STONE CENTER - Primul showroom de piatra naturala din Romania

Cluj-Napoca - 16 decembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Stone Center, cel mai mare centru regional de vinzare a pietrei naturale din Romania, a fost inaugurat vineri in Apahida, in prezenta a numerosi arhitecti si reprezentanti ai unor mari producatori de piatra de pe piata internationala. Centrul se intinde pe o suprafata utila de 1.500 de metri patrati, dar dispune si de o curte de 5.000 de metri patrati, care va fi folosita tot pentru expunerea pietrei. Stone Center ofera, pe linga o varietate foarte mare de materiale (peste 500 de culori), si servicii complete in domeniu.

'Vrem sa avem o prezentare exhaustiva a pietrei, avem materiale din 15 locuri de pe glob, incepind cu China si terminind cu Italia, Portugalia, Spania, Italia. Acum, cind lumea se documenteaza tot mai mult de pe Internet, cind exista atita informatie, e depasit modul acela artizanal de a vinde piatra fara know-how, fara sa o incadrezi intr-un context', explica Radu Opris, directorul general al Stone Center.

Directorul Stone Center spune ca in Romania exista o civilizatie a lemnului acreditata, insa nu si o civilizatie a pietrei, desi exista numeroase lucrari reprezentative in acest sens. Una din explicatiile pentru cultura redusa cu privire la piatra naturala poate fi pusa pe seama preturilor mult mai ridicate fata de alte materiale de finisaj, insa Radu Opris sustine ca exista si piatra la preturi accesibile, mai exact la pret de gresie granit sau gresie ceramica. In prezent, in showroom expun 20 de producatori, urmind ca numarul acestora sa creasca la 25.

Desi Radu Opris nu vrea sa vorbeasca deocamdata despre profiturile estimate in 2009, unul din proiectele companiei include organizarea, incepind din februarie 2009, a unor evenimente de prezentare a produselor din piatra, la care vor fi invitati atit arhitecti romani, cit si din strainatate. In plus, din vara, Stone Center va acorda inclusiv burse studentilor de la arhitectura.

Despre STONE CENTER srl

Activitatea Stone Center a inceput in urma cu 8 ani, in 2000, prin asocierea cu un partener austriac, iar in prima etapa compania s-a concentrat atit pe productia proprie de obiectistica destinata exportului, cit si pe introducerea unor produse noi pe piata romaneasca, cum ar fi produsele antichizate si produsele sablate din piatra naturala. Ulterior, compania a inceput sa opereze pe piata serviciilor destinate in principal constructiilor, luind totodata in antrepriza unele lucrari care necesitau cantitati sporite de materiale.

Silviu Bucovineanu
marketing manager
silviu@stonecenter.ro