Metode naturale pentru a combate oboseala cronica

BUCURESTI - 9 aprilie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Monden / Lifestyle, Sanatate

Primavara este sezonul cand ne simtim slabi. Lipsa de energie, ametelile, tensiunea musculara, pierderea poftei de mancare si tulburarile de somn sunt doar cateva dintre simptomele oboselii de primavara.
Lipsa luminii soarelui in timpul iernii si activitatea fizica scazuta sunt unii dintre factorii de dezvoltare a oboselii de primavara. Dieta necorespunzatoare, care nu furnizează organismului vitaminele, mineralele necesare si alte elemente vitale, este, de asemenea, un motiv de oboseala.

Metode naturale pentru a combate oboseala cronica
 Nevoia de nou e semn de oboseala sau de slabiciune a spiritului, care cauta ceea ce ii lipseste. 

Paul Valery

Aromaterapia este una din metodele care dau rezultate si este la indemana oricui. Ea ne poate ajuta deoarece nu priveste doar corpul pacientului ci si mintea si sufletul acestuia. 

Deoarece aromaterapia este o metoda alternativa, in intregime naturala, care se adreseaza atat simtului mirosului, cat si emotiilor si mintii, este important ca pacientii care apeleaza la aceasta metoda sa foloseasca doar acele uleiuri esentiale al caror miros il gasesc placut. Chiar si cel mai eficient ulei nu are nici un efect daca pacientul nu ii apreciaza mirosul.

Uleiurile esentiale de lamaie, portocala, rozmarin, busuioc, geranium si lavanda sunt excelente pentru ameliorarea simptomelor sindromului de oboseala cronica. Puteti beneficia de efectele aromaterapiei prin mai multe variante: inhalatii, prin vaporizare,  cu ajutorul lampilor de aromaterapie, bai generale sau bai partiale, prin masaj sau comprese.

Uleiul esential de lamaie are un efect inaltator si revigorant asupra spiritului. Cu o aroma proaspata si puternica de citrice, este excelent pentru eliberarea mintii si combaterea oboselii, deoarece intareste, revitalizeaza si improspateaza sistemul nervos. Uleiul esential de lamaie este cunoscut pentru proprietatile sale de stimulare a sistemului imunitar si capacitatea de a stimula producerea de celule albe din sange. 

Un alt remediu excelent pentru sindromul de oboseala cronica este uleiul esential de portocala care are efecte similare uleiului esential de lamaie. Considerat de multi aromaterapeuti uleiul fericirii si pozitivitatii, uleiul esential de portocala, prin natura sa inaltatoare si plina de bucurie are capacitatea de a armoniza sentimentele. Uleiul de portocale poate elimina blocajele si stagnarea, contribuind la atenuarea stresului si a tensiunii. Deasemenea intareste sistemul imunitar si ajuta la absorbtia de vitamina C. 

Uleiul esential de rozmarin este bine cunoscut pentru efectul sau stimulator asupra sistemului nervos central. Rozmarinul este cel mai puternic ulei cefalic, dovedind stiintific zicala "rozmarinul intareste memoria". O picatura combinata cu doua picaturi de ulei esential de neroli pot fi aplicate la incheietura mainii inainte de un examen (neroli calmeaza nervozitatea, iar rozmarinul sporeste creativitatea). 
In plan psihologic planta este de bun ajutor pentru meditatie deoarece pastreaza limpezimea mentala. Ea este un protector psihic, un simbol al prieteniei si iubirii (uleiul era ars in mod traditional la nunti si inmormantari). Persoanele aflate intr-o perioada de convalescenta pot apela la rozmarin daca vor sa-si redobandeasca intreaga energie. Lesinul poate fi prevenit printr-un masaj al tamplelor cu ulei de rozmarin. Mai mult, planta poate sa determine o deschidere a inimii si sa aduca intelepciunea interioara.

Uleiul esential de busuioc este similar cu rozmarinul, in privinta capacitatii sale de a consolida si revigora. Este un stimulent excelent pentru minte si organism deoarece poate induce putere mentala si claritate, avand si efecte de ameliorare intelectuala. De asemenea, atenueaza epuizarea, oboseala si durerile de cap.
Busuiocul este un ulei protector si are actiune de incalzire si inaltare pentru oricine sufera de epuizare fizica sau mentala sau care este, in general, melancolic.

Uleiul esential de geranium ajuta in tratarea oboselii cronice, deoarece are efect de reglare asupra sistemului nervos. Acesta este de un mare folos pentru diminuarea tensiunii nervoase, pentru ameliorarea starii de anxietate si depresie.

Uleiul esential de lavanda este linistitor si relaxant, fiind de asemenea indicat in cazurile de oboseala mentala. Cu un efect de armonizare asupra sistemului nervos si capacitatea de a ameliora durerile musculare, lavanda este excelenta pentru orice fel de stres sau tensiune. Lavanda este un ulei esential ce poate fi folosit in mentinerea echilibrului mental si emotional. El ajuta  la calmarea emotiilor atunci cand mintea este coplesita. 


Despre STYX NATURCOSMETIC SRL

Romania se regaseste pe harta de distributie a produselor naturale austriece STYX, prin STYX Naturcosmetic SRL. Brand international puternic, cunoscut in peste 40 de tari de pe cinci continente, STYX a cucerit o buna parte din piata cosmeticelor naturale, prin calitatea produselor sale.Oferta noastra cuprinde in momentul de fata aproximativ 450 de produse pentru ingrijirea pielii, parului, corpului sau pentru aromaterapie.Toate produsele au la baza exclusiv ingredienti activi din plante si uleiuri din plante presate la rece. Plantele folosite provin din ferme bio in care cultivarea si recoltarea sunt realizate in conditii optime. Prin principiile lor active, uleiurile esentiale intregesc compozitia produselor realizate dupa retete mostenite din generatie in generatie.Echipamentele si metodele de fabricatie moderne permit o procesare blanda a materiei prime. Prin folosirea tehnologiei de dizolvare sub vid si procesarea la temperaturi sub 45°C, vitaminele, mineralele si principiile active din uleiurile esentiale nu-si pierd calitatile.