Cat este important sa faci un consult ginecologic la o clinica din Bucuresti in mod regulat?

BUCURESTI - 12 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

In general, pentru foarte multe femei efectuarea unui consult ginecologic realizat la o clinica din Bucursti prezinta un stres major pe care incearca sa-l amane cat mai mult sau pana cand se transforma intr-o urgenta.

consult ginecologic

consult ginecologic

Femeile se tem de un consult ginecologic, deoarece in cadrul acesteia medicul le-ar depistat o afectiune mai mult sau mai putin grava, si in special, de faptul ca orice consult ginecologic atenteaza in mod direct la intimitatea corpului lor.

Acest lucru nu ar trebuie sub nicio forma sa prezinta o problema, deoarece efectuarea unui asemenea control ajuta la mentinerea sanatatii in stare buna.

Ce obiective principale are un consult ginecologic?

    Descopera si diagnosticheaza din timp cancerul de san sau de col uterin;
    Descopera prezenta bolilor cu transmitere sexuala;
    Contribuie in mod direct la prevenirea sterilitatii;
    Este esential pentru o sarcina si o nastere mai usoare;

Cand recomanda medicii sa mergi la un consult ginecologic?

Perioada recomandata de medic pentru o femeia sa mearfa la un consult ginecologic este fix la mijlocul perioadei ciclului menstrual. In cazul alegi sa mergi la medic inainte de mentruatie, exista sansa ca celulele care ar putea interfera cu testul Papanicolau sa fie deja eliminate. De asemenea, medicii recomanda sa nu introduci absolut niciun obiect in vagin cu cel putin doua zile inainte de a merge la medic.

Cel mai important lucru de retinut este faptul ca un consult ginecologic te poate salva de o multime probleme de sanatate sau te va ajuta sa le depasesti pe cele existente.

Un consult ginecologic realizat intr-o clinica din Bucuresti se desfasoara astfel:

Dialogul cu medicul specialist este prima etapa din cadrul unui consult ginecologic. La inceput, medicul iti va pune o serie de intrebari legate de istoricul tau medical, bolile de care suferi sau de care ai suferit, operatii suferite, sarcini, nasteri, avorturi, viata ta sexuala, toate informatiile necesare pentru a afla cat mai multe despre tine din punct de vedere medical. Este foarte important sa ii oferi medicului toate informatiile complete, chiar daca anumite intrebari pot fi considerate ca fiind incomode.

Practic acesta contine 4 etape importante

Examenul vaginal in cadrul caruia se verifica aspectul vaginului si cel al colului uterin. Deseori, in aceasta a doua etapa, medicul poate preleva anumite teste de laborator (test Papanicolau) si/sau poate efectua o colposcopie in functie de nevoi;

Tactul vaginal bimanual, aici medicul specialist introduce doua degete in vagin, iar cu cealalta mana va palpa bland abdomenul inferior pentru a putea obtine informatii despre situatia organelor genitale interne, precum uter, ovare, trompe uterine;

Testele de laborator care se vor efectua in functie de afectiunea pe care o ai. Medicul poate indica ca este nevoie de anumite de probe de sange sau urina, care vor fi prelucrate in laborator. Aceste analize vor oferi indicii importante despre starea ta de sanatate generala;

Testele imagistice care se pot face in cadrul unui consult ginecologic si pe care medicul le va solicita daca este cazul sunt urmatoarele: ecografie, tomografie computerizata, radiografie, teste ce permit vizualizarea corpului tau fara a fi nevoie de vreo operatie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/suits-advertising/cat-este-important-sa-faci-un-consult-ginecologic-la-o-clinica-din-bucuresti-in-mod-regulat