate şi condiţii de mediu uneori total diferite). Dintre bazinele de competiţie realizate pentru cele mai importante evenimente de nataţie menţionăm: Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996, Campionatele Mondiale Perth 1998, Jocurile Olimpice Universitare – Palma de Mallorca 1999. De asemenea, demn de menţionat este că Myrtha Pools este certificată ISO 9001 conform reglemetărilor UNI EN ISO 9001.

Noul bazin olimpic de la Oradea are o suprafaţă totală de 1250 m2, 10 culoare şi o destinaţie dublă: pe de o parte este dedicat sportului de performanţă, iar pe de altă parte este dedicat pentru utilizare publică în scop recreativ. Tehnologia de realizare a bazinului, sistemele de filtrare şi recirculare a apei, construcţia fundului piscinei sunt unice în lume şi conforme standardelor europene FINA. Ciclul de filtrare al apei se realizează odată la 5 ore pentru întreg volumul de 2700 mc, iar acestă filtrare permanentă permite ca apa să fie înlocuită în întregime doar odată pe an. De asemenea, toate caracteristicile tehnice şi dimensiunile exterioare generale sunt omologate FINA. În perioada imediat următoare, comisia FINA se va deplasa în Romania în vederea omologării pentru competiţii internaţionale, acest bazin fiind primul din ţară, la ora actuală care respectă aceste standarde de calitate internaţional acceptate.

Alte avantaje importante de menţionat si specifice numai piscinelor Myrtha sunt costurile fixe eficiente ale construcţiei piscinei, precum şi termenul de garanţie foarte lung. Costurile eficiente se datorează unui dublu aspect: pe de o parte, odată realizată oferta, preţul rămane acelaşi pe întreaga perioadă a construcţiei; singurele costuri variabile care pot interveni sunt cele legate de forţa de muncă, foarte dificil de determinat încă de la începutul lucrării. Pe de altă parte un alt avantaj mare îl reprezintă şi costurile de întreţinere în timp ale piscinei care sunt minime. În ceea ce priveşte termenul de garanţie, trebuie accentuat faptul că piscinele Myrtha oferă termene foarte lungi, mai precis 10 ani de garanţie în ceea ce priveşte structura, 5 ani în ceea ce priveşte sistemul de filtrare.
Piscinele Myrta se identifică şi prin aplicarea celei mai noi şi inovative tehnologii în ceea ce priveşte tratarea apei, şi anume folosirea noului sistem “Strahlenturbulenz”, descoperit şi dezvoltat în Germania. Acest sistem permite o mai rapidă umplere cu apă a bazinului deşi are mai puţine guri de admisie (în Oradea avem 15 guri de admisie în perete în loc de 156 de guri de admisie pe fundul apei aşa cum prevăd normele DIN).Prin textul pigmentării, sistemul “Strahlenturbulenz” permite o recirculare superioară a apei astfel încat se realizează o limpezire completă într-un timp total de aproximativ 10 min. pană la 15 min. Prin acest proiect, putem spune că, în Oradea există acum a doua piscină de dimensiuni 50 x 25 metri din Europa care dispune de acest sistem inovativ.

Datorită sistemelor complexe de reglare automată, bazinul olimpic prezintă si un nivel ridicat de dezinfecţie din punct de vedere bacteorologic precum şi un echilibru permanent al PH-ului apei. Construcţia este simplă şi sigură, materialele sunt de lungă durată, instalare este precisă şi sigură iar finisajul este estetic superior. Avantajele sunt multiple începand cu durabilitatea bazinului în timp, imposibilitatea apariţiei infiltraţiilor, precizia şi flexibilitatea, precum şi faptul ca inovatia şi precizia se îmbină astfel încat să confere într-un final un design elegant al stilului european. Pe întreaga perioadă de montaj a bazinului, o echipă completă de tehnicieni profesionişti ai companiei Myrtha Pools au supervizat şi au oferit asistenţă tehnică de calitate.

Aflandu-se la prima colaborare, SSD Sport System Development si Consiliul Local al Municipiului Oradea, au pus astfel bazele unui proiect ambiţios, al cărui scop final a fost atat asigurarea unor condiţii optime pentru realizarea unor rezultate sportive de performanţă, cat şi asigurarea unui loc de agrement unic şi deosebit pentru orădeni. Acest lucru a fost posibil datorită echipelor de profesionişti ale ambilor parteneri, care au contribuit în egală măsură prin muncă şi talent la finalizarea cu succes a acestui proiect.

Despre SSD Sport System Development

SSD Sport System Development
Sos. Pipera-Tunari nr.1, com. Voluntari

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:
Diana Ciuta - Marketing & Communication Manager
Tel. 269 10 58/59/60
Fax: 269 10 57
diana.ciuta@lottosport.ro