Ce este SEO si cum ajuta afacerea ta sa atraga clienti

Timisoara - 27 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Internet

Afla cum poti atrage constant clienti pe site prin aplicarea unei strategii de SEO bine pusa la punct. Echipa STAR MARKETING iti prezinta pas cu pas cum sa iti optimizezi site-ul web.

ce este SEO

ce este SEO

Daca vrei sa atragi clienti pe site 24 din 24 si sa ai o afacere cunoscuta in online ai nevoie de o strategie de SEO bine pusa la punct care sa respecta cerintele Google.

Pe site-ul Star Marketing vei gasi un ghid complet de SEO 2019 prin care sa poti afla pas cu pas cum sa iti optimizezi corect site-ul web.

Deci ce este SEO?

SEO este prescurtarea de search engine optimization - este practic un set de tehnici si strategii pentru ca site-ul nostru sa fie mai bine clasat in motoarele de cautare cu scopul de a atrage mai multi clienti potentiali pe site si de a creste notorietatea site-ului nostru.

Este important sa afli ce vor sa gaseasca oamenii pe site-ul tau web si prin ce cuvinte cheie pot acestia sa gaseasca site-ul tau.

Prin procesul de SEO tu aplici tehnici si strategii de optimizare pe site pentru ca acesta sa se claseze mai bine in rezultatele de cautare organice.

Sunt 3 mari parti in procesul de SEO:

- optimizare on page

- optimizare off page

- optimizare tehnica

Toate acestea trebuie sa respecte regulile Google pentru a evita penalizarile si pentru a spera la ocuparea unei pozitii mai bune in rezultatele de cautare.


DE CE ESTE SEO IMPORTANT PENTRU SITE-UL TAU WEB

Sunt multe moduri de a atrage oameni pe site precum promovarea prin Adwords, Social Media, etc, prin optimizarea site-ului tau vei asigura marea majoritate de trafic pe site.

Rezultatele de cautare organice sunt cel mai bun mod de a atrage clienti potentiali pe site. Peste 90% din experientele de cautare de pe internet incep printr-o cautare pe Google.

De aceea daca site-ul tau apare in primele rezultate de cautare atunci atragi cu siguranta clienti ideali pe site.

Astfel prin SEO asiguri ca site-ul tau atrage clienti constant pe site pentru o perioada lunga de timp.

Deci daca ai un content de calitate pe site, linkuri bune spre site-ul tau web atunci cu siguranta vei atrage clienti potentiali pe site.

Optimizand corect site-ul tau te va ajuta sa oferi mai multe informatii motoarelor de cautare pentru ca tu sa ai un continut usor de gasit.


WHITE HATE SEO vs BLACK HAT SEO

Sunt 2 tehnici prin care poti sa iti optimizezi site-ul web - cea corecta este white hat SEO - respecand regulile Google. Prin WH SEO oferi informatii si valoare motoarelor de cautare dar si vizitatoriilor.

Prin Black Hat SEO - folosesti tehnici spammy prin care incerci sa pacalesti motoarele de cautare. Astfel risti sa fi penalizat.


REGULI DE OPTIMIZARE A UNUI SITE

Google are cateva reguli de care sa ti cont cand iti optimizezi site-ul web. Printre ele gasim:

- crearea de content original, pe un subiect intreg, care sa ofere valoare userilor

- nu pacalii userii

- evita tehnici spammy

- gandeste-te la ce face contentul tau unic, valoros si placut


CAPITOLUL 2 - CUM FUNCTIONEAZA MOTOARELE DE CAUTARE

Dupa cum am mentionat in capitolul 1 al acestui ghid de SEO 2019 - Star Marketing - motoarele de cautare sunt masini care ofera rezultate de cautare de fiecare data cand cineva face o cautare.

Ele au ca scopuri - descoperirea, intelegerea si organizarea continutului online pentru a oferi rezultate relevante pentru useri.

Pentru ca site-ul tau sa apara in rezultatele de cautare, acesta trebuie sa aiba un content usor de gasit.

Astfel prin SEO ajuti Google sa gaseasca tot continutul de pe site.


CUM FUNCTIONEAZA MOTOARELE DE CAUTARE

Motoarele de cautare au 3 functii mari - crawl - cautare online de content, prin cod/content/link

index - stocarea si organizarea continutului site-urilor gasit in procesul de crawling.

clasare - oferirea de content care sa se potriveasca cu ceea ce a cautat o persoana.

 

Afla si cum sa optimizezi imaginile de pe site citind articolul de pe site-ul Star Marketing.

Daca vrei sa ai o structura buna a site-ului tau web prin care Google si userii sa gaseasca mai usor contentul de pe site, te invitam sa citesti articolul despre cum sa optimizam linkurile interne.

Despre STAR MARKETING MEDIA

Star Marketing - Agentie de marketing si web design din Timisoara care ajuta afacerile mici sa se dezvolte in mediul online. Oferim servicii profesionale de SEO, web design, Social Media, Content & Copywriting, Adwords, Analytics, Optimizarea ratei de conversie.